TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Kasaplar Odası, 'Acemi kasaplar' konusunda uyardı!

Acemi kasaplar konusunda uyarılarda bulunan İzmir Kasaplar Odası Başkanı Şenkara, "Bu işi bilmeyenler de kendisine ve kurbanlıklara zarar veriyor" dedi

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2023 08:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir Kasaplar Odası, 'Acemi kasaplar' konusunda uyardı!

KEMAL ÖZKURT - ÖZEL HABER

Kurban Bayramı öncesi her yıl alışık olduğumuz manzaralardan biri de hastaneleri dolduran 'Acemi kasaplar' oluyor. Kendi imkanlarıyla kurbanlarını kesmek isteyen vatandaşların dışında, bayram zamanı ortaya çıkan acemi kasaplar hem kendilerine hem de kurbanlıklara zarar veriyor. Acemi kasaplarla ilgili uyarılarda bulunan İzmir Kasaplar Odası Başkanı Melih Şenkara, " Vatandaşlarımızı, kendi imkanlarıyla veya acemi kasaplara kurbanlıklarını kesmek yerine, bizim yönlendirdiğimiz, çoğunluğu belgeli, işin profesyoneli arkadaşlarımıza başvurmalıdırlar" dedi.

MELİH ŞENKARA

"VATANDAŞ KURBANLIKLARINI KESİM YERLERİNE GÖTÜRMELİ"

Kurban Bayramı'nda kurban kesmek isteyen vatandaşların öncelikle İzmir'in çeşitli yerlerinde kurulan kesim yerlerine başvurmaları gerektiğini ifade eden Şenkara, "Sonuç olarak bıçak tehlikeli bir alet. Para kazanma amaçlı eline her bıçak alan kasaplık yaptığında sonuçlarını hep birlikte, her bayram görüyoruz. Bu işi bilmeyenler de kendisine ve kurbanlıklara zarar veriyor. Biz yapmasınalar diye özellikle uyarılarda bulunuyoruz ama kendi imkanıyla kesmek isteyen de çıkacak, para kazanmak için kasabım diyen de... Vatandaşlarımızı, kendi imkanlarıyla veya acemi kasaplara kurbanlıklarını kestirmek yerine, bizim yönlendirdiğimiz, çoğunluğu belgeli, işin profesyoneli arkadaşlarımıza başvurmalıdırlar" diye konuştu.

ACEMİ KASAP

KURBANLIK ETLERİ KESİNLİKLE PLASTİK POŞETLERE KOYMAYIN

Kurbanlık almak istyen vatandaşları dikkat etmesi gerektiği husular konusunda uyaran ve kurban etlerinin nasıl saklanması gerektiği hakkında bilgiler veren Şenkara, "Kurbanlık almak isteyen vatandaşlar kurbanlıkara,  Tarım İlçe Müdürlükleri tarafından takılan küpelerden seri numarasına bakarak inceleyebilirler. Zaten kurban pazarlarında küpesiz hayvan girişi yasaktır.  Bunun yanı sıra kurbanlığın gözünde, burnunda akıntı olmamalı. Ağzında köpüklenme olmamalı. Kurbanlık ayakta durabilmelidir. Kesilen kurbanların etleri sıcak haliyle torbada kesinlikle tutulmamalıdır. Özellikle yolculuk yapılacaksa çantaların içine etler sıkıştırılıp yolculık yapılmamalıdır. Çünkü her yıl binlerce hayvan eti bu şekilde telef oluyor. Vatandaşlar bir gün boyunca etlerini müsaitlik durumuna göre asacak yerleri varsa eğer asarak, yoksa da dolaplarında veya dışarda üstüne bir bez örterek içindeki kanı salana kadar bekletmelerini tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.