TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşçiler Buca Belediyesi’ne ses yükseltti

Buca Belediyesi’nde ek ücret protokolü talebi yanıt bulmayan DİSK/Genel-İş Sendikası’na bağlı işçiler, belediye önünde gerçekleştirilen basın açıklamasıyla Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’a seslendiler

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2023 10:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İşçiler Buca Belediyesi’ne ses yükseltti

TENZİLE AŞÇI

Genel seçimlerden sonra art arda gelen zamlar ve yükselen enflasyonla birlikte ekonomik krizin yükü daha da artarken kamu kurumlarında başlayan Toplu İş Sözleşmesi(TİS) görüşmeleri de yaşanan uzlaşmazlıklarla gündeme gelmeye başladı.

Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Metro A.Ş arasında yaşanan gerginliğin ardından son olarak Buca Belediyesi yaşanan TİS kriziyle gündeme geldi. DİSK/Genel-İş Sendikası İzmir 5 Nolu Şubesine bağlı Buca Belediyesi İmar A.Ş’de örgütlü üyelerinin ‘ülkede yaşanan ekonomik kriz karşısında her geçen gün erimesi ve yaşadıkları geçim sıkıntısı nedeniyle’ maaşlarında artış yapılması için talep ettikleri ek protokol taleplerine belediye yönetimlerince dönüş yapılmamasının ardından sendika üyesi işçiler, belediye binası önünde basın açıklaması düzenledi.

ek ücret protokolü_ilkses (6) (Özel)

Alanda toplanan işçiler, “Ücrette adalet istiyoruz” “Buca’nın işçisi köle değildir” sloganları atarken işçiler adına basın açıklamasını DİSK/Genel-İş Sendikası İzmir 5 Nolu Şube Başkanı Ahmet Savaş Aras okudu. Aras, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’a “Sesimizi duy” çağrısında bulundu

İŞVERENLER ÜCRETLERİ BASKILAMAYA ÇALIŞIYOR

Her geçen gün tırmanan enflasyon nedeniyle paranın alım gücünün azaldığını ve yoksulluk ücretlerine mahkum edildiklerini belirten Aras, “Ülkemizdeki ekonomik kriz derinleşiyor. İşçi ve emekçilerin ekonomik sorunları da gün geçtikçe büyüyor. Enflasyon düşüyor gibi söylemlerin gerçeği yansıtmadığını yaşayarak görüyoruz. Döviz ve akaryakıt rekor üstüne rekor kırıyor. Çarşıda, pazarda her gün yapılan zamlar hız kesmeden devam ediyor. Seçimlerden önce kaşıkla verilen ne varsa şimdi kepçe ve kazanla geri alınıyor. Ülkemizin tüm kaynakları yabancı sermayelere kelepir mala dönüşüyor. Türk lirası hızla değer kaybedip paramız pul oldukça satın alma gücümüz düşüyor. İşçinin, emekçinin, emekli ve dar gelirlinin sırtına yükledikleri zamlarla kendilerinin ve yandaşlarının cepleri dolmaya devam ediyor. Tüm bu ağır koşullar bizi kuşatırken ücretlerdeki erime ise devam ediyor. TİS’lerle elde edilen ücret artışları artan hayat pahalılığı karşısında eriyor. İşverenler bu sefer de ekonomik ve siyasal belirsizlikleri ileri sürerek ücretleri baskılamaya çalışıyor” dedi.

ek ücret protokolü_ilkses (2) (Özel)

ARTIK SESİMİZİ DUYUN

Merkezi iktidarın memur maaşlarındaki iyileştirmesini hatırlatan Aras, belediye işçilerinin de insani ücreti hak ettiğinin altını çizerek “Kamu kurum ve kuruluşlarında en düşük ücretin 22 bin lira seviyesine geldiği bir ortamda tüm ülkedeki emekçilerin ücretlerinde iyileştirme yapılması artık kaçınılmazdır. DİSK’e bağlı sendikalar, siyasal iktidarın ve belediye işverenlerinin, işçilere reva gördükleri en düşük ücret dayatmasını kırmaya kararlıdır. Örgütlü olduğumuz tüm iş yerlerinde başta Buca Belediyesi olmak üzer Konak ve Karabağlar belediyelerinde çalışan arkadaşlarımız için talep ettiğimiz insanca yaşanacak bir ücret için dönüş bekliyoruz. Bizler Buca belediyesi emekçileriyiz. Buca Belediye emekçileri geçinemiyor! Şube yönetimi olarak bugün burada bütün çabalarımıza rağmen belediye yönetimince herhangi bir dönüş olmamış, her geçen gün ve saat Buca’nın her karış toprağında emeği olan emekçilerimiz, yoksulluğu ilmek ilmek yaşamlarında hissetmişlerdir. Biz lütuf istemiyoruz. Hakkımız olanı talep ediyoruz. İnsanca yaşamak Buca Belediyesi emekçisinin hakkı değil mi? Bugün kamuda çalışan işçi kardeşlerimiz yeni imzalanan kamu çerçeve protokolü ile 26 bin lira ücret alacak ise biz neden asgari ücrete mecbur ediliyoruz? Biz de kamu işçisiyiz! Artık sesimizi duyun. Buca Belediyesi’nin işçileri alınteri döküyorlar ve bunun karşılığını bekliyorlar” diye konuştu.

ek ücret protokolü_ilkses (1) (Özel)

TALEBİMİZE YANIT VERİLMEZSE…

Taleplerinin karşılanmaması durumunda eylemlerinin artarak devam edeceğini belirten Aras, şunları söyledi; “Buca Belediye Başkanına sesleniyoruz. Biz, bu maaş ile geçinemiyoruz. Kiralarımızı, faturalarımız ödeyemiyoruz. Temel gıda ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. Bir an önce hiç zaman kaybetmeden insanca yaşayacak bir ücret için talebimizin karşılanmasını istiyoruz. Yeter artık diyoruz. Geçinemiyoruz! Buradan son kez belediye başkanına sesleniyoruz. Bizler, Buca sınırları içinde hizmet üreten belediye emekçileriyiz. Lütuf beklemiyoruz. Maaş istemiyoruz. Emeğimizin karşılığını istiyoruz. Şu anda bir işçi kardeşimin aldığı maaş ikramiyeli olarak 12 bin 750 lira. Sesleniyorum. Biraz insafınız ve vicdanınız varsa, bir an önce ek protokol masasına gelirsiniz. Tekrar ediyoruz görüşme taleplerimize kulaklarınızı tıkayıp gözlerinizi kapattığınız sürece biz emekçiler olarak alanlardan vazgeçmeyeceğiz. Görüşme taleplerimize yanıt verilmezse bundan sonra yapacağımız eylemlerden ne Buca emekçisi ne de sendika sorumludur.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.