TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Fidan: AB süreci kısır politik gündemlere bırakılamayacak kadar önemli

Dışişleri Bakanı Fidan, ''Türkiye'nin AB üyelik süreci, kısır politik gündemlere bırakılamayacak kadar önemli'' açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2024 19:01
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2024 20:11
Kaynak: AA
Bakan Fidan: AB süreci kısır politik gündemlere bırakılamayacak kadar önemli

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlenen ortak basın toplantısında bir konuşma yaptı.

Meslektaşına, İspanya'nın Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyelik sürecine başından beri samimi şekilde destek veren ülkeler arasında yer aldığını ve AB üyeliğinin Türkiye için stratejik bir hedef olmaya devam ettiğini bir kez daha ifade ettiğini aktaran Fidan şunları kaydetti:

"Türkiye'nin AB üyelik sürecinin, bazı ülkelerin kısırlaşmış politik gündemlerine bırakılamayacak kadar önemli olduğunu bir kez daha vurguladım. İspanya, Avrupa Birliği içinde Gazze konusunda ilk günden itibaren ilkeli bir tutum sergileyen ve Filistin halkının yanında yer alan ülkelerden biridir. İspanya'nın bu takdire şayan duruşu, Filistin meselesinin dini ve etnik kimliklerin ötesinde evrensel bir dava olduğunun da ayrıca ispatıdır."

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.