TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİHV Dokümantasyon Merkezi’den mülteciler için çağrı

TİHV Dokümantasyon Merkezi’nin raporuna göre, Ocak 2020 - Kasım 2022 döneminde en az 21 mülteci/sığınmacı ırkçı saldırılar sonucu yaşamını

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2023 11:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
TİHV Dokümantasyon Merkezi’den mülteciler için çağrı

SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Dokümantasyon Merkezi’nin tespitlerine göre, dünyada en çok mültecinin bulunduğu ülke olan Türkiye’de Ocak 2020 - Kasım 2022 döneminde en az 21 mülteci/sığınmacı ırkçı saldırılar sonucu yaşamını yitirdi.
Bunun üzerine TİHV, sosyal medya hesaplarından mültecilere/sığınmacılara yönelik her türlü ayrımcılığa ve nefret söylemine son verilmesi için çağrısı bulundu. TİHV 20 Haziran Mülteciler Günü videosunda, Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, zorla yerinden edilenlerin sayısının 108 milyonu geçtiğine ve zorla yerinden edilen her 5 kişiden 2’sinin çocuk olduğuna dikkati çekti. 

NEFRET SÖYLEMİNE SON VERİLMELİ 
TİHV tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle: “Tüm toplumsal ve siyasal aktörlere hatırlatıyoruz: Her insan gibi mültecilerin/sığınmacıların da eşit ve devredilemez hakları vardır!  Mültecilere/sığınmacılara yönelik her türlü ayrımcılığa ve nefret söylemine son verilmelidir! TİHV Dokümantasyon Merkezi’nin tespitlerine göre, dünyada en çok mültecinin bulunduğu ülke olan Türkiye’de Ocak 2020 - Kasım 2022 döneminde en az 21 mülteci/sığınmacı ırkçı saldırılar sonucu yaşamını yitirdi. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’ne göre, 2022 yılında 90 mülteci, 2023’ün ilk 5 ayında ise 37 mülteci iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi.” 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.