TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Felaketin yıldönümünde ‘korku iklimine’ uyarı

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 17 Ağustos felaketinin 24. Yılında depreme karşı toplumda ‘korku iklimi’ oluştuğuna dikkat çekerken korku değil çözüm üretilmeli diyerek iktidar politikalarını işaret etti

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2023 13:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Felaketin yıldönümünde ‘korku iklimine’ uyarı

TENZİLE AŞÇI

Birinci derece deprem kuşağında yer alan Türkiye’de art arda yaşanan deprem felaketlerinin izleri hala devam ederken ülkenin yaşadığı en büyük deprem felaketi olan 17 Ağustos 1999 depreminin yıldönümünde deprem gerçeği bir kez daha gündeme geldi.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilde etkili olan depremlerin yaraları halen sarılıp yıkımların telafisi yapılmamışken art arda gelen depremler yine vatandaşlara panik ve korku ikliminin oluşmasına neden oldu.

Öte yandan; özellikle 6 Şubat döneminde yaptığı açıklamalarla gündem olan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 17 Ağustos felaketinin 24. yılında uyarı niteliğinde açıklama yaptı.

Ülkede korku iklimin oluşturulduğuna dikkat çeken Ercan, korku değil özüm üretilmesi gerektiğini belirterek devlet politikalarını işaret etti.

Ercan, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Zaten geçim sıkıntısı içinde kıvranan toplumu, sürekli olarak "deprem olacak" diye korku sarmalında kıvrandırmanın bir yararı yoktur. Halkın yaşam sevincini kırar, yaşamdan bezdirir. Korku yerine çözüm üretmek gerekir. Bir ülkede depreme çare; ekonominin iyileştirilmesi, yetkin yönetim, ayrıca yazgıcılığın yok edilmesinden geçer.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.