TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kamu Başdenetçisi Malkoç Gaziosmanpaşalılarla bir araya geldi

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen “Ombudsman Gaziosmanpaşalılarla Buluşuyor” toplantısında konuşan Türkiye Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, “15 gün önce Adalet Bakanımız açıkladı. Arabulucuya intikal eden 4 milyon 600 bin müracaattan 3 milyonu arabulucu ile çözülmüş” dedi

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2023 14:18
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kamu Başdenetçisi Malkoç Gaziosmanpaşalılarla bir araya geldi

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafında “Vatandaş İle İdare Arasında Meydana Gelen İhtilafların Çözümünde Kamu Denetçiliğinin Rolü” programı kapsamında düzenlenen “Ombudsman Gaziosmanpaşalılarla Buluşuyor” toplantısı yapıldı. Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi düzenlenen toplantıya Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve ekibi vatandaşların talep ve sorunlarını dinledi.

“Arabulucuya intikal eden 4 milyon 600 bin müracaattan 3 milyonu arabulucu ile çözülmüş”

Toplantıda konuşan Türkiye Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, “Türkiye’de arabuluculuk, uzlaşma, hoşgörülü davranma zaten bizim örf, adetlerimizde, geleneğimizde ve dinimizde olan güzel bir gelenektir. Türkiye'de yargı dışı çözüm yolları çoğaldı. 15 gün önce Adalet Bakanımız açıkladı. Arabulucuya intikal eden 4 milyon 600 bin müracaattan 3 milyonu arabulucu ile çözülmüş. Bir an çabuk öfkelensek de sonradan uyumlu bir toplum ve insanlar olduğumuz ortaya çıkıyor. 3 milyon dosyada bir kişi şikayetçi bir de karşı taraf olursa 6 milyon insan adliyeye taşınacak. Bunlar güzel şeyler. Kamu denetçiliği kurumu da devletle insanlar arasında olan ihtilaflarda mahkemesiz bir çözüm yoludur” şeklinde konuştu.

“Kamu ile arasındaki sorunları çözmeyi şiyar edilen bir kurum”

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Baktığımızda şeffaflık, iyi yönetim, adaletin merkezi sorumlulukların yumağı gibi gözüküyor. Aynı zamanda vatandaşa ücretsiz hakimlik, avukatlık ücreti veren toplumu her türlü sorunun kamu ile barıştıran. Kamu ile arasındaki sorunları çözmeyi şiar edilen bir kurum. Türk demokrasi adına çok önemli noktada hizmet ettiğini görmek Türk vatandaşı olarak bizi gururlandırıyor. Elbette sadece vatandaşların kamu olan ilişkilerini normalleştirirken Türkiye'nin de demokratikleşmenin açısından baktığımız zaman her alanda olduğu gibi bu alanda da uzlaşma eksenli çalışmaları görmemiz mümkün” dedi.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- Green Card başvuruları ne zaman 2023? Nasıl başvuru yapılır?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.