TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aslanoğlu’ndan ‘panik yapmayın’ uyarısı: Türkiye’de öndeyiz

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'ndan açıklanan sonuçlara ilişkin ‘manipülasyon’ ve ‘panik yapmayın’ uyarısı geldi. Aslanoğlu, “Türkiye’de öndeyiz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2023 17:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Aslanoğlu’ndan ‘panik yapmayın’ uyarısı: Türkiye’de öndeyiz

TENZİLE AŞÇI

Türkiye yüzyılın seçiminin sonuçlarını beklerken ülke genelinde sandıklar açılıp sonuçlar verilmeye başlandı. Resmi olarak bilgi geçen haber ajanslarının geçtiği sandık sonuçları arasında büyük farklar olurken halk arasında ‘manipülasyon’ ve ‘karamsarlık2 kendini göstermeye başladı.

Öte yandan; seçim sonuçlarını Millet İttifakı’nın Konak’ta bulunan Cumhurbaşkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezi’nden takip eden CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, manipülasyonlara karşı uyarıda bulundu.

Verilen sonuçların tamamen doğruyu yansıtmadığını ifade ederken Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye genelinde önde olduğunu söyledi.

TÜRKİYE BİR MANİPÜLASYONLA KARŞI KARŞIYA

Manipülasyonlara karşı uyaran Aslanoğlu, “Hem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu hem de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’ın acıkmalarını diledik. Gerçekten bir manipülasyonla karşı karşıya Türkiye. İzmir için rakamları çok rahat söyleyebiliriz. İzmir’de hemen hemen sandık sonuçları şekillenmiş durumda. 3’te 1 ‘inin almış durumdayız sonuçlarını biz yüzde 62 gibi bir oy oranındayız. AKP ise yüzde 30 civarında AKP’yi ikiye katlamış durumdayız. Bizim okul bilişim sorumlularımız her okuldan bilgi geliyor. Biz 4 farklı yerden bilgi görüyoruz. Bir YSK sonuçları, henüz bizim sisteme veri vermiyorlar, ikincisi okul bilişim sorumlularımızın ilettiği sonuçlar, üç CHP başlığı içinde ıslak imzalı tutanaklarla parti örgütlerimizin girdiği sonuçlar, bir de karma…  İzmir için söylediğim sonuçlar net sonuçlar. İzmir’de 9 bin küsur sandık var. İlk olarak 3 bin 300 sandık açılmış durumda. Biz Türkiye genelinde öndeyiz” dedi.

BİZ BU OYUNU BİLİYORUZ

2018 seçimlerini de hatırlatan Aslanoğlu, “Henüz 1. tur için net bir rakam söylemek çok zor. Açılan sandık sayısı az. Kalan sandıklar da girildiğinde CHP’nin İzmir’deki oyunu söyleyeceğiz. Ama bu oyunu seyrettiniz. Bu oyunu biliyorsunuz. 2018’de bunu yaşadınız. O yüzden buna prim verecek davranışlardan uzak duralım. Moral bozmaya yönelik davranışlardır bunlar. Biz öndeyiz. 1. Tura yetecek mi göreceğiz. Tüm illerden sandık sonuçları  geldiğinde hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.

SONUÇLAR ANLIK PAYLAŞILACAK

Aslanoğlu, anlık olarak gelişmeleri paylaşacaklarını da belirterek “Bir panik havasındayız. Yarım saat 1 saat sonra bizdeki sayıları tek tek vereceğim. Gayet iyiyiz. Türkiye’de öndeyiz. Benim gözlemim inşallah 1. Tura da yetecek” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.