TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadınlar koruma kararına rağmen öldürüldü

Haziran ayında 25 kadın erkekler tarafından öldürülürken, koruma kararına rağmen hayatını kaybedenler dikkat çekti

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2023 11:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kadınlar koruma kararına rağmen öldürüldü

SULTAN GÜMÜŞ KAYA

 Yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlenen haberlere göre; erkekler Haziran ayında en az 25 kadını öldürdü. Aynı ay içerisinde en az 33 kadının ölümü basına ‘şüpheli’ olarak yansırken, bir çocuğun ölümü de medya organlarında ‘şüpheli’ olarak yer aldı.

Erkekler tarafından en az 62 kadına Haziran ayında şiddet uygulandı, en az 17 kız ve oğlan çocuğu istismar edildi, en az 7 kadın tacize uğradı ve en az 41 kadın seks işçiliğine zorlandı. Aynı ay içerisinde basına yansıyan bir tecavüz vakası da olmadı.  İstanbul’da Çilem Büşra Y. (32), evde doğalgaz borusuna asılı halde ölü bulundu. Kadının sevgilisi S.Ö. isimli erkek, ‘intihara yönlendirmek ve yardım etmek’ suçundan tutuklandı. Tekirdağ'da B.A. (44) isimli kadın, kendisini sürekli darp ettiğini söylediği kocası E.A.’yı (45) silahla vurarak öldürdü. Kadına ev hapsi verildi.

kadın cinayeti

BARIŞMAK İSTEMEDİĞİ İÇİN ÖLDÜRÜLDÜ

Erkekler, en az 25 kadını öldürdü; geçen yıl aynı ay bu sayı 32 idi. En az dört kadın koruma kararına rağmen öldürülürken, hayatını kaybeden dört kadın Türkmenistan vatandaşıydı. 12 kadın ‘ayrılmak istediği, barışmak istemediği’, iki kadın ‘kıskandığı’ için öldürüldü. Erkeklerin en az 11  kadını öldürme ‘bahanesi’ basına yansımadı. 15 kadını kocası, eski kocası, sevgilisi, erkekler, altı kadını oğlu/abi, kuzen ve kardeşi olan erkekler, iki kadını arkadaşı erkekler öldürdü. İki kadını öldüren erkeğin yakınlık derecesi basına yansımadı. Erkekler, 11 kadını sokak, tarla gibi ev dışı alanlarda, 14 kadını ev içinde öldürdü. Erkekler, sekiz kadını kesici aletlerle, 13 kadını ateşli silahla öldürdü. Erkekler iki kadını boğarak bir kadını da darp ederek öldürdü. Erkekler bir kadını da araçla ezerek öldürdü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.