TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milletvekillerine 24 maddelik taahhüt

Derin Yoksulluk Ağı (DYA), milletvekili adaylarını derin yoksullukla mücadelede taahhüt vermeye davet etti

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2023 08:33
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Milletvekillerine 24 maddelik taahhüt

SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Derin Yoksulluk Ağı (DYA) tüm milletvekili adaylarını yoksullukla mücadele etmeye ve bu mücadeleyi hak temelli bir perspektifle önceliklendirmeye çağıran bir kampanya başlattı.

‘Türkiye’de Kadın ve Çocuk Yoksulluğu: Bazı Acil Sorunlar’ başlıklı bilgi notunu yayınlamasının hemen ardından bu acil sorunlara müdahale etmek için atılması gereken adımları 24 maddelik bir taahhütler listesinde sıralayan DYA, kampanya ile seçime katılacak olan tüm partilerin milletvekili adaylarına seslendi.

MİLLETVEKİLLERİNE REHBER

DYA yayınladığı metinde, “Derin yoksulluk, önümüzdeki seçimde iktidara kim gelirse gelsin, tüm milletvekillerinin öncelikli mücadele alanı olmalıdır. Derin yoksullukla mücadeleye yönelik hazırladığımız taahhütlerin ‘altına imzamı atarım!’ diyorsanız, ortak geleceğimizi temsil etmek için seçim yarışına hazırlanan sizleri #mücadeleedeceğim sözünü vermeye çağırıyoruz! Seçimlerde son düzlüğe girmişken, derin yoksulluk ile ilgili bilgi notumuzu geleceğin milletvekillerine rehber olmasını umarak yayınlıyoruz” ifadelerini kullandı.

24 MADDELİK TAAHHÜT

Derin yoksullukla mücadele ile ilgili 24 maddelik taahhütler arasında dikkat çeken bazı maddeler ise şu şekilde: “0-6 yaşa yönelik ücretsiz ve nitelikli kreş eğitimi sağlanması için #mücadeleedeceğim. Eğitimine devam edemeyen 866 bin kız çocuğu adına #mücadeleedeceğim. Okul öncesi eğitimin 3 yaş ve üzeri her çocuk için erişilebilir olması için #mücadeleedeceğim. Çocuk işçiliğine karşı #mücadeleedeceğim. Yoksulluk koşullarında yaşayanları damgalama, acıma ve eşitsizlik gibi duyguları ön plana çıkartan görsellere karşı #mücadeleedeceğim. Kadınların menstrüel hijyen ve cinsel sağlık ürünlerine ücretsiz erişimi için #mücadeleedeceğim. Bebek bezi, bebek maması, yenidoğan bakım ihtiyaçlarının karşılanması için #mücadeleedeceğim.”

Derin yoksullukla mücadele taahhütlerinin tamamına ulaşmak isteyenler için...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.