TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekoloji Birliği’nin yerel yöneticilerden talepleri

Ekoloji Birliği, yaklaşan yerel seçimler öncesinde basın ve kamuoyuna yönelik siyasiler ve yerel yönetimlerden ekolojik ve toplumsal hizmet odaklı politikalar benimsemelerini talep etti

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2024 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2024 12:26
Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA
Ekoloji Birliği’nin yerel yöneticilerden talepleri

Yerel demokrasinin inşası için yerel yönetimlerin baskı ve tahakkümden uzak, halkın özgür iradesiyle seçilmesinin önemine dikkat çeken Ekoloji Birliği’nin açıklamasında, ekoloji, kadın ve emek hareketinin taleplerinin de gözetilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

“Ülkemizin ihtiyacı olan ekolojik belediyecilik ve toplumsal hizmet odaklı politikalardır” diyen sivil toplum örgütü, “Ülkemiz arka arkaya seçim süreci yaşadı. Genel seçimlerden sonra bu kez de 31 Mart 2024’de yerel yönetim temsilcilerini belirleyeceğiz. Belediye başkanlarını, belediye meclis üyelerini, il genel meclisi üyelerini, muhtarları seçeceğiz. Bazı partiler aday adaylığı başvuru sürecini kapattı, bazılarında ise süreç hala devam ediyor. Yerel demokrasinin inşası için, yerel yönetimler çok önemli” sözlerini kullandı.

EKOLOJİ BİRLİĞİ’NİN TALEPLERİ

Siyasi partilerden isteklerini dile getiren kurum, şunları kaydetti: “Ancak yerel yönetimlerin her türlü tahakkümden, baskıdan, kayyum politikalarından uzak bir şekilde, yurttaşın özgür iradesi ile seçilmiş yerel idareler şeklinde örgütlenebilmesi, halkın, ekoloji, kadın ve emek hareketlerinin taleplerini gözetmesi çok önemli… Ekoloji hareketinden gelen aday adayları seçilebilir yerlere ve sıralara yerleştirin. Ekoloji hareketinin taleplerinin yerel yönetimlerde uygulanabilmesi için gerekli kadroların oluşturulmasının önünü açın. Ekoloji hareketi ile birlikte, kadın ve emek hareketi içinden çıkan adayları da listelerinize alın. Gençlere, engellilere, farklı inanç ve kültürel toplulukların temsilcilerine listelerinizde yer verin. Toplumun tüm kesimlerini kucaklayın.”

Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.