TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Soyer sorunun kaynağından seslendi: Yüzeceğiz kardeşim!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, koku sorunun kaynağında yüzülebilir körfez için net konuştu ve “Yüzeceğiz kardeşim” dedi

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2023 10:18
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Soyer sorunun kaynağından seslendi: Yüzeceğiz kardeşim!

TENZİLE AŞÇI

İzmir’in kangren haline gelen koku sorununun çözümüne ilişkin bugün tarihi bir adım atıldı ve Çiğli Arıtma Tesisi 4. Faz temel atma töreni gerçekleştirildi.

Temel ata töreni sonrasında alanda incelemelerde bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Körfez’e çıkış noktasında yüzülebilir Körfez için çarpıcı açıklamalarda bulundu.

FANTAZİ DEĞİL

Alanda eskiden yüzülebilir olan kıyı şeridini gösteren Soyer, amaçlarının ‘fantezi’ olmadığını söyleyerek, "Bu eskiden böylece Bostanlı'ya doğru gidiyorduk. Şimdi bu yaptığımız setle aslında bütün suyun yönü de değişti ve 4 kilometrelik bir kanal açıldı burada. Tesisin çıkış noktasından itibaren yaklaşık 40 metre genişliğinde yeni bir kanal açılacak. Bu orta Körfez'e değil dış körfeze akacak. Bu sahilde yaptığımız düzenlemelerden bir tanesi. Bu bizim için sadece bir fantezi değil. İşte yüzelim, atlayalım, eğlenelim değil. Gelecek kuşakların sağlığı, konforu… Ve böyle bir temiz körfezi yaratabilirsek bu şehrin cazibesi de olur" dedi. 

BİR MUCİZEDEN BAHSETMİYORUM

Koku şikayetlerinin azaldığının da altını çizen Soyer, "Aslında şu an itibariyle bakın çıkış noktasındayız. Yani geçen sene aldığınız koku şikayet sayılarının bu sene daha yanına bile yaklaşılmış değil. Çok aşağı seviyelerde bir koku şikayeti var. Neredeyse sıfır noktasında diyebilirim ki daha biz çalışmalarımızı yeni başladık. Bu koku sorunu tamamen tahliye edilecek ve gerçekten körfez yüzülebilir hale gelecek. Bir mucizeden bahsetmiyorum. Kendi çocukluğumu anlatıyorum. 1972-1973 yıllarında ben Karşıyaka'da, Güzelyalı'da ve Üçkuyular'da denize giriyordum. 50 yıldır girilmez halde. Ama bunu değiştireceğiz. Temizleyici ve yaşanabilir yaşamı devam eden üzülebilir bir körfez haline getireceğiz” diye konuştu.

HİÇ MERAK ETMEYİN

Yüzülebilir Körfez için net konuşan Soyer,  "Ve yüzeceğiz kardeşim. Hiç merak etmeyin” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.