TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#iklim inkarcılığı

iklim inkarcılığı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, iklim inkarcılığı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

 İklim inkarcılığı gelecek için bir tehdit mi? Haber

 İklim inkarcılığı gelecek için bir tehdit mi?

İklim değişikliği / iklim krizi gibi kavramlar değişen dünyada hayatımızın bir parçası haline gelirken, öte yandan bu gerçeği kabul etmeyenler de gündemde. Öyle ki söz konusu iklim inkarcıları sosyal platformlardan da ses yükseltmeye başladı. Hatta birçok ünlü ismin de desteğini kazandı. Buna karşı olarak “İklim inkarcılığını durdurmak için iklim krizi bilimsel gerçekleriyle kamu spotu olsun” başlıklı bir kampanya oluşturan Nil Sarrafoğlu isimli çevreci, iklim inkarcılığına karşı farkındalık kampanyaları düzenlemeye davet etti. Kampanya metninde yer alan açıklama şöyle: “İklim inkarcılığının yaydığı bilgi kirliliği geleceğimiz, çocuklarımız için bir tehdit! İklim mücadelesine çocukken başlayan ve yıllardır devam ettiren çocuğum için ve diğer tüm çocukların, gençlerin gelecekleri için karar vericileri iklim inkarcılığına karşı bilimin kazanması için farkındalık kampanyaları düzenlemeye çağırıyorum!” YARGI ÖNÜNDE HESAP VERİYOR “Ne yazık ki bugüne kadar iklim krizine karşı mücadeleleri engellemeye çalışan iklim inkarcılığı Türkiye'de de hortladı” denilen açıklamada, “İklim krizinin varlığını inkar ediyorlar, iklim krizini durdurmak için alınması gereken tedbirler hakkında yalanları, yanlış bilgileri yaygınlaştırıyorlar ve bilgi kirliliği üretiyorlar. İklim inkarcısı bu toplulukların amaçları, eylemlerinin nasıl finanse edildiği gibi sorular ise büyük bir muamma. İklim mücadelesinin içinde yıllardır olan biz biliyoruz ki, tarihte özellikle petrol devi şirketlerin bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği ülkelerinde, petrol şirketleri tarafından finanse edilen iklim inkarcılığı iklim kriziyle mücadelede en büyük engelleri oluşturdular. Bir kısmı bugün farklı ülkelerde yargı önünde hesap veriyor” mesajı verildi. İMZALA VE PAYLAŞ! Çözüm önerilerinin de aktarıldığı kampanya metninde, “Milyonlarca insan televizyon ve radyo yayınları ile iklim krizi ve karbon nötr konusunda bilgi sahibi olmalı, krizin ve çözümün farkına varmalı. Türkiye’de televizyon izleme süresinin kişi başına günlük 4,5 saati aştığını göz önüne alırsak, iklim krizi hakkında kamuyu bilgilendirme fırsatının değerini bu mecralarda göz ardı edemeyiz… İklim krizine karşı kararlı ve etkili mücadele ancak karbon nötr bir hayatı yeniden kurmakla mümkün. İçinde bulunduğumuz iklim krizinin şu anda yaşandığını ve giderek etkilerinin yayılarak arttığını dünya sakinlerine bilimsel, sosyal ve ekonomik açılardan doğru bir şekilde anlatılmasının gerekliliğini destekliyorsan, kampanyayı imzala ve paylaş lütfen” çağrısı yapıldı. Destek vermek isteyenler kampanyaya buradan ulaşabilir: https://www.change.org/p/karbon-n%C3%B6tr-gelecek-ve-iklim-krizi-zorunlu-kamu-spotu-olsun-csbgovtr-rtukkurumsal?utm_source=grow&utm_medium=tr_instagram&utm_campaign=com BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Hayvanseverler: Av ihalelerini iptal edin, avcılığı yasaklayın!

İklim inkarcılığı nedir? Haber

İklim inkarcılığı nedir?

Yeni yasama döneminin 1 Ekim’de başlamasıyla birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görüşülecek kanunlardan biri de İklim Kanunu. Özellikle son yıllarda iklim krizi, iklim değişikliği ve iklim kanunu gibi kavramlar en çok konuşulanlar arasına girerken, ‘anti küreselci’ yaklaşımlar da ortaya çıktı. İklim Kanunu’nun Mecliste konuşulması üzerine, kendilerini ‘anti-küreselci’ olarak tanımlayan bir grup ‘iklim inkârcısı’ sosyal medyada (X) kanunun reddedilmesi için kampanya yürütmeye başladı. #1milyonimza etiketiyle gönderilerini paylaşan grup birçok ünlü isim tarafından da destek görürken, iklim inkarcılığının ne olduğu da merak edildi. İNKARCI BİR TUTUM SERGİLEYEN GÖRÜŞ İklim inkârcılığı veya iklim krizi inkârcılığı, bilimsel kanıtlara dayanan iklim krizi gerçeğini reddeden veya küresel ısıtmanın insan faaliyetleri tarafından neden olduğuna dair şüpheci veya inkârcı bir tutum sergileyen bir görüş veya hareketin adı. İklim inkârcıları genellikle iklim bilimine veya iklim krizine dair kanıtlara karşı çıkarak, iklim krizi endişelerini küçümseyebilir veya görmezden gelebilirler. İklim krizi inkârcıları, iklim bilimcilerinin ve uzmanların yaptığı araştırmaları sorgulayabilirler, bilimsel verileri çarpıtabilirler veya bilimsel olmayan argümanlar sunabilirler. BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: 3 gençten Türkiye’ye iklim davası

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.