TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#bergama

bergama haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, bergama haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Bergama Belediyesi’nde Dr.Tanju Çelik dönemi başladı Haber

Bergama Belediyesi’nde Dr.Tanju Çelik dönemi başladı

Bergama Kültür Merkezi BerKM’de gerçekleştirilen devir teslim törenine CHP Bergama İlçe Başkanı İsmail Durmaz, ilçe yönetim kurulu üyeleri, yeni seçilen CHP’li meclis üyeleri ile birlikte gelen Dr.Tanju Çelik burada ‘Tanju Başkan’ sloganları ile karşılandı. Devir teslim törenine DİSK Genel Başkan Yardımcısı Şükret Sevgener, Bergama’nın eski Belediye Başkanları’ndan Mehmet Gönenç ve çok sayıda vatandaş katıldı. "ÇIKAN SONUÇLARDAN PARTİ VE ADAYLARIN SONUÇ ÇIKARMASI GEREKİYOR" Gerçekleştirilen tören sonrasında konuşan Hakan Koştu; “Her seçim bir muhasebe dönemidir, sandıkta millet tarafından bir muhasebenin yapıldığı dönemdir. Sandıktan çıkan sonuç baştacıdır. Çıkan sonuçlardan tüm partiler, adaylar bir sonuç çıkarmalıdır. Geleceği de o şekilde planlamak durumundadır. İlçemizdeki seçimleri ipi göğüsleyen Dr.Tanju çelik olmuştur. Kendisi Bergamalı hemşerilerimizin büyük bir teveccühü ile seçilmiştir. Kendisini tebrik ediyorum. Ailesini, Cumhuriyet Halk Partisi’ni bu çalışma ve başarılarından dolayı tebrik ediyorum” dedi. DR. TANJU ÇELİK; “TÜM BERGAMA’NIN BELEDİYE BAŞKANIYIM” Belediye mührünü devraldıktan sonra konuşmasını yapan Dr. Tanju Çelik, hep birlikte Bergama için çalışacaklarını belirtti. Başkan Çelik “Hepimiz hep birlikte Bergamamız için çalışmaya devam edeceğiz. Demokratik, laik, sosyal hukuk devleti içerisinde üzerimize düşen görevi, devletimiz ve milletimiz için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu süreçte ve bundan sonra bize destek olan tüm hemşerilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugünden itibaren tüm Bergama’nın belediye başkanıyım. Kişi ayrımı yapmaksızın her gün adaletle şehrimizi yönetmeye özen göstereceğim” dedi.

İzmir Büyükşehir adayı Tugay'dan Bergama'da ulaşım müjdesi Haber

İzmir Büyükşehir adayı Tugay'dan Bergama'da ulaşım müjdesi

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Bargama'da ev sahipliğini de üstlendiği iftara katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen iftar programında ayrıca CHP Bergama Belediye Başkanı Adayı Dr. Tanju Çelik, CHP Kınık Belediye Başkan Adayı Sema Bodur ve CHP Bergama İlçe Başkanı İsmail Durmaz da yer aldı. Soğuk havaya rağmen iftar sofrasına konuk olan binlerce Bergamalıya teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başkan Cemil Tugay, ilçeye hizmet etmek için gün saydığını belirtti. Yapacakları çalışmalarla kentin refahını büyüteceklerini söyleyen Tugay, “Bunu başaracağımıza yürekten inanıyoruz. Gelecek günlerin Bergama, İzmir ve Türkiye için çok güzel olsun istiyoruz” dedi. Konuşmasının ardından sahneden ineceği sırada, iftar yapan Bergamalı bir yurttaşın Dikili ile Bergama arasına ESHOT otobüsü seferlerinin başlatılmasına yönelik talebi üzerine Tugay, şu yanıtı verdi: “Söz veriyorum, göreve gelir gelmez o seferleri başlatacağım.” “TURİZMİ CANLANDIRACAĞIZ” CHP Bergama Belediye Başkanı adayı Dr. Tanju Çelik ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay ile ilçeye çok güzel himet sunacaklarını söyledi. Çelik, “Turizme yatırım Bergama’yı ayağa kaldıracak. Bunca tarihi mirası, turistik değeri ve kültürel mirası dünyayla buluşturup kentimizi kalkındırmalıyız. Göreve gelir gelmez eksikliklerimizi giderip çeşitli iş birlikleri ile turizmi canlandıracağız. Festivaller, kamplar ve birçok kültürel etkinlik olacak. Birçok turist gelecek. Böylece esnaf kazanacak, Bergama’mız kalkınacak” dedi.

UNESCO kentine demir perde halkın kantarında Haber

UNESCO kentine demir perde halkın kantarında

Bayburt Grup bünyesindeyken, ad ve adresini değiştirip merkezini İstanbul’a taşındığı iddia edilen ve İzmir’e ilişkin tartışmalı projelerden olan Ankara-İzmir YHT projesinin altyapı çalışmalarını üstlenen firma olan Aga Enerji Nak. Mad. İnş. San. Ve Tic. A.Ş.’nin İzmir’deki yeni yatırımı halkın kantarına çıkıyor. Şirket, geçtiğimiz günlerde İzmir’in UNESCO şehri olan Bergama’nın Sağancı Mahallesi’nde “AGA GES 24-25-26 Güneş Enerji Santrali” projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulunarak ÇED sürecini başlatmıştı. Menemen-Manisa Demiryolu hattının da yüklenicisi olan şirketin başvurusundan kısa süre sonra proje için Halkın Katılım Toplantısı tarihi belirlendi. Söz konusu proje için halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 9 Şubat Cuma günü HKT düzenlenecek. PROJE ÖZELLİKLERİ Toplamda 972 bin 595 metrekare alana sahip proje sahasında; AGA GES 24, AGA GES 25 ve AGA GES 26 olmak üzere 3 tane proje alanı belirlenecek. 11,79 MWe / 11,9799 MWm kurulu güçte olarak projede, panellerin toplam yerleşim alanı ise 120 bin 587 metrekare olacak.  22 bin 185 adet panelden oluşacak GES’in toplam gücünün ise 11,79 MWe / 11,9799 MWm olacağı belirtildi. Proje raporunda yer alan bilgilere göre; proje alanı, 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planında; “Teknolojik Sera Bölgesi”, olarak belirlenmiş alan içerisinde kalıyor. Proje bedeli ise 272 milyon lira olacak. DAHA ÖNCE DE PROJE BAŞVURUSU OLMUŞTU Şirket, geçtiğimiz aylarda da Sağancı Mahallesi sınırları içerisinde kalan 269 bin metrekarelik tarım arazisi vasfındaki arazide GES kurmak için bakanlığa başvurmuştu. 227 milyon liralık  proje kapsamında 18 bin 513 adet panel, 83 inverter ile 4 adet trafo kurulması planlanıyor.

Ankara-İzmir YHT işini almıştı: O şirketten UNESCO kentinde bir yatırım daha Haber

Ankara-İzmir YHT işini almıştı: O şirketten UNESCO kentinde bir yatırım daha

Küresel ısınmayla birlikte en çok rağbet gören yenilenebilir enerji yatırımlarından olan Güneş Enerji Santralleri için bir atılım daha geldi. Son olarak Bayburt Grup bünyesindeyken, ad ve adresini değiştirip merkezini İstanbul’a taşındığı iddia edilirken ve İzmir’e ilişkin tartışmalı projelerden olan Ankara-İzmir YHT projesinin altyapı çalışmalarını üstlenen firma olan Aga Enerji Nak. Mad. İnş. San. Ve Tic. A.Ş., İzmir’de yeni bir GES yatırımı için harekete geçti. Menemen-Manisa Demiryolu hattının da yüklenicisi de olan şirket, İzmir’in UNESCO şehri olan Bergama’nın Sağancı Mahallesi’nde “AGA GES 24-25-26 Güneş Enerji Santrali” projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulunarak ÇED sürecini başlattı. Toplamda  972 bin 595 metre kare alana sahip proje sahasında; AGA GES 24, AGA GES 25 ve AGA GES 26 olmak üzere üç tane proje alanı belirlenecek. 11,79 MWe / 11,9799 MWm kurulu güçte olarka projede, panellerin toplam yerleşim alanı ise 120 bin 587 metrekare olacak.   KURU MARJİNAL TARIM ARAZİSİNDE Proje raporunda yer alan bilgilere göre; proje alanı, 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planında; “Teknolojik Sera Bölgesi”, olarak belirlenmiş alan içerisinde kalıyor. Proje alanı olarak belirlenen parsellerin İzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nce yapılan değerlendirme sonucunda “kuru marjinal tarım arazisi” statüsünde olduğu belirtildi. Proje bedeli ise 272 milyon lira olacak. DAHA ÖNCE DE PROJE BAŞVURUSU OLMUŞTU Şirket, geçtiğimiz aylarda da Sağancı Mahallesi sınırları içerisinde kalan 269 bin metrekarelik tarım arazisi vasfındaki arazide GES kurmak için bakanlığa başvurmuştu. 227 milyon liralık  proje kapsamında 18 bin 513 adet panel, 83 inverter ile 4 adet trafo kurulması planlanıyor.

Bergama’nın yol çilesi son buluyor Haber

Bergama’nın yol çilesi son buluyor

Bergama’nın kanayan yarası halindeki yol çilesi, mahalle mahalle sokak sokak tamamlanarak son buluyor. Tarihi alan dışında kalan ana arterler asfaltlanarak daha temiz daha ekonomik bir yöntemle kaplanıyor diğer cadde ve sokaklar kilit parke ile adeta yeni baştan yapılıyor. Yaz sezonunu en iyi şekilde değerlendiren ekipler ilçenin farklı noktalarında yol sökümü, asfalt serimi, parke döşemelerini yaptı ve elektrik altyapısını kurarak ışıklandırma çalışmalarını tamamladı. Ayrıca merkez ve dış mahallelerdeki çiftçilerin bağ ve bahçesine giderken kullandığı üretim yolları, iş makinaları ve dozerler ile yollar devamlı temizleniyor, kış hazırlıkları tamamlanıyor. Anafartalar Caddesi, Dumlupınar Caddesi, Yeşilırmak Caddesi, K.Kemalbey Caddesi, M.Yazıcı Caddesi, Barbaros Caddesi, Kayhan Caddesi, Çaltıcı Bahçe Caddesi ardından Hasan Çelebi ve Fatih Caddelerinde de sıcak asfalt tamamlandı. Çok kısa zamanda da Üçkemer Caddesindeki asfaltlama çalışmaları yapılarak vatandaşların hizmetine sunulacak. Adım adım tamamlanan caddelerle bağlantılı ara sokaklarda kilit parkeler tamamlanıyor ve Bergama yeni baştan kuruluyor. Bergama’yı doğalgaz hizmetiyle yolların yenilenmesiyle adeta yeni baştan kuran Hakan Koştu; “Beş yılda 15 yıllık işi tamamlıyoruz. Arkamızdan gelen 10 yıllık kaybı toparlayarak hizmetlerimizi tamamladık. 30 yıldır el sürülmeyen sokakları caddeleri yeni kilit parke ile tanıştırdık ve 100 bin metrekareyi tamamlama aşamasındayız. Gaziosmanpaşa Mahallesi,  İslamsaray Mahallesi, Ertuğrul Mahallesi, Turabey ve İnkılap Mahallelerinde kilit parke yollarımız yapıldı ve hala çalışılıyor. Geldiğimiz günden beri 20 km asfaltlama çalışması, 300 bin metrekare kilit parke ve 50 bin metrekare sathi kaplama yaparak Bergama’nın yollarını yeni baştan yaptık. Yolların yenilenmesi ile birlikte sokaklarımızın ışıklandırma altyapısını da yenileyerek led ışıklarımızla aydınlatıyor şehrimizi daha güvenli ve yaşanabilir hale getiriyoruz” BAŞKAN KOŞTU’YA TEŞEKKÜR Yapılan yollarda denetimlerini gerçekleştiren ve esnaf ziyaretlerinde bulunan Hakan Koştu’ya vatandaşlar büyük teveccüh gösteriyor. Asfaltlanan yollarda evlerin değerinin arttığını belirten vatandaşlar yapılan çalışmalar için teşekkür etti. Başkan Koştu’nun her zaman yanında olduklarını belirten muhtarlar daha önce görülmemiş hizmetin bu kadar kısa zamanda yapılması karşısında çok memnun olduklarını, çözülmeyen sorunları çözüme kavuşturduğu için teşekkür ettiklerini belitti. BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Bergama Belediyesi Düğün Salonu açıldı

Tarım alanı, orman ve baraj… Yaşam alanına kast eden proje halkın kantarında Haber

Tarım alanı, orman ve baraj… Yaşam alanına kast eden proje halkın kantarında

MFA Grup Enerji Ticaret A.Ş. tarafından İzmir ili, Bergama ilçesi, Çamtepe, Üçtepe, Çeltikçi, Örenli, Yortanlı, Tırmanlar, Dereköy, Durmuşlar, Eğiller, Yeniler, Çamoba, Kozluca, Yukarı Ilgındere, Göçbeyli, Sarıcalar, Alhatlı, İneşir, Ürkütler, Sarıcaoğlu Mahalleleri mevkiinde açılmak istenen “Bergama Depolamalı Rüzgâr Enerji Santrali (DRES)” projesine ilişkin önemli bir gelişme yaşandı. Dev bütçeli proje için halkın katılım toplantısı tarihi belli oldu. Bakanlık tarafından yapılan duyuruya göre; proje, 17 Kasım Cuma günü halkın kantarına çıkacak. HEM BARAJ HEM TARIM HEM ORMAN ALANI 200 MWm / 200 MWe kurulu güçte olacak DRES projesi kapsamında 58 türbin inşa edilecek. Proje alanında türbin kurulumuna ek olarak, 6,0 ha büyüklüğünde belirlenmiş alana 200 MWh toplam depolama gücüne sahip Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulacak. Proje kapsamında kurulacak türbinler ile yılda toplam 800 milyon kWh elektrik üretimi yapılacak. Projeye ilişkin en çok dikkat çeken detay ise 6 hektarı kapsayacak proje alanının niteliği oldu. Proje alanının “tarım arazisi”, “orman” ve “baraj” gibi kullanımlarının olduğu belirtilirken, “İzmir Manisa 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı kapsamında “Orman Alanı”, “Tarım Arazisi”, “Çayır-Mera”, “Kentsel Yerleşik Alan”, “Kırsal Yerleşme Alanı”, “Kentsel Gelişim Alanı”, “Nehir/Dere”, “Baraj” gösterimlerinde yer almaktadır. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) Parsel Sorgu Uygulaması üzerinden gerçekleştirilen sorgulama sonucunda proje alanının “Mera”, “Tarla”, “Orman”, “Ham Toprak”, “Hali Arazi”, “Zeytinlik” nitelikli arazilerden oluştuğu saptanmıştır” denildi. Proje alanının Çaltıkoru Barajı ve Yortanlı Barajı’na sınır komşusu konumunda ve baraj havasında yer alması dikkat çekti. Projesinin topla maliyetinin ise 2 milyar 600 milyon lira olması bekleniyor.

Fotoğraf Tutkunları Bergama’da Buluştu! Haber

Fotoğraf Tutkunları Bergama’da Buluştu!

Bergama Belediyesi ve Bergama Amatör Fotoğraf Sanatı Derneği (BEAFSAD) işbirliğiyle düzenlenen 7. Bergama Fotoğraf Günleri ve Fotoğrafçılar Maratonu, büyük bir coşku ve katılımcıların yoğun ilgisiyle gerçekleşti. UNESCO Dünya Mirası Bergama’yı fotoğraflarla yurtiçi ve yurt dışında tanıtmak amacıyla düzenlenen maratonda Türkiye'nin dört bir yanından 192 fotoğraf tutkununun bir araya geldiği etkinlikte katılımcılar 4 gün boyunca Bergama’nın doğal, kültürel ve tarihi atmosferinde özel bir çekim deneyimi yaşama fırsatı yakaladılar. Etkinlik kapsamında ayrıca İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği’nin (İFOD) ‘Kurtuluşunun 100. Yılında İzmir’ konulu fotoğraf sergisi Bergama Kültür Merkezi’nde katılımcılar ve Bergamalılar tarafından 4 gün boyunca beğeniyle ziyaret edildi. Bergama Kültür Merkezi’nde Eğitim amaçlı düzenlenen atölye çalışmaları ve söyleşilere de katılımcılar ve halktan yoğun katılım gerçekleşti. Maraton süresince çekilen 1518 eser, değerli jüri üyeleri Alahattin KANLIOĞLU, Faruk AKBAŞ, Levent KARACAOĞLU, Leyla EMEKTAR ve Mehmet ASLAN tarafından özenle değerlendirildi ve toplamda 43 eser ödül alarak sahiplerini buldu. Tarih Kategorisi’nde; Birinci Ayşegül KURT, İkinci Volkan KARAGÜLLEOĞLU, Üçüncü Serkan ÇOLAK oldu. Mansiyon ödülü Esengül ALICI’nın olurken, BEAFSAD Mehmet İzzet KUTLU Özel Ödülü’ne Cihangir ZEYBEK layık görüldü. Bergama Hayatın İçinden Kategorisi’nde; Birinci Mürsel TAHTACI olurken, İkincilik ödülüne Esengül ALICI, Üçüncülük ödülüne İsmet DANYELİ, Mansiyon ödülüne Gülin YİĞİTER sahip oldu. Merkezden Uzakta Kırsal Kategorisi’nde: Birinci Mehmet SUBAŞI, İkinci Serap ÜNAL, Üçüncü Sena ŞAHİN oldu, Mansiyon ödülüne ise Ali ASLAN layık görüldü Bergama Belediyesi ve Bergama Amatör Fotoğraf Sanatı Derneği (BEAFSAD) işbirliği ile yapılan maratonda toplam 128 bin 500 TL ödül dağıtıldı. Farklı coğrafyalardan gelen fotoğrafçılarla Bergama’nın kültürel zenginliklerinin bir araya getirildiği maratonda ilham verici deneyimler yaşandı ve kültürel miras geniş kitlelere aktarıldı. BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - İZSU’dan Bergama’ya 103 milyon liralık hayat hattı

Çam fıstıklarının başı dertte: Kozak altından sonra şimdi de granit! Haber

Çam fıstıklarının başı dertte: Kozak altından sonra şimdi de granit!

Türkiye’nin en büyük çam fıstığı havzası olan ve Koza Altın İşletmeleri’nin altın madenlerinin siyanür tehlikesiyle karşı karşıya olan Bergama’nın Kozak Yaylası’nda yeni bir maden tehlikesi için adım atıldı. Granit Taş İmalat ve Nakliye Şirketi sahibi Ömer Karakaya, 16 mahalleden oluşan Kozak Yaylası'ndaki Hisarköy Mahallesi’nde “Granit Ocağı” projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulunarak ÇED sürecini başlattı. Proje kapsamında ruhsat alanı 52,99 hektar olurken ÇED alanı ise 15 hektar olacak. Projenin gerçekleştirileceği bölgedeki bitkisel toprak alanının ise bin metrekare olduğu belirtildi. Proje kapsamında bitkisel alanın sıyrılması planlanıyor. Proje raporunda yer alan bilgilere göre; ocak yüzde 80 verimle çalışacak ve yılda 27 bin ton ürünün imal edilecek. FISTIKLARIN KADERİ TEHLİKEDE Proje raporunda en dikkat çeken nokta ise proje alanının İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planında “Tarım Arazisi” olarak belirlenen sınırlar içerisinde yer alması oldu. Hayvancılık ve kerestecilik faaliyetlerinin de yapıldığı Hisarköy, çam fıstığı üretiminin depolarından biri olarak biliniyor. 3 milyon 600 bin liraya mal olması beklenen proje alanına en yakın konutun ise proje alanına yaklaşık 375 metre mesafede Hisarköy Mahalle Merkezi’ne bağlı yapılar olduğu belirtildi. BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Bergama Belediyesi'nden temizlik mesaisi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.