TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Kaynak: 1 şehir hastanesi, 10 hastaneye bedel

İzmir'de açılışı bir türlü gerçekleşmeyen Bayraklı Şehir Hastanesi hakkında açıklamlarda bulunan Başkan Kaynak, "Şehir hastanesine yapılan masraf, kamu hastanelerinin tadilatına harcanmalıdır" dedi

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2023 11:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Başkan Kaynak: 1 şehir hastanesi, 10 hastaneye bedel

KEMAL ÖZKURT

Yaklaşık 10 yılda 7 kez açılışı ertelenen İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi'nin temeli, 2013'te Türkerler ve Gama Holding tarafından atıldı ve şimdiye kadar 1 milyar 638 milyon TL harcandı.

Şehir hastanesinin İzmir'e ne tür etkileri olacağını gazetemize açıklayan İzmir Tabip odası Başkanı Süleyman Kaynak, "İzmir'de şehir hastanesinden çok daha ulaşılabilir olan, mevcut kamu hastanelerinin onarılmasına öncelik verilmelidir" ifadelerini kullandı.

DSC_9898

"BU PARAYLA 10 HASTANE ONARILABİLİRDİ"
Şehir hastanesine yapılan masrafla yaklaşık 10 kamu hastanesinin onarılabileceğini belirten Kaynak, "Bu hastaneleri tam verimli hale getirebilmek için tüm bölümleri açmak gerekiyor. Bunu da yeni sağlık çalışanlarıyla sağlayamayacağımız için kamu hastanelerindeki personeli buraya kaydırmak zorundayız. Bu da doktor eksikliğine ve bir süre sonra bölümün tamamen kaydırılmasına sebep olacak. Devlet hastaneleri farklı konumlarda olması dolayısıyla vatandaşın kolay ulaşabilme imkanı var. Tek adreste olması vatandaşı ve şehri zor duruma sokabilir" dedi. 

"KENDİ KALELERİNE GOL ATMAKTAN KORKUYORLAR"
Şehir hastanelerinin açılmamasının, teknik bir takım nedenlerin yanı sıra oluşturacağı trafik göze alınamadığı için ertelendiğini dile getiren Kaynak, "Yüzde 75 doluluk garantisi verilen bir hastaneden bahsediyoruz. Böyle büyük bir hastane, 58 ayrı meslek gurubundan oluşuyor. Hastanenin tam olarak açılabilmesi için en az 2 bin 500 doktor, 3 bin 500 hemşire ve bir o kadar da diğer sağlık çalışanları gerekiyor. Bu personelin toplamı da yaklaşık 10 bin kişi.  Bunlarla birlikte hastaneye günde yaklaşık 75 bin insanın gelmesi bekleniyor. İzmir'de bu yoğunluğu kaldıracak bir yol var mı? Bence yok. En basit deyişle 85 bin kişilik bir statta taraftarlar maçtan çıkınca şehrin trafiği altüst oluyor. Siz bunun her gün yaşandığını düşünün. Hükümetin normal şartlarda seçim öncesi açıp gövde gösterisi yapmayı düşündüğü hastaneyi sürekli erteliyorlar. Çünkü kendi kalelerine gol atmaktan korkuyorlar" diye konuştu.

bayraklı şehir has

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.