TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili Aydın'dan CHP'li Belediye'ye TOKİ tepkisi!

AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Aydın, TOKİ projesiyle ilgili olumsuz görüşler veren İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2023 10:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AK Partili Aydın'dan CHP'li Belediye'ye TOKİ tepkisi!

İzmir’in Seferihisar ilçesinde dar gelirli vatandaşlar için TOKİ tarafından yapılan toplu konutlar, AK Parti ile CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesini karşı karşıya getirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesine ait birimlerin bu bölgenin golf sahası olarak planlamasını trajik bulan AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, “3 yıl önce İzmir’de yıkıcı bir deprem yaşadık. Soyer, bırakın İzmir’e bir tane deprem konutu yapmayı, tahliye ettiği İzmir Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binasının yıkılması gerektiğine dahi 2,5 yıl sonra karar verebildi. Biz dar gelirli hemşehrilerimize depreme dayanıklı konutlar inşa edelim istiyoruz, onlar ‘yok burayı golf sahası yapalım’ diyerek trajikomik bahanelerle engellemeye çalışıyorlar. İsminde halk geçen bir partinin ‘sosyal konut yapmayın, bize verin golf sahası yapalım’ demesi Cumhuriyet Halk Partisi’nin neden toplumun her kesiminden oy alamadığının da yanıtı aslında” dedi. 

SINIFIN HAYLAZ ÇOCUĞU GİBİ...

CHP’li Belediyeleri sınıfın haylaz çocuğuna benzeten Başkan Aydın, “CHP, bu milletin derdi ile ne zaman dertlenmiş, verdikleri sözleri ne zaman yerine getirmiş önce ona bakmak lazım. Kendileri iş yapmadığı, hizmet üretemediği gibi sınıfın haylaz çocuğu gibi çalışana da engel olmak istiyorlar. ‘Bu hükümet dünyanın en doğru işini bile yapsa, bizim bu hükümeti alkışlayacak halimiz yok’ diyen bir anlayışın, ifadelerinin ne bizim ne de hemşehrilerimiz için bir kıymeti yok. Seferihisar’da yaşanan bürokratik engellemeler TOKİ hak sahiplerimizde umutsuzluğa ve tedirginliğe neden oldu. Başta engellilerimiz olmak üzere, genç kardeşlerimiz, emekli vatandaşlarımız, şehit ailelerimiz ve gazilerimiz müsterih olsun. Biz AK Parti hükümeti olarak bu güne kadar başladığımız hiçbir işimizi yarım bırakmadık. Onlar için başlatılan ve hızla devam eden depreme dayanıklı TOKİ projeleri her türlü engellemelere rağmen hak sahiplerimize teslim edilecek. Belediyelerin yapmakla yükümlü olduğu yol, içme suyu ve kanalizasyon gibi önemli altyapı hizmetleri, AK Parti hükümeti tarafından TOKİ eliyle tamamlanacak” diye konuştu.

AK PARTİ
 
SOSYAL KONUTLARI SAVUNDU

AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, Tunç Soyer’in belediye başkanlığını yaptığı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin imar planlarına itiraz etmesi ve İZSU’nun sosyal konutlara altyapı hizmeti ve şebeke suyu vermeyeceği açıklamaları ile ilgili ise “Akıllara ‘Acaba Tunç Soyer burada yapılacak konutları dar gelirli kesime layık görmüyor mu?’ sorusunu getiriyor” diyerek İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tavrını işaret etti. 

Bu bölgede yapılan sosyal konutların sosyolojik bir boyutu olduğunun da altını çizen Aydın, “Seferihisar’ı var eden bugünlere getiren kültürünü, folklorunu, gastronomisini yaşatan halkımızın burada var olmasını sağlayacak politikalar geliştirmeliyiz. Her yıl göç alan Seferihisar her zaman zengin ve orta gelirlinin birlikte yaşayabileceği bir kent olacaktır. Seferihisar’da sosyal konut alanı olarak ayrılan bölgede bin 22 konuttan oluşan 1. ve 2. etap tamamlanmak üzere. 517 konutluk 3. etap hazırlıkları yapılıyor” diyerek öncülüğünü yaptığı ve gerçekleşmesi için büyük bir çaba harcadığı sosyal konutları savundu. İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.