TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnşaat sektörü istihdamda fark attı

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), Ağustos ayı Ücretli Çalışan İstatistiklerine göre; ücretli çalışan sayısı bir önceki yılın Ağustos ayına göre; yüzde 3,4 oranında artarken en büyük artışın meydana geldiği sektör ise yüzde 12,6 ile inşaat sektörü oldu

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2023 10:29
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İnşaat sektörü istihdamda fark attı

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), Ağustos ayı Ücretli Çalışan İstatistiklerini açıkladı. Açıklanan verilere göre; Türkiye’deki ücretli çalışan sayılarında her alanda artış meydana geldi.

Kurum tarafından açıklanan istatistiklere göre; Ücretli çalışan sayısı bir önceki yılın aynı ayında 14 milyon 786 bin 761 kişi iken, 2023 yılı Ağustos ayında 15 milyon 289 bin 258 kişi olurken sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı 2023 Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,4 oranında arttı.

EN BÜYÜK ARTIŞ İNŞAAT SEKTÖRÜNDE MEYDANA GELDİ

Açıklanan verilere göre; istihdam edilen kişi sayısının en yüksek olduğu sektör, 8 milyon 464 bin 402 kişilik istihdamla “Ticaret ve Hizmetler” sektörü oldu. Sektörde çalışan ücretli işçi sayısı bir önceki yılın Ağustos ayına göre; yüzde 3,7 arttı.

Bir önceki yılın Ağustos ayına göre istihdamda en çok artışın yaşandığı sektör ise inşaat sektörü oldu. 2022 Ağustos ayında 1 milyon 546 bin 20 kişinin istihdam edildiği inşaat sektöründe, 2023 Ağustos ayında istihdam edilenlerin sayısı 1 milyon 740 bin 387 oldu. Sektördeki ücretli çalışan sayısındaki yıllık bazdaki artış ise yüzde 12,6 oldu.

2023 Ağustos ayında ücretli çalışan sayısı yıllık olarak sanayi sektöründe ise sadece yüzde 0,1 oranında arttı.

Ücretli çalışanların alt detaylarına bakıldığında; 2023 Ağustos ayında ücretli çalışanlar aylık olarak sanayi sektöründe %0,3 azaldı, inşaat sektöründe %0,3 arttı ve ticaret-hizmet sektöründe %0,2 arttı.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - TÜİK 20 uzman yardımcısı alacak

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.