TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de bir ilkin temelleri atıldı: Basın Apartmanı yeniden hayat buluyor

30 Ekim 2020 depreminde hasar görerek yıkılan İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC)’ye ait Basın Apartmanı yeniden hayat buluyor. Apartman projesi, İzmir’de kentsel dönüşüm kapsamında emsal kararı alan ilk projelerden biri olurken temel atma töreninde konuşan İGC Başkanı Dilek Gappi, “En kısa zamanda İzmir’de ve Türkiye’ye örnek, emsal teşkil edecek bir basın binasına kavuşacağız” dedi

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2023 09:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’de bir ilkin temelleri atıldı: Basın Apartmanı yeniden hayat buluyor

30 Ekim 2020 tarihinde Sisam adası açıklarında meydana gelen ve İzmir’de de büyük hasarlara neden olan depremde zarar gören yapılardan biri de İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC)’ye ait Basın Apartmanı olmuştu.

Depremin hemen ardından apartman ikamete uygun olmadığı gerekçesiyle boşaltılırken yeni bir sürecin kapıları açılmıştı.

izmirde-bir-ilkin-temelleri-atildi-basin-apartmani-yeniden-hayat-buluyor (4)

Depremden 3 yıl sonra Basın Apartmanı, kentsel dönüşüm kapsamına alınıp yeniden inşa edilmesine karar verilirken İGC, uzun süren süreçlerin ardından bugün Konak’ın Alsancak semtinde bulunan Basın Apartmanı için temel atma töreni düzenledi.

Törene; İGC Onursal Başkanı ve önceki dönem CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, İGC Başkanı Dilek Gappi, önceki dönem İGC Başkanı Misket Dikmen,  İGC yönetim kurulu ve üyeleri ile yerel gazetelerin temsilcileri katıldı.

Törende konuşan Gappi, Basın Apartmanı’nın İzmir’de bazı ilklerin de temsili olduğunu söyledi.

izmirde-bir-ilkin-temelleri-atildi-basin-apartmani-yeniden-hayat-buluyor (2)

KENTSEL DÖNÜŞÜM KAPSAMINDA EMSAL ALAN İLK PROJELERDEN BİRİ OLDU

Deprem sonrası sürece değinen Gappi, “30 Ekim depremini yaşadık. Ertesi gün çatlaklarımız delindi ve birkaç gün sonra da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yetkililer geldi. ‘İkamet yasak’ dediler. Birdenbire İzmir Gazeteciler Cemiyeti için bambaşka süreçlerin önü açıldı. Önce güçlendirme mi olsun nasıl bir çalışma olsun diye düşündük. Depremin ardından çok zordu. Kentsel dönüşüm süreçlerinde belirsizlikler vardı. Biz 24 malik olarak yola çıktık. 60’ın üzerinde toplantı yaptık. İzmir’de depremin ardından ilk kez mimari projesini çizdirerek inşaat sürecini başlatan kurumlardan biri olduk. Süreç çok zor geçti. Ama iyi gitmesinin bir nedeni vardı. Bence Türkiye’nin en iyi mimarlık firmalarından biriyle çalıştık. Mimarımız İGC’den ücret talep etmedi. Proje, İzmir’de kentsel dönüşüm kapsamında emsal alan ilk projelerden biri oldu. Emsal almasak da yapmamız çok zordu. O da çok zordu ve hatta ulusalda bir mücadele gerektirdi. Ama sonuç olarak İzmir’de kalıcı, Türkiye’de sayılı Basın Apartmanı’nın ismini bir divit simgesiyle taşıyan çok özel bir mimari projeye sahip olduk. İhale süreci de hiç kolay olmadı. Üç ayrı ihale süreci gerçekleştirdik. Tek tek rakamlar bakılıp çok uzun pazarlıklar yapıldı. Bunun sonucunda da Türkiye’nin en iyi inşaat şirketlerinden biriyle yolumuza devam ettik” dedi.

izmirde-bir-ilkin-temelleri-atildi-basin-apartmani-yeniden-hayat-buluyor (1)

EMSAL TEŞKİL EDECEK BİR BASIN BİNASINA KAVUŞACAĞIZ

Basın Apartmanının tamamlanması için 21 ayı işaret eden Gappi, “Başlamak bitirmenin yarısı derler. Sözleşmemize göre umarım 21 ay sonra binamıza kavuşacağız. Dairelerimizin değeri daha çok artacak. Bu çabalar içerisinde bize çok önemli destek verenler oldu. Ben bu yolda bize destek çıkan herkese çok teşekkür ediyorum. Biz, İzmir’de bir model olduk aynı zamanda. Mimarlık Merkezi bir kooperatif kurmuş ve geçtiğimiz günlerde temsilcisi gelerek ‘Biz İzmir’de sizden sonra bir hamle başlatmak istiyoruz. Özellikle depremin ardından vatandaşlar çok mağdur oluyorlar. Müteahhitlik firmaları devreye girebiliyor. Ama bu işin doğru yolu önce projenizi çizdirmektir. Biz de bunu anlatmak istiyoruz.’ dedi. İGC olarak bunun öncüsü olduğumuzu söylediler. Umarım en kısa zamanda, Türkiye’nin bu zorlu ekonomik koşullarına rağmen her şeyi çözeceğimizi umuyorum. En kısa zamanda İzmir’de ve Türkiye’ye örnek, emsal teşkil edecek bir basın binasına kavuşacağız” diye konuştu.

izmirde-bir-ilkin-temelleri-atildi-basin-apartmani-yeniden-hayat-buluyor (3)

Konuşmanın ardından kurdele kesilerek bereketin simgesi nar kırıldı.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Bakanlıktan Karagöl’ü kurtaran karar

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.