TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şubelere indirimli et gelmeyecek… Ucuz et İzmirliye hayal oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde 119-129 liraya satılacağını duyurduğu Et ve Süt Kurumu’nun et ve kıymalarının İzmir’de satılmayacağı öğrenildi

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2023 08:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Şubelere indirimli et gelmeyecek… Ucuz et İzmirliye hayal oldu

TENZİLE AŞÇI/ÖZEL HABER

Uzun süredir devam eden ekonomik krizin geçtiğimiz yıldan itibaren yüksek enflasyon ve aşırı pahalılıkla iyiden iyiye hissedilmesiyle birlikte milyonlarca vatandaş temel yaşamsal ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz hale geldi. Süt, peynir, sebze ve meyve gibi temel gıda maddelerine dahi ulaşamayan vatandaşlar için et tüketimi ise lüks haline geldi.

Et ve et ürünlerindeki fahiş fiyat zamlarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz haftalarda, Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde Et ve Süt Kurumu’na ait indirimli etlerin satışa sunulacağı bilgisini paylaşarak, “Kıyma ve kuşbaşı miktarını iki katına çıkaracak, satış noktalarında fiyat kıyma için 119 lira, kuşbaşı et için 129 lira olarak belirlendi" demişti.

Erdoğan’ın açıklaması, maddi yetersizlik nedeniyle et tüketemeyen milyonlarca vatandaşa umut olurken İzmir’de birçok vatandaş, Ramazan ayını ilk gününde Tarım Kooperatifi marketlerinin yolunu tutmuştu. Ancak marketlere akın eden vatandaşlar, İzmir’e etlerin gelmemesi ve Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde mevcutta satılan kıyma ve etin kilosunun 200 lirayı aşması nedeniyle elleri boş dönmüşlerdi. Marketlere gelen vatandaşlara ise etlerin geliş tarihi günü konusunda net bir bilgi verilmezken marketlerin ‘ürün teslim günü’ işaret edilmişti.

İZMİR’E SEVKİYAT OLMAYACAK

Ramazan ayı için milyonlarca dar gelirli vatandaşa umut olan ‘ucuz et’ vaadi İzmirliler için hayal oldu.

Ramazan ayının sonuna yaklaşılmasına rağmen İzmir’de bulunan Tarım Kredi Kooperatif markerlerinin hiçbir şubesinde Et ve Süt Kurumu’nun ucuz etlerinin gitmediği öğrenilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın satışının yapılacağını duyurduğu ucuz et ve kıymaların İzmir’de satışa sunulmayacağı belirtildi.

Et ve Süt Kurumu ve Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinden edinilen bilgilere göre; Et ve Süt Kurumu marketlere eti, talep üzerine gönderiyor. Ancak İzmir marketlerine ürün sevkiyatı yapan Et ve Süt Kurumu’nun Denizli’deki üretim hanesine İzmir marketleri için sipariş verilip verilmediği konusunda net bilgi verilmiyor.

Tarım Kredi Kooperatifi marketinden verilen bilgide ise; Et ve Süt Kurumu’nun indirimli etlerinin Türkiye genelinde bulunan 900 Tarım Kredi Kooperatifi marketinin yalnızca 321 tanesinde satışının olacağı ve İzmir şubelerinin 321 market arasında olmadığı söylendi.

TARIM KREDİ ETLERİNDE FİYAT SABİT

Öte yandan; Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde atılan kooperatifin et ve kavurmalarında Ramazan ayı başından itibaren fiyat artışı yapılmadığı görüldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.