TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özgecan Aslan’ın ölümünün 9. yıl dönümü. Özgecan Aslan neden öldürüldü?

9 yıl önce bugün Mersin Tarsus’ta binmiş olduğu minibüste öldürülen Özgecan Aslan, o dönem kadın cinayetlerinin gerçekliğini bir kez daha gözler önüne sermiş ve ülke gündeminde yoğun tepkiye neden olmuştu. Peki Özgecan Aslan neden öldürüldü?

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2024 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2024 12:32
Kaynak: HABER MERKEZİ
Özgecan Aslan’ın ölümünün 9. yıl dönümü. Özgecan Aslan neden öldürüldü?

Mersin’in Tarsus ilçesinde, 9 yıl önce okuldan dönerken bindiği minibüste trajik bir şekilde hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın acısı hala taze.

Özgecan Aslan, 22 Ekim 1995 tarihinde Mersin'de dünyaya geldi. Ailenin kökeni Tunceli'ye dayanmaktadır. Eğitim hayatına Mersin'in Tarsus ilçesinde bulunan Çağ Üniversitesi'nde Psikoloji bölümünde devam etti.

Özgecan Aslan, 11 Şubat 2015 tarihinde evine gitmek için minibüse bindiği sırada minibüs şoförünün kendisine bulunmaya çalıştığı cinsel saldırıya karşı koymak istediği için vahşice öldürülmüş ve şiddetle mücadelede bir sembol haline gelmişti.

Sanıklar Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve Fatih Gökçe, cinayet sonrası yapılan yargılama sonucunda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Fail Ahmet Suphi Altındöken, 11 Nisan 2016'da Adana'daki bir cezaevinde bir mahkum tarafından öldürüldü.

Cinayeti işleyen Suphi Altındöken ve ona yardım eden babası, Tarsus'un tanınmış ailelerinden biriydi. Öncesinde kuyumculuk işlerinde başarısız olan baba-oğul, daha sonra minibüs şoförlüğü yapmaya başlamıştı. Baba Necmettin Altındöken'in, cinayetten önce polis kayıtlarında kaçakçılık suçlamasıyla geçmişi olduğu ve kısa bir süre önce trafik kazası geçirdiği ortaya çıktı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.