TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#şehit

şehit haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, şehit haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Beşiktaş’taki terör saldırısına ilişkin davada sanık hakkında ne karar verildi? Haber

Beşiktaş’taki terör saldırısına ilişkin davada sanık hakkında ne karar verildi?

 Beşiktaş'ta 10 Aralık 2016’da gerçekleşen 40 polis memurunun şehit olduğu ve 7 vatandaşın da hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin firari olarak aranırken 7 yıl sonra yakalanan sanık Aydın Ekici’nin davasında karar çıktı. Beşiktaş Vodafone Park çevresinde 10 Aralık 2016’da gerçekleşen 40 polis memurunun şehit olduğu ve 7 vatandaşın da hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin firari olarak aranırken geçtiğimiz sene yakalanan sanık Aydın Ekici’nin yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Ekici Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağladı. Sanık avukatı ise duruşmada hazır bulundu. Duruşmada PKK terör örgütü yüzünden İstanbul’a göç ettiğini belirten Ekici, “Maddi ve manevi olarak bu örgüt yüzünden zarar gördüm. Tek amacım İstanbul’a gelip, para kazanmaktı. Mehmet Emin denen şahsın kim olduğunu bilmiyorum” ifadelerini kullandı.   “Çok büyük bir mağduriyet yaşamaktayım” Savunmalarına Şükrü Koç’un PKK elemanı olduğunu bilmediğini söyleyen Ekici, “Şükrü Koç ile ihtiyaçlarım için birbirimizle konuşuyorduk. Üzerimde bulunan kimlik abimin kimliğidir. Şükrü Koç ile aramızda geçen telefon görüşmesi başka bir adli dosyayla ilgiliydi. Bu olayla alakalı değildi. Bu olaydan ötürü çok büyük bir mağduriyet yaşamaktayım. Beraatımı talep ediyorum” şeklinde konuştu. Duruşmada son sözü sorulan sanık “Adaletin tecelli edeceğinden şüphem yok. Burada hayatım söz konusudur. Takdir sizindir” dedi. 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı Kararını açıklayan mahkeme, sanık Aydın Ekici’yi ‘Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak’ suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın tutukluluk halinin devamına hükmeden heyet, ayrıca üzerine atılı diğer suçlardan delil yetersizliğinden dolayı da beraatına hükmetti.

Pençe-Kilit operasyonunda şehit olan askere memleketinde son uğurlama Haber

Pençe-Kilit operasyonunda şehit olan askere memleketinde son uğurlama

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü tarafından yapılan sızma ve saldırı sonucunda şehit düşen Tabip Teğmen Hulusi Elçi (27) için Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi’ndeki Selahaddin-i Eyyubi Camisi'nde tören düzenlendi. Törende şehidin umreden gelen annesi Hatice, kardeşi Yusuf, babaannesi Hayriye, dedesi Çerkez Elçi ve yakınları tabuta sarıldı. Bingöllü şehidin cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, şehidin yakınlarına başsağlığı diledi. Cenaze töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Şehidimizin yakınlarına özellikle baş sağlığı diliyorum. Onların acısı bizim acımızdır. Bu menfur eylemi gerçekleştiren terör örgütünü ve arkasındaki yapıları en güçlü şekilde lanetliyorum. Ancak şunu bilmeliyiz ki, ne yaparlarsa yapsınlar, bizim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozamayacaklar. Bu ülkeyi, bu milleti güçten düşüremeyecekler. Terörün amaçlarını iyi anladığımızda, onlara karşı tam tersi bir tutum sergilemeliyiz. Onlar bölünmeyi hedeflerken, biz birlik olmalıyız. Onlar fitne çıkarmaya çalıştıkça, biz kardeşliğimizi daha da güçlendirmeliyiz. İnşallah bu şekilde devam edeceğiz. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Terörle mücadelemizi en kararlı şekilde sürdüreceğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum. Buraya gelerek ve acımızı paylaşarak yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum" dedi. Ardından İl Müftüsü Mustafa Topal tarafından şehit Hulusi Elçi için cenaze namazı kılındı. Namazın ardından Elçi'nin naaşı Şehir Mezarlığı'na defnedildi. Cenaze namazına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, AK Parti Bingöl Milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Elazığ 8. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tamer Atay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bilgihan Yeşilyurt, İl Emniyet Müdürü Şükrü Orhan, siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Ali Gaffar Okkan'ın şehit edildiği pusuda gazi olmuştu... O anı 23 yıl sonra anlattı Haber

Ali Gaffar Okkan'ın şehit edildiği pusuda gazi olmuştu... O anı 23 yıl sonra anlattı

Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve 5 polis memurunun şehit edildiği pusuda gazi olan 53 yaşındaki Fatih Gökçek, 23 yıl önce olayın yaşandığı anını anlattı. O dönemde Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde polis memuru olarak görev yapan Gökçek, pusuda omur iliğine mermi alarak ağır yaralanması neticesinde hastanede tedavi gördü. Gökçek, 23 yıl önce gazi olduktan sonra memleketi Kırıkkale’ye yerleşti. Diyarbakır’da Sezai Karakoç Bulvarı’nda pusuya düşürüldüklerini ifade eden gazi Gökçek, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, teröristlerce kendilerine ateş açıldığını belirtti. "Şarjörü boşalttım onlara doğru" Arabada beklerken teröristlerin kendilerine ateş açtığını anlatan Gökçek, "Baş komiserim ile arka tarafta arabadaydık. O ara ateş başladı. Bizde arabayla tam pusunun içine girmiş olduk. Baş komiserim ile arabadan çıktık. O sol tarafa koştu ben de sağ tarafa menzilendim. O arada iki tanesi benim önüme düştü. Bende de kalaşnikof vardı. İlk etapta ateş edemedim o kadar güzel giyinmiş ve traşlı insanlardı. O arada yan taraftan bana ateş ettiler. Yaralanınca ben onların terörist olduğunu anladım. Şarjörü boşalttım onlara doğru. O esnada başka bir ekip geldi. Beni olayın içinden çıkardılar ve hastaneye götürdüler. Bir tane mermi aldım. Omur iliğime, bağırsak ve böbreklere denk geldi. Omur iliğe denk geldiği içinde yürümemde sıkıntı yaptı. Gaffar Okkan çok iyi biriydi, insanlara değer veriyordu" diye konuştu. "Allah beni gazilik mertebesiyle şereflendirdi" Çatışmada şehit düşen polis memurlarından bir tanesinin ise ilkokul arkadaşının olduğunu belirten Gökçek, "Diyarbakır’da çok seviliyordu halen unutulmadı ve çocukların ismini de Gaffar verenler vardı. Gaffar Okkan, Diyarbakır’a renk kattı. Polisle halkı yakınlaştırdı. Oradaki halkın polisi sevmesini sağladı. Gaffar Okkan ile çalışmak gerçekten şeref verici gurur vericiydi. Rahmetli Gaffar Okkan ve yanındaki 5 şehit arkadaşımızı da unutmamak kaydıyla bir tanesi de hemşehrim ilkokul arkadaşım hepsinden Allah razı olsun. Ne mutlu bana ki Allah beni gazilik mertebesiyle şereflendirdi" şeklinde konuştu.

Üçgen tabutun anlamı nedir? Şehitlerin tabutu neden üçgen olur? Haber

Üçgen tabutun anlamı nedir? Şehitlerin tabutu neden üçgen olur?

Bir kişi hayatını kaybettiğinde, gömülmeden önce yapılması gereken birtakım şeyler vardır. Hayatını kaybeden kişinin layıkıyla defnedilebilmesi için vücut bütünlüğünün sağlanması, güzelce temizlenmesi ve temiz bir kefene sarılması gerekir. Gömüleceği mezarlığa götürülebilmesi için ise bir tabutun içerisine yerleştirilmesi ve defin yerine kadar bu tabut içerisinde omuzlarda taşınarak götürülmesi doğru kabul edilir. Ölen kişiye duyulan saygı ve sevginin bir göstergesi olarak titizlikle yürütülen bu süreçte, kullanılan tabutun şekli farklı anlamlar ifade eder. Sıradan bir vatandaş dikdörtgen tabut ile taşınırken, üçgen tabutun kimler için kullanılacağı merak ediliyor. Üçgen tabutun anlamı nedir? Birlikte inceleyelim. Üçgen tabutun anlamı nedir? Bir kişi öldüğünde dikdörtgen tabut içerisine yerleştirilerek, gömüleceği mezarlığa götürülür. Koyulan tabutun şeklinin üçgen olması, ölen kişinin bir şehit olduğunu gösterir. Vatanını korumak için cephede ya da herhangi bir noktada hayatını kaybeden askerler, sembolik olarak üçgen tabut içerisinde defnedilir. Tabutun üçgen olması; kararlılık, güç ve askeri disiplini simgeler. Diğer insanlardan farklı olarak şehit olan askerlerin dikdörtgen değil de üçgen tabutun içerisinde defnedilmesi, askere duyulan saygıyı ifade eder. Şehitlerin tabutu neden üçgen olur? Vatanının birliği ve bütünlüğü için hayatını feda eden bir askerin hem cesaretini hem de fedakarlığını gösteren üçgen tabut, üzerine Türk bayrağı örtülerek defin yerine kadar taşınır. Tabutun boyu ne kadardır? Hayatını kaybeden kişilerin defin yerine kadar zarar görmeden taşınabilmesi için kullanılan tabutların belirli bir ölçü standardı bulunur. Buna göre bir tabutun uzunluğu 2 ila 2 buçuk cm, genişliği 50 ila 75 cm ve derinliği 40 ila 50 cm arasında değişiklik gösterir. Kimlerin tabutuna bayrak örtülür? Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda yer alan Türk Bayrağı Kanunu’nun 6. maddesine göre: “Türk Bayrağı, Cumhurbaşkanlığı yapmış kişilerin, şehitlerin ve yönetmelikte belirlenecek asker ve sivil kişilerin cenaze törenlerinde bunların tabutlarına, açılış törenlerinde ATATÜRK heykellerine veya resmi yemin törenlerinde masalara örtülebilir.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.