TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#chpizmir

chpizmir haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, chpizmir haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Aslanoğlu’ndan ‘panik yapmayın’ uyarısı: Türkiye’de öndeyiz Haber

Aslanoğlu’ndan ‘panik yapmayın’ uyarısı: Türkiye’de öndeyiz

TENZİLE AŞÇI Türkiye yüzyılın seçiminin sonuçlarını beklerken ülke genelinde sandıklar açılıp sonuçlar verilmeye başlandı. Resmi olarak bilgi geçen haber ajanslarının geçtiği sandık sonuçları arasında büyük farklar olurken halk arasında ‘manipülasyon’ ve ‘karamsarlık2 kendini göstermeye başladı. Öte yandan; seçim sonuçlarını Millet İttifakı’nın Konak’ta bulunan Cumhurbaşkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezi’nden takip eden CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, manipülasyonlara karşı uyarıda bulundu. Verilen sonuçların tamamen doğruyu yansıtmadığını ifade ederken Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye genelinde önde olduğunu söyledi. TÜRKİYE BİR MANİPÜLASYONLA KARŞI KARŞIYA Manipülasyonlara karşı uyaran Aslanoğlu, “Hem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu hem de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’ın acıkmalarını diledik. Gerçekten bir manipülasyonla karşı karşıya Türkiye. İzmir için rakamları çok rahat söyleyebiliriz. İzmir’de hemen hemen sandık sonuçları şekillenmiş durumda. 3’te 1 ‘inin almış durumdayız sonuçlarını biz yüzde 62 gibi bir oy oranındayız. AKP ise yüzde 30 civarında AKP’yi ikiye katlamış durumdayız. Bizim okul bilişim sorumlularımız her okuldan bilgi geliyor. Biz 4 farklı yerden bilgi görüyoruz. Bir YSK sonuçları, henüz bizim sisteme veri vermiyorlar, ikincisi okul bilişim sorumlularımızın ilettiği sonuçlar, üç CHP başlığı içinde ıslak imzalı tutanaklarla parti örgütlerimizin girdiği sonuçlar, bir de karma…  İzmir için söylediğim sonuçlar net sonuçlar. İzmir’de 9 bin küsur sandık var. İlk olarak 3 bin 300 sandık açılmış durumda. Biz Türkiye genelinde öndeyiz” dedi. BİZ BU OYUNU BİLİYORUZ 2018 seçimlerini de hatırlatan Aslanoğlu, “Henüz 1. tur için net bir rakam söylemek çok zor. Açılan sandık sayısı az. Kalan sandıklar da girildiğinde CHP’nin İzmir’deki oyunu söyleyeceğiz. Ama bu oyunu seyrettiniz. Bu oyunu biliyorsunuz. 2018’de bunu yaşadınız. O yüzden buna prim verecek davranışlardan uzak duralım. Moral bozmaya yönelik davranışlardır bunlar. Biz öndeyiz. 1. Tura yetecek mi göreceğiz. Tüm illerden sandık sonuçları  geldiğinde hep birlikte göreceğiz” diye konuştu. SONUÇLAR ANLIK PAYLAŞILACAK Aslanoğlu, anlık olarak gelişmeleri paylaşacaklarını da belirterek “Bir panik havasındayız. Yarım saat 1 saat sonra bizdeki sayıları tek tek vereceğim. Gayet iyiyiz. Türkiye’de öndeyiz. Benim gözlemim inşallah 1. Tura da yetecek” ifadelerini kullandı.

CHP’ye çevre yüksek mühendisi adayı Haber

CHP’ye çevre yüksek mühendisi adayı

SULTAN GÜMÜŞ KAYA İLKSES TV ekranlarında yayınlanan Sultan Gümüş Kaya ile Birinci Sayfa programına Çevre Yüksek  Mühendisi ve Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Adayı Helil Kınay konuk oldu. Soruları yanıtlatan Kınay, “Bilimden, uzmanlıktan, kamudan, doğadan, yaşamdan, emekten yana mücadeleyi büyütmek gerektiğine inanıyorum” dedi. Başta ‘İzmir'in Çernobili’ olmak üzere, kentteki çevre sorunlarıyla ilgili çok sayıda konunun takipçisi olan Kınay, 2002 yılından itibaren Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nde yönetim kurulu ve komisyonlarda görev aldı. 2012-2022 yılları arasında ise şube başkanlığı görevini yürüttü. KAMUDAN, DOĞADAN, EMEKTEN YANA… İzmir kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim olan Helil Kınay, yayında şu mesajları iletti: “Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında çağdaş, aydınlık, laik bir ülke ve yaşam için yürüdüğüm yolda, ilke ve inançlarımdan, mücadelemden hiç vazgeçmedim. TMMOB Çevre Mühendisleri Odası bünyesinde yürüttüğüm mesleki mücadelenin yanı sıra, İzmir ve Ege Bölgesi başta olmak üzere ülkemizin farklı bölgelerinde yaşanan çevre ve yaşam sorununa karşı toplumsal mücadelelerde, kamuda, mesleki örgütlüğümde, sivil toplum platformlarında yer aldım. Çevre sorunlarının, toplumsal sorunlardan, yaşamdan, ekonomiden, sağlıktan, hukuktan, adalet ve demokrasiden bağımsız olmadığını biliyor, her canlı için adalet, demokrasi, hak kavramının önemli, zorunlu olduğu inancıyla bilimden, uzmanlıktan, kamudan, doğadan, yaşamdan, emekten yana mücadeleyi büyütmek gerektiğine inanıyorum.” Kınay, şunları da söyledi: “Mücadelemizin büyümesi, enkaz altında kalan yaşamımızı yeniden kurmak, hak ettiğimiz aydınlık, çağdaş, demokratik, laik, yaşam ve ülke mücadelesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında ilke ve inançlara en uygun gördüğüm, inandığım Cumhuriyet Halk Partisi'nde milletvekili olarak görev yapmak üzere yola çıktım. Mücadeleyi omuz omuza büyütmek dileği ile...”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.