TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakanlıktan Karagöl’ü kurtaran karar

Orman arazilerine açılmak istenen madenlere karşı mücadele devam ederken son olarak Karagöl Orman’ının eteklerine açılmak istenen “Manisa Taş Ocağı” projesi bakanlık kararıyla iptal edildi

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2023 07:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bakanlıktan Karagöl’ü kurtaran karar

Son dönemde tarım arazileri, orman ve yerleşim yeri yakınlarında açılmak istenen maden ocaklarıyla mücadele artarak devam ederken son olarak İzmir’in Menemen ilçesi Karaorman Köyü mevkiinde açılmak istenen taş ocağıyla ilgili öneli bir gelişme yaşandı.

Manisa Taş Madencilik San. Ve Tic A.Ş.’nin geçtiğimiz dönemlerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvurarak ÇED sürecini başlattığı “Manisa Taş Ocağı” projesi bakanlık kararıyla iptal edildi.

KÖYE 800 METREDE ‘PATLATMALI’ OLACAKTI

ÇED sürecinin şirketin başvurusu üzerine sonlandığı belirtilirken bakanlık tarafından yapılan duyuruda, “İzmir İli, Menemen İlçesi, Karaorman Mahallesi (Akgedik Mahallesi),  3421920 Erişim numaralı ve 90066 ruhsat numaralı sahada Manisa Taş Madencilik San. Ve Tic A.Ş. tarafından gerçekleştirilmesi planlanan “Manisa Taş Ocağı (700.434 ton/yıl- 24,83 ha)” projesi projesine esas hazırlanarak Müdürlüğümüze sunulan Proje Tanıtım Dosyasına ilişkin devam eden ÇED süreci proje sahibinin talebi üzerine iptal/iade edilerek sonlandırılmıştır” denildi.

Proje raporunda; madenin Karaorman Mahalle sınırları içerisinde kalan 24,83 hektarlık alanda yapılacağı ve yılda 705 bin 652 ton rezerv çıkarılmasının planlandığı ve rezervin çıkarılması için iş makineleri ile sökülemeyen sertlikte kayalara rastlaması durumunda gevşetme patlaması yapılacağı ve yılda  patlatma yapılacağı belirtildi.

Karaorman Mahallesi'ne olan uzaklığı sadece 800 metre olan proje alanının /100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda “orman arazisi” sınırları içende kalması dikkat çekti.

Bölge aynı zamanda Karagöl Ormanı’nın bulunduğu dağlık alanın eteklerinde de yer alıyor. İptal kararıyla birlikte Karagöl Ormanı, maden projesinden kurtulmuş oldu.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Bergama’nın ormanlarına bir hançer daha 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.