TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anıtkabir’e nasıl gidilir? Anıtkabir yol tarifi

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, naaşının yer aldığı anıt mezar olan Anıtkabir’e nasıl gidilir, Anıtkabir nerede sorularının yanıtları haberimizde. Anıtkabir’e nasıl gidilir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2023 10:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Anıtkabir’e nasıl gidilir? Anıtkabir yol tarifi

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün, yanımızdan ayrılışının ve ruhunun ebediyete intikal edişinin 85’inci yıl dönümü dolayısı ile tüm vatandaşlar 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası kapsamında yurdun her yerinde çeşitli törenlere katılacak ve Anıtkabir’i ziyaret edecek. Anıtkabir ziyaretinde bulunacak vatandaşlar için Anıtkabir’e nasıl gidileceğini derledik. İşte haberin detayları…

ANITKABİR YOL TARİFİ

Anıtkabir, sahip olduğu manevi değer nedeni ile yılın her dönemi çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yaparken, 10 Kasım haftası boyunca ziyaretçi akınına uğruyor. Hem yurt içinden hem de yurt dışından başta siyasiler olmak üzere, hayatını ve geleceğini ona borçlu olan herkes, 10 Kasım haftasında Ata’sını ziyaret ediyor. Yurdun ve dünyanın dört bir yanından ulu önderini ziyaret etmek için gelecek olan kişiler için Anıtkabir yol tarifini derledik.

Anıtkabir’e özel aracı ile karayolu üzerinden gelecek olan kişiler, İstanbul, Samsun ve Eskişehir yolundan şehre giriş yapabilirler. Anıtkabir, Ankara şehrinin Çankaya ilçesinde yer almakta olup, Tandoğan Meydanı kavşağına gelerek Anıt Caddesi'ni takip ettiğinde anıt mezara ulaşabilirler.

Anıtkabir’e şehirler arası otobüslerini kullanarak gelecek olan kişiler, otobüs terminali olan AŞTİ'den çıktıktan sonra aynı ismi taşıyan metro istasyonuna inmeliler. Kızılay yönüne giden metroya binerek Anadolu (Tandoğan) istasyonunda indiklerinde buradan 5 dakikalık yürüme mesafesinin ardından Anıtkabir'e ulaşabilirler.

Anıtkabir’e tren kullanarak gelecek olan kişiler, Ankara Tren Garı'nda indikten sonra Anadolu Meydanı mevkiine doğru  10-15 dakika yürüme mesafesinin ardından Anıtkabir'e ulaşabilirler.

Anıtkabir’e uçak kullanarak gelecek olan kişiler, havaalanından HAVAŞ otobüslerine binerek, Hipodrom durağında inebilirler.

ANITKABİR ZİYARET SAATLERİ

Türk Kurtuluş Savaşı'nın ve inkılaplarının önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün anıt mezarı olan Anıtkabir, her gün ziyarete açıktır. Anıtkabir’in ziyaret saatleri ise aşağıdaki gibidir:

01 Şubat - 14 Mayıs tarihleri arasında

Açılış: 09:00 - Kapanış: 16:30

15 Mayıs - 31 Ekim tarihleri arasında

Açılış: 09:00 - Kapanış: 17:00

01 Kasım - 31 Ocak tarihleri arasında

Açılış: 09:00 - Kapanış: 16:00

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Atatürk'ün kızının vasiyeti yerine getiriliyor: O şarkılar albüm oluyor

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.