TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İklim inkarcılığı nedir?

İklim krizini inkar edenler sosyal medyada toplanarak paylaşımlar yapmaya başladı. Peki, iklim inkarcılığı nedir ve kimler bu görüşü benimser?

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2023 11:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İklim inkarcılığı nedir?

Yeni yasama döneminin 1 Ekim’de başlamasıyla birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görüşülecek kanunlardan biri de İklim Kanunu. Özellikle son yıllarda iklim krizi, iklim değişikliği ve iklim kanunu gibi kavramlar en çok konuşulanlar arasına girerken, ‘anti küreselci’ yaklaşımlar da ortaya çıktı.

İklim Kanunu’nun Mecliste konuşulması üzerine, kendilerini ‘anti-küreselci’ olarak tanımlayan bir grup ‘iklim inkârcısı’ sosyal medyada (X) kanunun reddedilmesi için kampanya yürütmeye başladı. #1milyonimza etiketiyle gönderilerini paylaşan grup birçok ünlü isim tarafından da destek görürken, iklim inkarcılığının ne olduğu da merak edildi.

İNKARCI BİR TUTUM SERGİLEYEN GÖRÜŞ

İklim inkârcılığı veya iklim krizi inkârcılığı, bilimsel kanıtlara dayanan iklim krizi gerçeğini reddeden veya küresel ısıtmanın insan faaliyetleri tarafından neden olduğuna dair şüpheci veya inkârcı bir tutum sergileyen bir görüş veya hareketin adı.

İklim inkârcıları genellikle iklim bilimine veya iklim krizine dair kanıtlara karşı çıkarak, iklim krizi endişelerini küçümseyebilir veya görmezden gelebilirler.

İklim krizi inkârcıları, iklim bilimcilerinin ve uzmanların yaptığı araştırmaları sorgulayabilirler, bilimsel verileri çarpıtabilirler veya bilimsel olmayan argümanlar sunabilirler.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: 3 gençten Türkiye’ye iklim davası

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.