TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seçimin gölgesinde kadın adaylar… Eşit temsil uzak ve zor değil!

Siyasi partilerin kadın aday sayısına her fırsatta dikkat çeken KA.DER, bugün ise gündemine DEM Parti’yi aldı. DEM Parti’nin aday listesini işaret eden KA.DER, “Eşit temsil uzak ve zor değil” dedi

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2024 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2024 12:34
Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA
Seçimin gölgesinde kadın adaylar… Eşit temsil uzak ve zor değil!

Kadınların seçimle ve atamayla gelinen tüm karar verme mekanizmalarında ve politikada bir an önce etkili ve giderek eşit temsilini sağlamak için yola koyulan Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER), yerel seçim sürecinde de çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Siyasi partilerin kadın aday sayısına her fırsatta dikkat çeken KA.DER, bugün ise gündemine DEM Parti’yi aldı. DEM Parti’nin aday listesini işaret eden KA.DER, “Eşit temsil uzak ve zor değil” dedi.

ka.der

AYNI YAKLAŞIMI DİĞER PARTİLERDEN DE BEKLİYORUZ

KA.DER’in yaptığı paylaşım şu şekilde: “DEM Parti, 72 belediye için 65 erkek, 62 kadın başkan adayı gösterdi. Şimdi biz eşit temsil isteyen kadınlar olarak diyoruz ki; Eşit temsil uzak ve zor değil! Eşitliği gözeten aynı yaklaşımı diğer partilerden de bekliyoruz.”

ka.der

KA.DER’İN TALEPLERİ

Dernek, meclisteki kadın temsilcilerin; Kadınlık durumunun bilincinde, bunu sahiplenen, dillendiren, kadınlara özgü sorunlar konusunda duyarlı davranan, kadın dayanışmasına önem veren; Başta Medeni Kanun Reformu olmak üzere, kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı ve şiddeti sonlandıracak adımları atmaya kararlı, yenilikçi, toplumu ileriye götürecek projeleri olan; Laik Cumhuriyetin insan haklarına saygılı eksiksiz bir demokrasi ve hukuk devleti olması ve sivil toplumun güçlendirilmesi için çalışan; Her türlü fanatizme, yobazlığa, ırkçılığa, toplumsal kirliliğe, şiddete ve savaşa karşı çıkan, çevreyi koruma bilincine sahip; Siyasete kişisel çıkarı için değil, kadınların ve halkın gerçek temsilcisi olmak amacıyla giren; Dürüstlüğü, ilkeliliği ve cesareti, birleştirici ve yumuşak bir üslupla birleştiren birer yurttaş olmalarını talep ediyor.

Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.