TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Soyer o konuda net konuştu: Bu hikayenin dışındayım

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kongre sürecine müdahil olma konusunda net konuştu ve “Ben yokum. Bu hikayenin tamamen dışındayım” dedi

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2023 14:33
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Soyer o konuda net konuştu: Bu hikayenin dışındayım

TENZİLE AŞÇI

Genel seçim sonrası CHP’de kongreler ve yerel seçimler için düğmeye basılırken CHP İzmir, bugün üç kritik toplantıya ev sahipliği yaptı.

Sabah saatlerinde CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ile CHP’li ilçe belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleşen toplantının ardından CHP İzmir milletvekilleriyle bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, son olarak CHP ilçe başkanlarıyla toplantı gerçekleştirdi.

Toplantının ardından kısa bir açıklama yapan Başkan Soyer, gün sonu değerlendirmesi yaparken kongre sürecine ilişkin de ‘müdahillik’ konusunda net konuştu.

ŞAHSEN İLAN EDİYORUM

Kongre sürecine müdahil olmayacağı konusunda net konuşan Soyer, “Asla müdahil olmayacağım” ifadelerini kullanırken belediye bürokratlarının sürece müdahil olmaya çalışmaları hususunda ise “31 bin insan çalışıyor. Herkes bir şekilde işin içinde olmak isteyebilir. Benim onları görmem duymam haberdar olmam mümkün olmayabilir. Ama ben şahsen ilan ediyorum, duyurmaya gayret ediyorum. Ben yokum. Bu hikayenin tamamen dışındayım” diye konuştu.

BİRBİRİMİZİ DUYDUK

Bütün gün devam eden toplantılara ilişkin gün sonu değerlendirmesi de yapan Başkan Soyer, şunları söyledi:

“Çok verimli. Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları… Sonuçta CHP’nin en üst yönetici ekibi diyebiliriz hepsine. Toplantıları ayrı ayrı yapmış olmamız çok faydalı oldu bence. Özetle hem seçim sonuçlarının değerlendirilmesi hem de kongre ve yerel seçime dair yapılacaklar… En azından birbirimizi duyduk, dinledik ve anladık.”

ASLANOĞLU’NDAN KONGRE VE YEREL SEÇİM MESAJI

Gün sonu değerlendirmesi yapan İl Başkanı Aslanoğlu, örgütün birincil gündeminin yerel seçimler olduğunu ifade ederek “Bugün yani üç tane toplantı gerçekleştirdik. İlçe başkanları, belediye başkanları, milletvekilleri... Kongre öncesi önemli bir organizasyondu. Özellikle kongre döneminin, mahalle delege seçimlerinin, kurultaya giderken bir İzmirliler ne yapmalıdır? Bunun yolunu, yöntemini araştırıp konuştuk. Ayrıca yerel seçimlere gidiyoruz. Yerel seçimler için hazırlıklarımız ne durumda? Programlarımızda neler yapmalıyız? Bugünden yerel seçim çalışmalarını nasıl planlayacağız? Asıl olan bizler için yerel seçimler. Bir seçim, bir diğer seçimin bittiği gün başlar. Dolayısıyla 29 Mayıs sabahı bizim yerel seçimimiz başlamıştır. Yerel seçim hazırlıklarımız başlamıştır. Örgüt bir arada. İlçe başkanından belediye başkanına, milletvekiline yerel seçimlere odaklanmış durumda. O yüzden yerel seçimlerde 30 ilçemizin 30’unu ve büyükşehirde kazanmak için bir arada çalışmalarını yürütecektir” dedi.

“30 İLÇEDE DE KARDEŞLİK GÖRÜNTÜLERİ BEKLİYORUM”

Kongre sürecinde ilçelerde rekabet konusuna da değinen Aslanoğlu, “Her yerde mümkün olan en büyük uzlaşıyla bütün partililerimizi kucaklayan listeler olmasını tabii ki tavsiye ediyorum. Her ilçemizde fazla rekabet bekliyorum. Ben 30 ilçemizin 30’unda da büyük kardeşlik görüntülerine tanıklık edeceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

“AYRIŞMA YOK”

Genel Merkez’de ‘değişim ayrışması’ iddialarına da değinen Aslanoğlu, “Genel Merkezimizde de böyle bir ayrışma yok. Daha çok biz televizyonlardan seyrediyoruz. Biz bunları basından sevmeyerek izliyoruz diyelim. Bizim partimizde henüz sizin söylediğiniz şekilde genel başkanlık yarışı olan, buna aday olacağını beyan etmiş hiçbir arkadaşımız, abimiz, ablamız, kardeşimiz yok. O yüzden İzmir'de de böyle bir şey yok” dedi.

“ÇALINMIŞLARI GERİ ALACAĞIZ”

İki yerel seçim arasında biri kayyım diğeri de meclis içi başkan vekili seçimiyle AK Parti’ye geçen Urla ve Menemen ilçeleri için de iddialı konuşan Aslanoğlu, şunları söyledi:

“Bizim kaybedilen iki belediyemiz yok. Çalınmış iki belediyemiz var. Bence en temel şey bu. Çalınmışları tabii ki geri alacağız.”

“ÖRGÜT SANTRAFORU OYNA DERSE…”

İl kongresinde aday olup olmayacağı sorusuna da yanıt veren Aslanoğlu, “Ne diyordu bizim grup başkanımız? Örgüt santraforu oynamamı ister. Santrafor oynarım. Kenarda durma mı? Tribünde durmamı isterse tribünde dururum” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.