TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de ‘tarihi’ sefer yapıldı

İzmir Hafif Raylı Sistemi'nin 4. aşamasını oluşturan Narlıdere Metrosu’nun ‘tarihi’ deneme seferi yapıldı. Deneme seferinin ardından konuşan Başkan Soyer, metronun açılışı için tarih verdi

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2023 09:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’de ‘tarihi’ sefer yapıldı

TENZİLE AŞÇI

Temelleri İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu döneminde atılan ve İzmir büyükşehir Belediyesi’nin en büyük raylı sistem yatırımlarından biri olan Narlıdere Metrosu’nun ilk deneme seferi gerçekleştirildi.

İzmir Hafif Raylı Sistemi'nin 4. aşamasını oluşturan bölüm Fahrettin Altay İstasyonu ile Narlıdere Kaymakamlık İstasyonu arasında hizmet verecek. 7,2 kilometre olacak hat 7 istasyondan oluşacak olan Narlıdere Metrosu deneme seferine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra; CHP İzmir milletvekilli adayları, ilçe belediye başkanları, Millet İttifakı İzmir İl Başkanları ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Fahrettin Altay Metro’dan başlayan ‘Kaymakamlık’ istikametli deneme seferi Başkan Soyer’in katımıyla başladı Narlıdere Metro istasyonunda sona erdi.

Narlıdere Metro istasyonunda kısa bir konuşma yapan Başkan Soyer, İzmir’de raylı sistemlerde yatırım atağı mesajı verdi.

BU BİR KARARLILIK VE DİRENÇ MESELESİYDİ

Metronun yapım aşamasında birçok engelle karşılaşıldığını hatırlatarak konuşmasına başlayan Başkan Soyer, “Çok değerli bir gün. Buraya hep çizmeyle geldim. İlk kez normal ayakkabıyla geldik. Baştan sona hattı geçtik. Bu pandemi dönemi öyle bir dönemdi ki bin 100 kişinin çalıştığı bir çalışma esnasında 900 kişi Kovid’ti. Hem işin devamı hem çalışanların sağlıklarını korumamız hem maaşlarını ödememiz… Çok zor bir süreçti. Bu süreçte Gülermak A.Ş. Büyükşehir ile olağanüstü bir dayanışma gösterdi. Bizim için başından beri bu bir kararlılık ve direnç meselesiydi. Çünkü her krizde bu işin durmaması gerektiği ve devam etmesi gerektiği inancını taşıdım. Bugün bunların meyvesini topladığımız gündür. Büyük emekler ve gayretler sonucunda bu noktaya geldik” dedi.

9 EYLÜL DİYE DÜŞÜNÜYORUZ AMA…

Narlıdere Metrosu açılışı için tahmini tarih de veren Soyer, “Bu süreç 253 milyon Euroluk bir öngörüyle başladı. tamamladığımızı noktada 285 Euroyu buldu. Bu rakam… Kendi öz Kaynaklarıyla, kendi bulduğu finansman kaynaklarıyla yapılmış Türkiye’deki tek metrodur. İzmir, U’su olmayan tek şehirdir. İzmir’deki tüm metro hatları Büyükşehir’in alın teri ve bilek hakkıyla yapılmıştır. Gurur duyuyoruz. Tümüyle detayları düşünülmüş ve inşaatı çok iyi tamamlanmış bir metrodayız. Bu güzergahı vatandaşlarımızın hizmetine açacağımız tarihi 9 Eylül ya da 29 Ekim olarak düşünüyoruz ama başarabilirsek öne çekmeye gayret edeceğiz. Daha erken bir tarihte bitirmeyi istiyoruz” diye konuştu.

BUNDAN SONRA İZMİR’E U’LAR GELSİN

Üstü kapalı olarak merkezi iktidarın İzmir ulaşım yatırımlarını eleştirirken iktidar değişimi ve yatırımların artması mesajı veren Soyer, şunları söyledi: “Bundan sonra İzmir’de U metroları göreceğiz. Onun da farkındayız. Bu İzmir’in son M’si olsun. Bundan sonra İzmir’e U’lar gelsin. Çünkü çok güzergahımız var. İzmir’i demir ağlarla öreceğiz. Çünkü raylı sistemler, lastik tekerlekli araçlar için çok daha ekonomik ve konforlu. Bu nedenle İzmir’i demir ağlarla örmeye devam edeceğiz. İzmir’de üzerinde çalıştığımız daha çok yeni hatlar var. Gaziemir-Karabağlar hattı, Kemalpaşa Metrosu… Kısacası daha çok hattımız ve güzergahımız var. Göreceksiniz. Bu şehirde zenginlerin, toplu taşımayı tercih ettiği bir ulaşım ağını mutlaka İzmir’e kazandıracağız. İzmirliler bunu hak ediyor. Çok daha iyisini hak ediyor. Bu deneme seferimiz İzmir’e hayırlı olsun. Gözümüzü yaşartan bir mutluluktu.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.