TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#av

av haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, av haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Denizlerde av yasağı başladı Haber

Denizlerde av yasağı başladı

1 Eylül 2023'te başlayan 2023-2024 balıkçılık av sezonu bugün sona erdi. Denizlerdeki av yasağı, endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemilerini kapsayacak. Kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılar, yasaktan muaf olacak. Denizlerde av yasağı dün gece itibariyle başlamasının ardından Trabzon'da balıkçı tezgahlarında bugün ağırlıklı olarak kültür balıkları yer aldı. Trabzon balık halinde satışa sunulan kültür balıklarının fiyatı, Ramazan ayı öncesine göre pek değişiklik göstermezken, balıkçı esnafları bundan sonra kıyı balıkçıların getireceği balık çeşitlerini satacak. Balıkçı esnaflarından Cem Yazıcı, kültür balıklarının fiyatlarında pek değişiklik olmadığını belirterek “Dün gece itibariyle av yasağı başladı. Şu anda tezgâhlarda ağırlıklı olarak kültür balıkları mevcut. Ara sıra kıyı balıkçıların getirdiği istavritler var. Bu gün istavritin kilosu 50 TL, bu fiyat vatandaşımızı yanıltmasın. Yarından sonra bu fiyat 100-150 TL arası değişecek. Kültür balıklarında fiyatlarımız alabalık 140 TL, çupra 200-250 TL, levrek de hemen hemen aynı somon 100-150 TL. Bundan sonra artık kıyı balıkçıların getireceği mezgit, istavrit, barbun gibi balıklara bakacağız. Onlarında fiyatları sezondaki gibi olmaz. Kültür balıklarının fiyatı sezondaki gibi hiç değişmedi hemen hemen aynı. Yani sezon bitti fiyatları yukarı çekelim hesabı yok. Ramazan öncesi fiyatı ne ise şu anda da fiyatları güncel o şekilde devam ediyor” dedi. "Artık deniz balığı daha pahalı olur" Av yasağının başlamasıyla bundan sonra kıyı balıkçıların getireceği balık çeşitlerini satacaklarını belirten balıkçı esnaflarından Emin Avcı da “Şu anda tezgâhlarımızda çupra, Levrek, somon, alabalık var. Levrek 250 TL, çupra 250 TL, somon 150 TL, alabalık 140 TL. Yasak öncesi de fiyatlarımız hemen hemen aynı şu an fiyatlarda değişiklik yok. Bundan sonra kıyı balıkçıların getireceği balıkları satacağız. Dolayısıyla deniz balıklarının fiyatı pahalı olur örneğin 50 TL ise 100 TL olur. Şuanda kültür balıklarını satıyoruz” diye konuştu.

Hayvanseverler: Av ihalelerini iptal edin, avcılığı yasaklayın! Haber

Hayvanseverler: Av ihalelerini iptal edin, avcılığı yasaklayın!

Tarım ve Orman Bakanlığı’na yönelik bir imza kampanyası başlatan hayvanseverler, “Av ihalelerini iptal edin, avcılığı yasaklayın!” başlığıyla dikkat çekti. Yaban hayatının insan talanından derhal kurtarılması gerektiğini savunan hayvanseverler, “Avcılık; spor, hobi, eğlence değil, katliamdır” dedi. AVA DUR DE! Kampanya metninde yer alan ifadeler şöyle: “Her yıl Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan Merkez Av Komisyonu Kararı ve Av Turizmi Uygulama Talimatı ile birlikte katliam sezonu tekrar başlıyor. Hak savunucuları ile doğa ve hayvan hakları dernekleri, soyu tükenme tehdidi altındaki hayvanlar ile ilgili olarak düzenlenen ihalelere karşı dava açıyor. Bir türün yaşam hakkını savunmak için belli kurumların onları koruma altına almasının da gerekmediğini, soyu tükenme tehdidi altında olsun olmasın tüm hayvanların yaşam haklarının dokunulmaz olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.” AVCILIK TAMAMEN YASAKLANSIN! “Aynı zamanda insan eliyle yaratılan bu tahribat sonucu, bozulan doğal denge ile birlikte birçok afet ve felakete giden sürecin daha da hız kazanacağı unutulmamalıdır” denilen açıklamada son olarak, “İnsan türünün ortaya çıktığı son 250 bin yılın, özellikle son 500 yılında soyu tükenen yüzlerce kuş, memeli, amfibi ve diğerlerinin soyunun tükenmesinde en büyük pay avcılığa aittir. İnsan öncesi milyonlarca yıllık süreçteki soy tükenmeleri ile kıyaslanınca canlıların soyunun tükenmesi hızı günümüzde 300-1000 kat artmış durumdadır. Yaban hayatı insan talanından derhal kurtarılmalıdır! Avcılık; spor, hobi, eğlence değil, katliamdır; dünyanın sahibi veya efendisi insan değildir! Tarım Orman Bakanlığı ihaleleri iptal etsin, avcılık tamamen yasaklansın demek için herkesi açtığımız kampanyayı imzalamaya davet ediyoruz” çağrısı yapıldı. Şimdiden binlerce destekçiye ulaşan kampanyaya buradan ulaşıp imzacı olabilirsiniz: BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Yüzlerce avukattan hayvanlar için adalet!

Adana’da kurbağa avı Haber

Adana’da kurbağa avı

Merkez Yüreğir ilçesine bağlı Koza Mahallesi’nde etrafı pislikten geçilmeyen dereye son zamanlarda iddiaya göre lağım suyu da akmaya başladı. Kanalizasyon sorunu nedeniyle oluşan pis koku ve çoğalan sinek ve farelerden çevredekiler şikayetçi oldu. Kesilmiş at kemikleri var Ayrıca, derenin etrafında hayvan ölülerinin yanı sıra kesilmiş at kafası ile kemiklerinin olması dikkat çekti. Çocukların tehlikeli oyunu İçerisine lağım suyunun aktığı derede çocukların girip kurbağa tutmaya çalışması ve pis suyla oynaması ise pes dedirtti. Mahalleli dertli Mahalle sakinleri duruma tepki gösterip birçok kez şikayetçi olduklarını ancak bir çözüm bulamadıklarını söyledi. "Çocuklar sürekli hasta oluyor" Seyithan Arslan konuyla ilgili, "Burada yazın sinekten ve kokudan duramıyoruz. Zaten bu su hastalıklı. Çocuklar sürekli içerisine giriyor, hasta oluyor. Yetkililere bildiriyoruz ancak hiçbir cevap alamıyoruz. Buradan geçen kişiler burnunu kapatarak geçiyor. At kesim yerleri var burada. Onlar da gelip pisliğini buraya atıyor" dedi. "Çocukların yaptığı da normal değil" Salih Ceylan isimli başka bir mahalle sakini, "Burada at kemikleri var, kirlilik var. Bütün hastalığın merkezi burası. Bu pislik sorununun çözülmesini istiyoruz. Çocuklar burada kurbağa avlıyor ama sağlıklı değil. Bu çocukların yaptığı da hiç normal değil" ifadelerini kullandı. BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü nerede? Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü iletişim bilgileri nelerdir?

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.