TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hasarlı binanın demirlerini alıp, enkazı bıraktılar

Kahramanmaraş’ta vatandaşlar, meydana gelen depremlerde ağır hasar aldıktan sonra yıkılan binanın enkazının yarım bırakıldığını iddia etti

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2023 07:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA
Hasarlı binanın demirlerini alıp, enkazı bıraktılar

Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesi Yenişehir Mahallesi'ndeki Volkan Apartmanı, 6 Şubat depremlerinde ağır hasar aldı. Yüklenici firma tarafından yıkım çalışması tamamlanan binanın enkazının yarım bırakıldığı iddia edildi. Çevre sakinlerinin şikayeti üzerine yarım bırakılan enkazın bir kısmı kaldırılırken, demirlerinin alınıp temelinin bırakıldığı ifade edildi.

Bölgede yaşayan Hayrullah Büyükçapar, “Burada bir bina vardı ve depremde ağır hasar aldı yıkıldı ve enkazı kaldırıldı. Şu anda temeli kalmış, bu şekilde duruyor. Acaba burası ne zaman kapanacak. Gördüğünüz gibi kaldırımda ağır damperli kamyonlar geçiyor. İnsanların geçtiği bölgede herhangi bir yaralanma ya da ölüm olursa kim sorumlu olacak. Bir an önce bu enkazın kaldırıp temizlenmesini ve doldurulmasını istiyoruz” dedi.

Mehmet Sepetçi adlı vatandaş, “Bu civarda esnafım ve sürekli de gelip geçiyoruz. Binanın temelini iyice açmışlar ve güvenlik önlemi de alınmamış. Buradaki amacın ne olduğunu bilmiyoruz. Temelindeki demirlere ulaşmak mı, test yapmak mı? Tekrardan kapatılacağı söylendi ama harabe bir şekilde bekliyor. Şehrin merkezi ve çevrede insanlar yaşıyor” ifadelerini kullandı.

Berber esnafı ise, "Enkazı bıraktılar ve gittiler. Yani buradaki demir için bu şekilde bırakıp gittiler. Herkesin çocuğu geçiyor. Enkaz ve aşırı toz var ve daha önce de enkazı bırakmışlardı. AFAD ve Devlet Su İşlerini aradık. Bu alanın kapanmasını istiyoruz. Herkesin çocuğu var. Kimsenin yaralanmasını istemiyoruz” diye konuştu.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- Anjiyo nedir?

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.