TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayvanseverler: Av ihalelerini iptal edin, avcılığı yasaklayın!

Yaban hayatının insan talanından derhal kurtarılması gerektiğini savunan hayvanseverler, “Avcılık; spor, hobi, eğlence değil, katliamdır” dedi

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2023 07:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hayvanseverler: Av ihalelerini iptal edin, avcılığı yasaklayın!

Tarım ve Orman Bakanlığı’na yönelik bir imza kampanyası başlatan hayvanseverler, “Av ihalelerini iptal edin, avcılığı yasaklayın!” başlığıyla dikkat çekti.

Yaban hayatının insan talanından derhal kurtarılması gerektiğini savunan hayvanseverler, “Avcılık; spor, hobi, eğlence değil, katliamdır” dedi.

AVA DUR DE!

Kampanya metninde yer alan ifadeler şöyle: “Her yıl Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan Merkez Av Komisyonu Kararı ve Av Turizmi Uygulama Talimatı ile birlikte katliam sezonu tekrar başlıyor. Hak savunucuları ile doğa ve hayvan hakları dernekleri, soyu tükenme tehdidi altındaki hayvanlar ile ilgili olarak düzenlenen ihalelere karşı dava açıyor. Bir türün yaşam hakkını savunmak için belli kurumların onları koruma altına almasının da gerekmediğini, soyu tükenme tehdidi altında olsun olmasın tüm hayvanların yaşam haklarının dokunulmaz olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.”

AVCILIK1

AVCILIK TAMAMEN YASAKLANSIN!

“Aynı zamanda insan eliyle yaratılan bu tahribat sonucu, bozulan doğal denge ile birlikte birçok afet ve felakete giden sürecin daha da hız kazanacağı unutulmamalıdır” denilen açıklamada son olarak, “İnsan türünün ortaya çıktığı son 250 bin yılın, özellikle son 500 yılında soyu tükenen yüzlerce kuş, memeli, amfibi ve diğerlerinin soyunun tükenmesinde en büyük pay avcılığa aittir. İnsan öncesi milyonlarca yıllık süreçteki soy tükenmeleri ile kıyaslanınca canlıların soyunun tükenmesi hızı günümüzde 300-1000 kat artmış durumdadır. Yaban hayatı insan talanından derhal kurtarılmalıdır! Avcılık; spor, hobi, eğlence değil, katliamdır; dünyanın sahibi veya efendisi insan değildir! Tarım Orman Bakanlığı ihaleleri iptal etsin, avcılık tamamen yasaklansın demek için herkesi açtığımız kampanyayı imzalamaya davet ediyoruz” çağrısı yapıldı.

Şimdiden binlerce destekçiye ulaşan kampanyaya buradan ulaşıp imzacı olabilirsiniz:

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Yüzlerce avukattan hayvanlar için adalet!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.