TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Soyer’den ‘koku’ eleştirilerinde ‘kasıt’ çıkışı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, koku sorununa ilişkin yapılan eleştirilerde ve medyada yer alan haberlerde ‘kasıt’ çıkışı yaptı

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2023 13:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Soyer’den ‘koku’ eleştirilerinde ‘kasıt’ çıkışı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Independent Türkçe'den Lale Elmacıoğlu'na yaptığı açıklamalarla gündemi değerlendirdi.

Geçen ay gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri sonuçlarına ilişkin yaptığı muhasebe ve Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki (CHP) değişim ihtiyacına yönelik söylemleriyle gündemde olan Soyer ayrıca İzmir özelinde de değerlendirmelerde bulundu.

İzmir’in kangren haline gelen ve muhalefetin en sert şekilde eleştirdiği sorunlardan olan koku probleminin devam etmediğini belirten Soyer, ‘kasıt’ çıkışı yaptı. Soyer ayrıca 2024 yerel seçimlerinde aday olup olmayacağı sorusuna da yanıt verdi.

Başkan Soyer’in demecinden öne çıkan başlıklar…

"Bir değişime ihtiyaç bulunduğundan şüphemiz yok"

3. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali’nin kapanışında kısa süreliğine konuşma fırsatı yakaladığımız İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, partisinde bir değişime ihtiyaç duyulduğu görüşünü yineledi.

Soyer, 'hem ülke içinde hem dünyada değişime ayak uydurabilecek yeni bir örgütlenme' anlayışının şart olduğunu savundu.

Ancak bununla ilgili daha fazla detay vermedi.

"Haksız eleştirilere maruz kalsak da yaptıklarımın sahada karşılığı fazlasıyla var"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kent için çok güzel işler yaptığını ancak yanlı haberler yoluyla kendisinin ve partisinin yıpratılmaya çalışıldığını öne süren Soyer, bu eleştirilerin İzmirlilerin genelinde karşılık bulmadığını ve belediye çalışmalarının sahadaki yansımalarının olumlu olduğunu savundu.

Soyer, bu durumu 'kendisinin en büyük motivasyonu' olarak niteledi.

Türkiye’de çok hırçın bir siyasi iklimin bulunduğu, duyurusunu yaptıkları her haberin, sonuçlandırdıkları her projenin ardından ağır saldırı yaşayarak pek çok haksızlıkla karşılaştıklarını ileri süren Soyer, “4 senedir o kadar ağır saldırı yaşadık ki. Haksız eleştirilere maruz kalsak da bir şey çok motive edici; sokak, saha, dışarısı öyle değil. Ekran başındakilerin, yazanların niye yazdığı, karşılığında ne olduğu beni ilgilendirmiyor. Yaptıklarımın sahada karşılığı fazlasıyla olduğundan bu motivasyon ve çalışma azmini bulup devam edebiliyoruz. Bu nedenle yazılanlar, söyleyenler, birilerinin ne dedikleri beni ilgilendirmiyor” ifadelerini kullandı.

"İyi ki belediye başkanı olmuşum"

Geçmişte Seferihisar Belediye Başkanlığı da yapan Soyer, geçmişe dönüp icraatlerine baktığında “İyi ki belediye başkanı olmuşum” dedi.

"İzmir her zaman merkez sağın kalesi olmuş bir şehirdir”

‘Yerel seçimde her şekilde İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilk sırada çıkacağından, CHP’nin İzmirli seçmeni çantada keklik gördüğü’ şeklindeki eleştirilere de karşı çıkan Soyer, şu yanıtı verdi:

İzmirli keklik de değil, çantada da değil. İzmirliye çok büyük haksızlık ediliyor. Gözü bağlı, bağnaz, cahil değil ki... 'Nasıl olsa CHP'ye oy verecek diye bir şey yok. Bu şehirde Genç Parti yüzde 17 aldı zamanında. Bu şehir her zaman merkez sağın kalesi olmuş bir şehirdir. Hiç öyle (ne olursa olsun CHP'ye oy verecekler) bir durum yok. Ama bu yakıştırmalar İzmirliyi incitiyor bence, hiç doğru da değil"

Soyer 2024'te aday olacak mı?

Yaklaşan yerel seçimlerdeki adaylığına ilişkin netleşmiş bir durum olmadığını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Yeni dönem olur-olmaz bilemem ama 8 ay daha yapacağımız çok işimiz var” dedi.

‘CHP belediyecilikte iyi çalışmıyor. İzmir yerel seçimlerde bir dönem AK Parti’ye geçse, şehri tanıyamazsınız’ minvalindeki eleştirilere de karşı çıkan Soyer, “İzmirli öyle bir tercih yapar ya da yapmaz onu bilemem ama çok büyük bir heyecanla İzmirliler için en iyisini yapmaya devam ediyorum” yanıtını verdi.

“Koku devam etmiyor, haberler kasıtlı çıkarılıyor”

İzmir Körfezi’nden kente yayılarak kronik bir sorun haline gelen koku, ayrı bir tartışma konusu.

“Koku devam etmiyor” sözleriyle kronikleşen sorunun çözüldüğünü savunan Soyer, geçtiğimiz haftalarda meydana gelen selde ya da farklı durumlarda kasıtlı haberlerin çıkarıldığını savundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.