TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İHD’den yeni rapor: “Türkiye kendi iç hukukunu da uygulamaz durumda”

‘2022 Yılı Hak İhlalleri Raporu’nu yayınlayan İHD Genel Merkezi, Türkiye’nin kendi iç hukukunu dahi uygulayamadığını vurguladı

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2023 12:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İHD’den yeni rapor: “Türkiye kendi iç hukukunu da uygulamaz durumda”

İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Merkezi’nin hazırladığı, ‘2022 Yılı Hak İhlalleri Raporu’ yayımlandı. O rapora göre; Türkiye Cumhuriyeti devleti, altına imza attığı uluslararası sözleşmeler başta olmak üzere, kendi iç hukukunu da uygulamaz bir durumda.

İHD tarafından paylaşılan açıklama şöyle: “Anayasanın 90. maddesi ile uluslararası sözleşmeler, iç hukukun da üstünde kabul edilmiştir. Ancak kendi anayasasına dahi uygun davranmayan Türkiye Cumhuriyeti devleti, yaşama hakkı başta olmak üzere işkence görmeme hakkı, ifade ve örgütlenme özgürlüğü hakkı, ayrımcılığa maruz kalmama hakkı gibi çok temel haklar konusunda maalesef ki son derece kötü bir noktadadır.”

BİATSİZ BİR MÜCADELEYE DEVAM

6 Şubat’ta yaşanan ve geniş bir coğrafyada milyonlarca insanı etkileyen, on binlerce can kaybına yol açan deprem ve sonrasında yaşananlara da değinen İHD, “Devletin en temel işlevlerinden olan yurttaşların can ve mal güvenliğini sağlama; arama, kurtarma ve insani yardım konusunda da kalıcı bir politikaya sahip olunmadığını ortaya çıkarmıştır. Doğal afetlere duyarlı, çevreye saygılı kentleşme yerine rant ve çevrenin tahribatına dayalı politikaların tercih edilmesi afetlerin yarattığı tahribat ve can kayıplarını arttırdığı ne yazık ki bir kez daha görülmüştür. Coğrafyamızda bu kadar büyük ayrımcı, ötekileştirici, nefret örgütleyici bir politika izlenirken maalesef ki kendilerini muhalefet olarak tanımlayan siyasi partilerin çok büyük bir bölümü de bu haksızlıklara karşı ses çıkarmamaktadırlar. Sürekli dile getirdiğimiz gibi iktidar ve muhalefetin aynı kaynaktan beslendiği bir coğrafyada, insan hakları mücadelesinin ne kadar zor olduğunu her an gözlemlemekteyiz” bilgisini verdi.

İHD, son olarak “Bizler insan hakları savunucuları olarak ‘2022 Yılı Hak İhlalleri Raporu’muzu açıklarken bir kez daha insan hakları mücadelesinde ne kadar kararlı olduğumuzu, biatsiz bir mücadeleye devam edecek olduğumuzu tüm kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz” dedi.

Rapordaki detaylara buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.ihd.org.tr/wp-content/uploads/2023/09/2022-Y%C4%B1l%C4%B1-Hak-I%CC%87hlalleri-Raporu.pdf

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Sağlık sektöründen yeni aşılama önerileri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.