TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na açılan ‘kapatma’ davasına ret!

Platforma açılan ‘kapatma’ davası reddedildi. Kurumun yıpratılmaya çalışıldığını vurgulayan üyeler, mağdur olan tüm kadınları hatırlatarak “Önemli olan insanların yaşam hakkıdır!” dedi

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2023 11:18
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na açılan ‘kapatma’ davasına ret!

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na yönelik açılan ‘kapatma’ davası reddedildi. Gelişmeyi duyuran platform, öldürülen, tecavüze ve tacize uğrayan, şiddet gören tüm kadınları hatırlatarak, “Kadınlara karşı işlenen suçlardaki cezasızlık politikası, kadın hareketine yönelik yıldırma politikaları, kadınları koruyan kanunların hedef haline getirilmesi faillere cesaret veriyor… Aileyi kutsallaştırmak yerine kadınlar ve çocuklar güçlendirilmelidir. Önemli olan insanların yaşam hakkıdır! Bizlerin bu mücadele aşkı ve kararlılığı karşısında hiçbir patriyarka duvarı duramaz! Bizim Kararımız, Kadın Cinayetlerini Durduracağız!” dedi.

ARKADAŞLARIMIZ YILDIRILMAYA ÇALIŞILIYOR

Platform tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle: “Derneğimize açılan kapatma davası reddedildi. Bu süreçte yanımızda olan herkese bizimle birlikte yürüttükleri örgütlü mücadele için teşekkür ederiz. Derneğimiz yıpratılmaya ve mücadele arkadaşlarımız yıldırılmaya çalışılıyor. Tüm bunlara rağmen bizler; haklarımızdan ve mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Kadınlara karşı yaratılmaya çalışılan tüm engelleri tek tek hep birlikte örgütlü mücadelemizle yıkacağız. Bizlerin bu mücadele aşkı ve kararlılığı karşısında hiçbir patriyarka duvarı duramaz! Bizim Kararımız, Kadın Cinayetlerini Durduracağız!”

DERNEĞİ KAPATMAYA ÇALIŞANLAR…

Kadın cinayetlerini durdurmak amacıyla çıktıkları bu yolda derneği kapatmaya çalışanların, cinayet faillerini serbest bıraktığını öne süren platform, “15 yıl önce kadın cinayeti işlemiş bir fail 7 yıl tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı. Fail bu sefer evli olduğu Özlem Küçükyılmaz’ı ve annesi Nezife Çetingök’ü öldürdü. Bu ay ‘kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan hükümlü olduğu açık cezaevinden izinli çıkan Neşet Güneş, Damla Dakım'ı öldürdü. Yine bu ay Fatoş Çetin’i bıçakladığı için cezaevine giren fail Mehmet Dinç, 4 ay sonra tahliye olup Fatoş Çetin’i bıçaklayarak öldürdü.  2023 yılının ilk 9 ayında gerçekleşen 67 kadın cinayetinde faillerden 10’unun suç kaydı bulunurken 7’si eski mahkum, 1’i firari ve 1’i de cezaevinden izinli çıkmış. Kadınlara karşı işlenen suçlardaki cezasızlık politikası, kadın hareketine yönelik yıldırma politikaları, kadınları koruyan kanunların hedef haline getirilmesi faillere cesaret veriyor” bilgisini paylaştı.

ÖNEMLİ OLAN İNSANLARIN YAŞAM HAKKI

“Tüm bu aileyi kutsallaştırmaya çalışan uygulamalara rağmen kadınlar ve çocuklar yaşam mücadelesi vermeye devam ediyor” ifadelerini kullanan platform, “Eylül ayında 11 kadın cinayetinde, kadınların yanında aile üyeleri veya yakınları da öldürüldü veya yaralandı. Bu ay 3 fail aynı anda 2 kadın cinayeti birden işledi. İşlenen 2 kadın cinayetinde, kadının ailesinden 2 erkek öldürüldü. 4 kadın cinayetinde ise 6 aile üyesi veya yakını yaralandı. Aileyi kutsallaştırmak yerine kadınlar ve çocuklar güçlendirilmelidir. Önemli olan insanların yaşam hakkıdır!” sözlerine dikkat çekti.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: 42 kadın öldürüldü, yarısı şüpheli olarak yansıdı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.