TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadın üniversiteleri, kadın otobüsleri, kadın okulları… “Uzaklaştırılan hep kadınlar”

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu soruyor: “Okula gönderilmeyen kız çocuklarının sayısı kaç? Çocuklarını okula göndermeyen ailelere bir yaptırım uygulandı mı?”

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2023 08:27
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kadın üniversiteleri, kadın otobüsleri, kadın okulları… “Uzaklaştırılan hep kadınlar”

SULTAN GÜMÜŞ KAYA
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in ‘kız okulları’ söyleminin ardından ülkede tartışma konusu olan karma eğitimi yeniden gündeme getirdi. 
Platform tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle: “Eğitim Bakanı karma eğitim istemedikleri bahanesiyle kız çocuklarını okula göndermeyen aileler için karma eğitim sisteminden çıkılabileceğini söyledi. Destici koşa koşa bu açıklamaya ‘tereddütsüz katıldığını’ açıkladı. Hüdapar Meclis’teki ilk konuşmasında karma eğitimi hedef gösterdi. Önerilen hep aynı. Kadın üniversiteleri, kadın otobüsleri, kadın alanları, kadın okulları… Uzaklaştırılan hep kadınlar, bahane hep ‘sizin için’. Bakan kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerin karma eğitim olmasa göndereceğini nereden biliyor? Bu okula gönderilmeyen kız çocuklarının sayısı kaç? Çocuklarını okula göndermeyen ailelere bir yaptırım uygulandı mı?” 


KADINLAR, ÇOCUKLAR: KORKMAYIN

“Eşitlik kadınları toplumdan uzaklaştırarak gelmeyecek” diyen Platform, “Kız çocuklarının okula gönderilmemesi gibi bir sorunu konuşmak istemiyorsak tek yol eşit ve karma bir eğitimi sürdürmek. Kız çocuklarını ayrı okula göndermek isteyen aileleri sonra erkeklerin olduğu sokaklara çıkarmamaktan, çalışmalarına izin vermemekten ne alıkoyuyor? Bilimden alabildiğine uzak bir yönetimin kadınları toplumdan uzaklaştırmasına izin vermeyeceğiz. Kadınlar, çocuklar: Korkmayın. Karma eğitime dokundurtmayacağız” çağrısında bulundu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.