TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kitle Örgütleri 29 Ekim'de Anıtkabir'e yürüyecek

Cumhuriyet Kadınları Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu, Türkiye Sanatçılar Birliği, BİRKONFED İş Dünyası Konfederasyonu, Dünya İşitme Engelliler ve Engelliler Federasyonu, Şehit ve Gaziler Vakfı ile Cumhuriyetçi Hekimler yaptıkları basın açıklamasında Anıtkabir’e yürüyeceklerini duyurdular

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2023 10:01
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: BÜLTEN
Kitle Örgütleri 29 Ekim'de Anıtkabir'e yürüyecek

Cumhuriyet Kadınları Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, Horasan Erenleri Dernekler Federasyonu, Türkiye Sanatçılar Birliği, BİRKONFED İş Dünyası Konfederasyonu, Dünya İşitme Engelliler ve Engelliler Federasyonu, Şehit ve Gaziler Vakfı ile Cumhuriyetçi Hekimler dün yaptıkları basın açıklamasında “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Üreten Cumhuriyet İçin Atatürk’ün Yolunda” temasıyla 29 Ekim’de Anıtkabir’e yürüyeceklerini duyurdular.

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Genel Merkezinde, Genel Başkan Prof. Dr. Tülin Oygür, komite adına yaptığı yürüyüş çağrısına şöyle başladı:

“Karşınızdaki, her biri temsil ettiği alanda gücünü ve itibarını ispatlamış, Türkiye’nin tam bağımsız ve aydınlık geleceğini kararlılıkla savunan demokratik kitle örgütleri olarak, Cumhuriyetimizin 100. yılında, 29 Ekim Pazar günü Ankara’da büyük bir miting ve yürüyüş düzenlediğimizi kamuoyuna duyururuz.

“Atatürk’e bağlı, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne inanan halkımızı, sendikaları ve demokratik kitle örgütlerini 29 Ekim’de Ankara’da yapacağımız Cumhuriyetimizin 100. Yılında Üreten Cumhuriyet İçin Atatürk’ün Yolunda Yürüyoruz! mitingine çağırıyoruz.”

Prof. Oygür, yürüyüş temasında “Üreten Cumhuriyet” vurgusunun öne çıkarılma sebebini anlatırken şu ifadeleri kullandı:

“Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletçe başardığımız Cumhuriyet Devrimimizin 100 yılını tamamladık. Tarihin kaydettiği en büyük devrimlerden birisi olan Cumhuriyet Devrimimiz aynı zamanda, ülkemizi parçalamak isteyen emperyalist güçlerle aramızdaki 100 yıllık amansız mücadelenin adıdır.

“Bu mücadele kesinlikle zaferimizle sonuçlanacaktır!

“Tam bağımsız ve aydınlık Türkiye hedefimize ulaşmanın birinci şartı ekonomik bağımsızlığımızdır. Bugün bu noktadan tam tersi yöne savrulmuş durumdayız.

“Türkiye’miz büyük ekonomik zorluklar içindedir.

“Geniş halk kesimini oluşturan üreticiler ve emekçiler için yaşam koşulları son derece ağırlaşmıştır. Halkımız hızla yoksullaşmaktadır. Dışa bağımlı ekonomik politikalarla ve alınan sözde önlemlerle bu gidişatın değiştirilmesi mümkün değildir. Tek çıkış yolumuzun Atatürk Dönemi ekonomi modeli olan, kalkınma planlarına dayalı, devletin öncülüğünde özel sektörle iş birliği içinde milli üretim seferberliğine geçmek olduğu apaçık ortadadır.

“Büyük mitingimizi bu nedenle ‘Üreten Cumhuriyet İçin Atatürk’ün Yolunda Yürüyoruz’ sloganıyla düzenledik.”

ABD emperyalizminin Türkiye’de yönetimi belirleme ve kendisine bağlı hale getirme girişimleri içinde olduğunu hepimizin gördüğünü, uzun zamandır milletimiz içinde yaratılan siyasi kamplaşmanın, emperyalist küresel patronların ekmeğine yağ sürdüğünü belirttiği açıklamasında Prof. Oygür, hedefi de gösterdi:

“Artık yolun sonuna gelinmiştir. Yıllardır mücadele ettiğimiz bölücü ve gerici terörü ve üzerimize çöken ekonomik kâbusu, milletçe bütünleşip köklü kararlar alarak çözeceğiz.

“Zorlukların getirdiği fırsatları hayata geçirerek Türkiye’mizi, aynı güneşin göğe kavuşması gibi, Atatürk Cumhuriyeti’nin bağımsız, özgür, üreten, refah dolu ve aydınlık günlerine kavuşturacağız.

“Diyoruz ki, Atatürk Devriminin kesin zaferine bugün dünden daha yakınız!

“Gün, bu iradeyi Türk Milletine taşıma, Türk Milletine mal etme günüdür!

“Halkımıza ve Kitle Örgütlerine Sesleniyoruz!

“Toplumun öncüsü olan demokratik kitle örgütlerine büyük görev düşüyor. Başta emekçiler olmak üzere, zorluklar içindeki halkımıza, Cumhuriyetimiz ve Atatürk’te birleşerek aydınlığa çıkacağımızın umut ve inancını kazandırmak zorundayız.”

Prof. Oygür, açıklamanın son bölümünde, halkımızı ve kitle örgütlerimizi 100. yılımızda Ankara’da yapılacak miting ve yürüyüşe katılmaya davet ederken şunların altını çizdi:

“Üretime dayanan bağımsız ekonomik politikaları;

“Gençliğimiz için bilime dayalı, istihdama dönük nitelikli eğitimi;

“Kadınların başı dik, özgür ve cesur karakteriyle üretime katılmasını;

“Cumhuriyetimizin milli, halkçı, devrimci değerlerini savunmaya davet ediyoruz.

“Cumhuriyet yollarımızı gözlüyor.

“100. yılımıza yeni yüzyılın çözümleri için birleşerek girelim.

“Cumhuriyet bizim! Atatürk bizim! Emek bizim! Üretim bizim! diyerek girelim.

“Cumhuriyetin 100. yılında Ankara’da ‘Birleşen Türkiye’ için umut olacağız!

“‘Üreten Cumhuriyet İçin Atatürk’ün Yolunda Yürüyoruz’ miting ve yürüyüşü için tüm halkımızı 29 Ekim’de, Al Bayraklarıyla Ankara’da toplanmaya çağırıyoruz!”

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Anıtkabir’e nasıl gidilir? Anıtkabir yol tarifi

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.