TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prof. Dr. Görür: Tekrar büyük bir deprem olmaz

Geçtiğimiz günlerde 4,3 büyüklüğünde bir depremle sarsılan Kahramanmaraş yeniden gündeme gelirken, Prof. Dr. Görür, “Depremin olduğu bölgede tekrar büyük bir deprem olmaz ve afete dönüşmez” dedi

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2023 13:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Prof. Dr. Görür: Tekrar büyük bir deprem olmaz

Deprem ve fay hatlarına yönelik açıklamalarıyla isminden sık sık söz ettiren Prof. Dr. Naci Görür, yaklaşık 2 gün önce Kahramanmaraş'ta merkez üssü Onikişubat ilçesinde meydana gelen, 4,3 büyüklüğündeki depreme ilişkin vatandaşları uyardı. Depremin olduğu bölgede tekrar büyük bir depremin olmayacağını ve afete dönüşmeyeceğini belirten Görür, yerbilimcilerden kesin söylem ve yorumların beklenmemesi gerektiğini kaydetti.

Öte yandan tüm yetkili mercilere tekrar bir hatırlatmada bulunan Görür, “Lütfen insanlarımız için, çocuklarımız için hep beraber depreme dirençli yerleşim alanları için çalışalım ve yöneticilerimizden bunu talep edelim. Ancak bu şekilde yaralarımızı sarar ve gelecek nesillerin kalbini kazanırız” çağrısında bulundu.

DEPREM BİLİNMEZ

Prof. Dr. Görür’ün X platformu üzerinden yaptığı yazılı açıklama şu şekilde: “Deprem bölgesindeki insanlarımla bir söyleşi: Sevgili dostlarım, hepinizin acısı büyük, sizleri anlıyorum. Endişe ve korku kimi konularda sizi etkiliyor. Depremin olduğu bölgede tekrar büyük bir deprem olmaz ve afete dönüşmez. Ancak kırılmamış fay kesimleri deprem üretebilir ama bu depremler büyük afete dönüşmez. 6 Şubat depremleri komşu bölgelerdeki kimi faylara stres yüklemiş olabilir. Bu faylar Malatya Fayı ve Adana Havzasına sarkan faylar olabilir. Bu söylediğim de bir olasılıktır. Yerbilimcilerden kesin söylemler, yorumlar beklemeyin. Deprem bilinmez. Lütfen insanlarımız için, çocuklarımız için hep beraber depreme dirençli yerleşim alanları için çalışalım ve yöneticilerimizden bunu talep edelim. Ancak bu şekilde yaralarımızı sarar ve gelecek nesillerin kalbini kazanırız, sevgiler…”

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Prof. Dr. Naci Görür: “Çok sayıda canımızı kaybedeceğiz”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.