TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Okuyamaz’ dediler öğretmen oldu: Çocukların hayatına dokunacak!

‘Okuyamaz’ diyenlere inat DEÜ Müzik Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olan Ergüven, kendisi gibi otizmli çocukların hayatına müzikle dokunacak

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2023 04:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
‘Okuyamaz’ dediler öğretmen oldu: Çocukların hayatına dokunacak!

ÇAĞLA GENİŞ

Ailesiyle birlikte İzmir’de yaşayan Lal Günsu Ergüven, bugün 22 yaşında genç. Onun başarı öyküsü, diğer otizmli bireyler ve onların ailelerine de örnek olacak nitelikte. Yaklaşık 11 yıl önce otizm (Asperger Sendromu) tanısı alan Ergüven, eğitim hayatı boyunca aşılması güç engellerle karşılaştı. Önyargılar nedeniyle gittiği okullarda sürekli dışlanan Ergüven’in yıllar geçtikçe müziğe olan tutkusu ortaya çıktı. Ailesinin ve eğitmenlerinin desteğiyle 2019 yılında Manisa Güzel Sanatlar Lisesi’ni bitiren Ergüven, Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin açtığı yetenek sınavını da başarıyla geçerek Müzik Öğretmenliği Bölümü’ne girmeye hak kazandı. ‘Okuyamaz’ diyenlere inat müzik öğretmeni olup başarılı gençler yetiştirmenin hayalini kuran Ergüven, geçen 4 yılın ardından mezuniyet sevinci yaşadı. Bir özel eğitim merkezinde öğretmenlik yapmaya hazırlanan Ergüven, kendisi gibi otizmli çocukları müzikle buluşturarak hayatlarına dokunacak.

ASLA UMUTLARINI YİTİRMESİNLER

Okul hayatı boyunca yaşadığı zorluklara rağmen azimle çalışmaya devam ettiğini söyleyen Ergüven, hayalini kurduğu üniversiteden mezun olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu anlatarak, “İlkokul yıllarımda büyük zorluklar yaşadım, akran zorbalığı yaşadım. Lisede de yaşadım ama hocalarım beni kabul ettiler. Liseden mezun olduktan sonra yine zorluklarla üniversiteyi kazandım. Aradan geçen 4 yılın ardından üniversiteden mezun oldum. Hayalim olan üniversiteyi bitirdiğim için çok mutlu ve huzurluyum. Öğretmen olacağım için çok mutluyum. Ben hep hikayemle başkalarına örnek olmak istiyordum. Otizmli çocuğu olan aileler bu yolda asla umutsuzluğa kapılmasın. Umarım biran evvel Otizm Eylem Planı da uygulanır. Aileler her zaman çocuklarının yanında olsunlar ve onlara güvensinler. Birçok otizmli arkadaşımın babası yok, sürekli anneleri onlarla ilgilenmek durumunda kalıyor. Umarım yakın zamanda onların hayatlarını kolaylaştıracak olumlu düzenlemeler yapılır. Asla umutlarını yitirmesinler, çocuklarını iyi yetiştirsinler” dedi.

HARİKA BİR ÖĞRETMEN OLACAĞIM

Gelecek ile ilgili hedeflerini anlatan Ergüven, “Bundan sonraki hedeflerim otizmli çocukları, yaşıtlarımı ve büyükleri müzikle tanıştırmak, onlara dersler vermek. Ama asıl hedefim otizmli çocuklar olacak. Çünkü yakın zamanda Eğitmen Tuğrul Öztürk’ün, Sıradışı Çocuklar Güzel Sanatlar Akademisi’nde çalışmaya başlayacağım. Orada otizmli çocukların hayatına dokunmaya çalışacağım. Belki yaratıcı drama da yapabiliriz birlikte” diye konuştu. İlkokul öğretmeninin, “Onunla mı uğraşacağım!” sözünü de yıllardır unutamayan Ergüven, son olarak şunları söyledi: “Ben, harika bir öğretmen olacağım ve hepsiyle severek uğraşacağım.”

ENGELLERE TAKILAN AİLELER YILMASIN

Kızının üniversiteden mezun olmasına kadar geçen hikayesini anlatarak bu başarının örnek olmasını istediğini söyleyen anne Serap Danacıoğlu ise, “Okulda ve okul dışındaki hayatımızda Günsu’nun farklılıklarını kabul etmeyen, her çocuğun sahip olduğu hakları Günsu’ya hak görmeyen kişiler; özellikle de eğitimciler bizim yolumuza engel olarak çıktılar. Her engelden sonra tekrar ayağa kalktık devam ettik yürümeye. Bu yolda, bizim mucizelerimiz olarak kabul ettiğimiz, öğretmenlerimizle rastlaştık. Onlar Günsu’ya inandılar. İlmek ilmek işlediler onu. Her zorlu gününde yanında oldular. Ebeveynleri olarak bizlere de güç verdiler. Bugün onlarla birlikte yaşıyoruz bu gururu ve mutluluğu. Yolun başında olan ya da engellere takılan aileler de umutsuzluktan uzak olsunlar ve yılmasınlar. Mücadele ettikçe kapılar açılıyor çünkü. Vazgeçmeyeceklerini ve var olduklarını, gerçek olduklarını topluma kabul ettirdiklerinde her şey kolaylaşıyor. Günsu’nun iki hedefi var. Özel eğitim dalında yüksek lisans yapmak ve bir an önce öğretmenliğe başlamak” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.