TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hekimler için mesleki ve toplumsal ödevler: Beslenme ve Gıda Güvenliği Bildirgesi

Dünya Gıda Günü dolayısıyla gıda güvencesi ve gıda güvenliği konusuna dikkat çeken TTB; hekimler için mesleki ve toplumsal ödevlerin yer aldığı ‘Beslenme ve Gıda Güvenliği Bildirgesi’ni yayınladı

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2023 11:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hekimler için mesleki ve toplumsal ödevler: Beslenme ve Gıda Güvenliği Bildirgesi

Dünyada her 10 kişiden biri yatağa aç girerken, Türkiye’de de yanlış ekonomi ve tarım politikaları nedeniyle yeterli gıdaya ulaşamayan ve açlık sınırının altında yaşamak zorunda bırakılan insan sayısı her geçen gün artıyor.

16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında ‘Beslenme ve Gıda Güvenliği Bildirgesi’ni yayınlayan Türk Tabipleri Birliği (TTB), “Yoksulluğun bu denli derin ve yaygın olduğu koşullarda çocukların besleyici değeri olan en az bir öğüne ücretsiz ulaşması sağlanmalıdır” çağrısında bulundu.

ÇOCUKLAR EN AZ BİR ÖĞÜNE ÜCRETSİZ ULAŞMALI

TTB, yaptığı yazılı açıklamada, “Toplumun tüm kesimlerinin sağlıklı, güvenilir ve besleyici gıdaya fiziksel ve ekonomik bakımdan sürekli erişebilmesi için gıda güvencesi ve güvenliği sağlanmalı; her insanın doğal hakkı olan sağlıklı ve dengeli beslenmeyi sağlayabilmek için tarım, gıda ve su politikaları kamusal bir yaklaşımla ele alınarak geliştirilmeli ve uygulanmalıdır. Yoksulluğun bu denli derin ve yaygın olduğu koşullarda çocukların besleyici değeri olan en az bir öğüne ücretsiz ulaşması sağlanmalıdır” bilgisini paylaştı.

16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla gıda güvencesi ve gıda güvenliği konusuna dikkat çeken TTB; hekimler için mesleki ve toplumsal ödevlerin yer aldığı Beslenme ve Gıda Güvenliği Bildirgesi’ni de tekrar hatırlattı. Bildirgeye buradan ulaşabilirsiniz.  

https://www.ttb.org.tr/makale_goster.php?Guid=5b2dac78-903f-11ea-9b7d-6d38d16eb233

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Bir sabah ansızın… Yaklaşık 500 hekime görevlendirme yazısı!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.