TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD’li şef Türk ürünlerini tanıtacak

EİB tarafından Türk gıda ürünlerinin tanıtılması amacıyla düzenlenen Turkish Tastes-TURQUALITY projesi kapsamında İzmir’e gelen Amerikalı Şef Reimund Pitz, “Türk ürünlerini tanıtmak istiyoruz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2023 08:18
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
ABD’li şef Türk ürünlerini tanıtacak

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) tarafından dünyanın en büyük gıda ithalatçısı olan Amerika Birleşik Devletleri’nde Türk gıda ürünlerinin daha fazla tercih edilmesi amacıyla gerçekleştirilen ‘Turkish Tastes-TURQUALITY’ projesinin tanıtım lansmanı gerçekleştirildi.  EİB çatısı altındaki 6 gıda ihracatçı birliğinin katılımıyla, Ticaret Bakanlığı’nca desteklenen “Turkish Tastes-TURQUALITY Projesi”nde 2. Dönemin 1. Yılının sonuna gelindi. Turkish Tastes markasına destek olan ABD’li Reimund Pitz, Türkiye ziyareti kapsamında üretim alanları, işletmeler ve restoranlarda gerçekleştireceği ziyaretlerin ardından Türkiye’deki izlenimlerini EİB’de düzenlenen basın toplantısında anlattı. Toplantıya, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Ali Işık, EİB adına projenin koordinasyonundan sorumlu olan ve Turkish Tastes Ambassador olarak da bilinen Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Gürel ve ABD’li Şef Reimund Pitz katıldı.

güler1

ABD’DE KALICI MEKANİZMA OLUŞTURMAK İSTİYORUZ

TURQUALITY projesinin temel hedefi ABD’de kalıcı bir yaşayan mekanizma olarak “Turkish Tastes” Community oluşturmak olduğunu söyleyen Gürel, “Bu doğrultuda bir yandan sektöre öncülük eden profesyonelleri Türk ürünleri hakkında bilgilendirerek farkındalık yaratırken bir yandan da kurumsal iş birlikleri aracılığı ile uzun vadeli ortaklıklar kurduk. İlk olarak Dünyanın bir numaralı Turizm ve Otelcilik okulu olan Las Vegas Üniversitesi müfredatına Türk Mutfağı ve Türk ürünlerine yer verilmesi üzerine iş birliği başlattık. Ardından Nevada Restoran Birliği ortaklık kurduk. Son olarak ulusalda görünürlüğümüzü artırmak için ABD’de Executive Şef unvanını veren American Culinary Federation ve Chain des Rotisseurs ile partnerlik anlaşması imzaladık. Pandeminin ardından artan çeşitli faaliyetlerimiz ve iş birliklerimiz sayesinde temel hedefi olan Turkish Tastes Community’nin temelleri oluşmakla kalmamış ciddi bir mesafe kat etmiş olduk. Bu kapsamda 12 üye firmamızı tabiri caiz ise buz kırıcı olarak konumlandırarak projemize entegre etmiş bulunuyoruz” dedi.

şef2

PAZARDAKİ EN BÜYÜK SORUN ‘FARKINDALIK’

Pazarda yaşanılan en büyük sorunun farkındalıkla ilgili olduğunu dile getiren Gürel, “Birçok firmamız hemen hemen tüm alt sektörler bazında ABD’ye ihracat gerçekleştirmekte fakat gerek aracılar gerekse son tüketiciler nezdinde tüketilen ürünlerin Türkiye’den geldiği maalesef bilinmemektedir. Biz öncelikle bu farkındalık sorununu çözmek ardından güçlü bir markalaşma sürecine girmek için çalışıyoruz. Seçilen firmalarımıza bu doğrultuda büyük bir görev düşüyor.  Firmalarımızın katılımı ile yürüttüğümüz tanıtım faaliyetlerin etkisinin sonuç almaya önemli katkılar sunacağına inanıyoruz" diye konuştu

şef3

AMERİKALI ŞEFTEN TÜRK LEZZETLERİ

EİB’in ‘Turkish Tastes-TURQUALITY Projesi’ kapsamında Türkiye’deki yerel ürünleri ve lezzetleri tanımak ve tadımlamak amacıyla İzmir’e gelen Amerikalı Şef Reimund Pitz, hem projeyi hem de deneyimlerini paylaştı. Pitz, Türkiye’deki ürünleri ve lezzetlerini dengeli ve lezzetli bulduğunu belirterek, ülkesinde bu ürünlerin tanıtımı için çalışmalar yapacağının altını çizdi. Öte yandan projeye övgülerini sıralayan Pitz, “ABD Aşçılar Federasyonu, Türk ürünlerini tanıtmak istiyor. Bu federasyonun bir üyesi olarak 18 milyon üyemiz var. Uluslararası yarışmalar olabiliyor. Bunun farkındasınız” dedi. Pitz, genç aşçılara federasyon olarak büyük önem verdiklerinin altını çizerek, oluşturdukları eğitim ve burs programlarından bahsetti.  Bu proje kapsamında da aynı çalışmalar yapmak istediklerini ve Türk gıda ürünlerini buralarda tanıtacağını söyledi. 

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- İzmir'de elektrik kesintisi - 20 Ekim 2023 Cuma

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.