TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fethi Sekin'i şehit eden terörist yakalandı

MİT, 2017’de polis memuru Fethi Sekin’in şehit olduğu saldırının talimatını veren terörist Abdulkahar Karasaç’ı Irak’ın kuzeyinde etkisiz hale getirdi

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2023 08:34
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Fethi Sekin'i şehit eden terörist yakalandı

MİT, 2017'de polis memuru Fethi Sekin'in şehit olduğu İzmir Adliyesi saldırısının talimatını verdiği tespit edilen Alişer Çiya kod adlı terörist Abdulkahar Karasaç'ı Irak'ın kuzeyinde düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi. MİT, terörden arananlar listesinde gri kategoride yer alan Karasaç'ın örgütün sözde özel güç biriminde sorumlu düzeyde faaliyet gösterdiğini ve örgüt tarafından kullanılan hava araçlarını geliştirdiğini tespit etti. MİT'in hedef listesine dahil ettiği terörist, bulunduğu yerlerin sahadaki ajanlarla yakın markaja alınmasının ardından gerçekleştirilen operasyonla etkisiz hale getirildi.

MAKET UÇAK VE DRON SALDIRILARININ PLANLAYICISI ÇIKTI

Terör örgütünün sözde İstanbul özel güç yapılanmasında faaliyet göstermesi akabinde 2017 yılında İzmir Adliyesi'ne yönelik saldırıyı planlayan ve polis memuru Fethi Sekin'i şehit eden örgüt mensupları arasında yer alan Karasaç, akabinde Irak'ın kuzeyine kaçtı. Karasaç, örgütün sözde özel güç birimine bağlı havacılık birimi bünyesinde Suriye ve Irak'ta faaliyet yürüttü. Karasaç'ın yurt içine yönelik maket uçak ve dron saldırılarının da planlayıcısı ve uygulayıcısı olduğu öğrenildi.

Öte yandan güvenlik kaynakları, Türkiye Cumhuriyeti ve güvenlik güçlerine karşı gerçekleştirilen eylemlerde yer alan hiçbir teröristin MİT'ten kaçamayacağını ve dünyanın neresinde olursa olsun teröristlerin MİT'in radarına takılacağını, mutlaka bir gün MİT tarafından cezalandırılacağını vurguladı.



Haberi duyan şehit Sekin'in kardeşi Fikriye Sekin, duygu dolu anlar yaşadı. Yüreklerine az da olsa su serpildiğini dile getiren Sekin, emeği geçen herkese teşekkür etti.

''POLİSLERİMİZİN, ASKERLERİMİZİN ELLERİNDEN AYAKLARINDAN ÖPÜYORUM''

Sevinç ile hüznün karışık olduğunu aktaran Fikriye Sekin, "Şu an iki duyguyu yaşıyorum. Belki dışarıdaki insanlara yıllar geçmiş gibi görünüyor ama bize olay sanki 5 dakika önce oldu gibi geliyor. Bu intikamın alınmasında emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Çünkü onlar bu işe gerçekten yürekleri, canlarını, zamanlarını ve her şeylerini feda ettiler. Bize bu güzel haberi verdikleri için başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere önceki dönem İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve tüm emeği geçen polislerimizden, askerlerimizden Allah razı olsun. Madem onlar bize o gün bu acıyı yaşattılar, bugün yüz mislini, hatta misilsiz bir acı yaşıyorlar. Bu sadece dünyada görülen kısmı. İnşallah cehennemin en kötü yerinde hayatları boyunca kalacaklar. Onlar cehennemde can çekişecekler. Bu durum bizi çok sevindiriyor. Olayın failleri ilk öldürüldü, birkaç yıl sonra bombayı dış ülkeden buraya getiren yakalandı. O da bizi çok mutlu etmişti. Ama bugün asıl emri verenin öldürüldüğünü öğrendik. Belki Fethi ağabeyim geri gelmeyecek ama yüreğimize az da olsa su serpti. Aslında duygu durumum çok karışık. Sevinç, hüzün her şey bir arada. Polislerimizin, askerlerimizin ve kimlerin emeği varsa ellerinden, ayaklarından öpüyorum. Ayaklarına taş değmesin” diye konuştu. İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.