TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#hasarlı bina

hasarlı bina haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, hasarlı bina haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Böyle yıkım görülmedi: Hasarlı binayı yıkarken ... Haber

Böyle yıkım görülmedi: Hasarlı binayı yıkarken ...

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Elazığ’da ağır hasar aldığı tespit edilen binaların yıkım çalışmaları sürüyor. Bu çerçevede Kültür Mahallesi Alev Sokak'ta ağır hasarlı 5 katlı binanın yıkımına başlandı. Bilinçsizce yapılan çalışmalar sırasında iş makinesinin kolana vurmasıyla bina yerle bir oldu. Bina yıkılırken bitişiğinde bulunan sağlam 2 binaya da zarar verdi. Şimdiye kadar 6 dairenin zarar gördüğü tespit edilirken bina sakinleri yıkıma tepki gösterdi. Bitişiğinde binaların olmasına rağmen böyle bir yıkım görmediklerini dile getiren bina sakinleri, kolonlarında hasar görmüş olabileceğini bildirdi. Öte yandan binanın yıkılış anı saniye saniye vatandaş kamerasına yansıdı. "Dinamit koysan öyle patlamaz" Yan taraftaki binanın ağır hasarlı olduğunu belirten Muhammet Çakmak, "Bizim bina az hasarlıydı. Yan taraftaki binayı yıkan operatör düzgün bir şekilde yıkmadığı için her taraftan atmış. Allah’tan burada kimse yoktu ve altında kalmadı. Bu nasıl bir yıkım ben anlamadım. Benim binam az hasarlı bu yıkımda ister istemez temelde de bir sıkıntı çıktı. Yıkılırken videolar da var. Sanki yan taraf boş araziymiş gibi yıktılar. Dinamit koysan öyle patlamaz. Titizlikle güzel bir şekilde de yıkım yapılabilirdi" dedi. "Kolanlara vurdu ve ön tarafa düştü" Bina sakinlerinden Fethi Ahmet Çakmak, "İkinci katın duvarlarını yıktıktan sonra kolanlara vurdu ve ön tarafa düştü. Toz dumandan göremedik. Toz açıldıktan sonra bu hasarları gördük. 3 daire hasar gördü. Yan dairelere de zarar verdi” diye konuştu. Bina sakinlerinden Tamer Altay ise, “Biz işteydik. Geldik bu manzara ile karşılaştık. Binamız hafif hasarlıydı ama şu an evin durumu budur. Yan taraf yıkılırken olmuş” şeklinde konuştu. BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- Propolis nedir? Ne işe yarar? Faydaları nelerdir?

Hasarlı binanın demirlerini alıp, enkazı bıraktılar Haber

Hasarlı binanın demirlerini alıp, enkazı bıraktılar

Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesi Yenişehir Mahallesi'ndeki Volkan Apartmanı, 6 Şubat depremlerinde ağır hasar aldı. Yüklenici firma tarafından yıkım çalışması tamamlanan binanın enkazının yarım bırakıldığı iddia edildi. Çevre sakinlerinin şikayeti üzerine yarım bırakılan enkazın bir kısmı kaldırılırken, demirlerinin alınıp temelinin bırakıldığı ifade edildi. Bölgede yaşayan Hayrullah Büyükçapar, “Burada bir bina vardı ve depremde ağır hasar aldı yıkıldı ve enkazı kaldırıldı. Şu anda temeli kalmış, bu şekilde duruyor. Acaba burası ne zaman kapanacak. Gördüğünüz gibi kaldırımda ağır damperli kamyonlar geçiyor. İnsanların geçtiği bölgede herhangi bir yaralanma ya da ölüm olursa kim sorumlu olacak. Bir an önce bu enkazın kaldırıp temizlenmesini ve doldurulmasını istiyoruz” dedi. Mehmet Sepetçi adlı vatandaş, “Bu civarda esnafım ve sürekli de gelip geçiyoruz. Binanın temelini iyice açmışlar ve güvenlik önlemi de alınmamış. Buradaki amacın ne olduğunu bilmiyoruz. Temelindeki demirlere ulaşmak mı, test yapmak mı? Tekrardan kapatılacağı söylendi ama harabe bir şekilde bekliyor. Şehrin merkezi ve çevrede insanlar yaşıyor” ifadelerini kullandı. Berber esnafı ise, "Enkazı bıraktılar ve gittiler. Yani buradaki demir için bu şekilde bırakıp gittiler. Herkesin çocuğu geçiyor. Enkaz ve aşırı toz var ve daha önce de enkazı bırakmışlardı. AFAD ve Devlet Su İşlerini aradık. Bu alanın kapanmasını istiyoruz. Herkesin çocuğu var. Kimsenin yaralanmasını istemiyoruz” diye konuştu. BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- Anjiyo nedir?

Malatya'da 36 bin ağır hasarlı bina yıkılacak Haber

Malatya'da 36 bin ağır hasarlı bina yıkılacak

Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, Malatya kent merkezi, Doğanşehir ve Akçadağ ilçeleri ile kırsal mahallelerde hasara yol açtı. Kent merkezinin yanı sıra özellikle Bostanbaşı, Fahri Kayahan, Tecde, Yüzakı mevkilerindeki yeni yapılara da zarar veren depremin neden olduğu hasarın boyutları her geçen gün daha da belirginleşiyor. Kentte tehlike oluşturan ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri kontrollü şekilde sürerken, ekiplerin enkaz kaldırma çalışmaları da aralıksız devam ediyor. Malatya'da şu ana kadar ihalesi yapılan, ağır hasarlı 27 bin 320 binadan 584'ünün yıkımı gerçekleşti. "Her 3 binadan biri yıkıldı" Malatya Valisi Hulusi Şahin, depremden en çok etkilenen şehirler arasında Malatya'nın da bulunduğunu söyledi. Kentte büyük yıkımın yaşandığını dile getiren Şahin, neredeyse her 3 binadan birinin yıkıldığını ifade etti. Vali Şahin, ağır hasarlı binaların yıkımının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek şöyle konuştu: "Şimdiye kadar yıktığımız ve kaldırdığımız enkazın tam 6 katı kadar enkaz ağır hasarlı binaların yıkılmasıyla kaldırılacak. Böylece (kentte) daha da büyük boşluklar oluşacak. Bunların bir kısmı yerinden dönüşüm modeliyle yapılacak, bazıları ise vatandaşa bırakılacak. Vatandaşın mülkiyet hakkı kendindedir. Oranın imar durumu yeniden değerlendirilerek vatandaş kendi mülkünü değerlendirecek. Bunun dışında da böyle sosyal konutlar, rezerv alanlarında yeni mahallelerimizde yürüyecek ama oluşturduğumuz mahallelerin hiçbiri şehirden kopuk değil, hepsi son derece doğru. Güzel akslarda ve sağlam zeminlerde ve yeni modern mahalleler oluşturuyoruz." "Yılbaşına kadar tamamlamayı planlıyoruz" Yıkım çalışmalarının süreceğini anlatan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ağır hasarlı 36 bin binamızı yıkıp enkazını kaldıracağız. Bunu da yılbaşına kadar tamamlamayı planlıyoruz. 36 bin bina bir şehir demek gerçekten. Bunlardan bazıları 15, bazıları 12 katlı. Eğer üçle çarparsanız ortaya çıkan boyutu anlarsınız. Bu, depremin ne kadar feci bir yıkımı Malatya'ya getirdiğini gösteriyor." Vali Şahin, depremzedelere daha konforlu barınma imkanı sunmak için çadırdan konteynere geçişlerin de hızla devam ettiğini kaydetti. AA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.