TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eski eşi tarafından tüfekle vuruldu: “Lütfen sesim olun!”

İzmir’de eski eşi tarafından pompalı tüfekle vurulan ve şans eseri hayatta kalan Aydemir, “Hak ettiği cezayı almasını istiyorum. Lütfen sesim olun” dedi

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2023 07:42
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Eski eşi tarafından tüfekle vuruldu: “Lütfen sesim olun!”

ÇAĞLA GENİŞ-ÖZEL HABER
Kadın cinayetlerinin gündemden düşmediği Türkiye’de bir kahreden olay da 19 Haziran tarihinde İzmir’in Çiğli ilçesinde yaşandı. İki çocuk annesi Aysel Aydemir, 13 yıl evli kaldığı eski eşi Ferhat B. tarafından işe giderken pompalı tüfekle vuruldu. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Aydemir, şans eseri hayatta kalmayı başardı. Kısa sürede yakalanarak göz altına alınan Ferhat B. ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Ferhat B.’ün hak ettiği cezayı alması için ‘adalet’ talebinde bulunan Aydemir, “O gün oraya beni öldürmeye gelmişti. Elini kolunu sallayarak oradan çıkmasını istemiyorum. Hak ettiği cezayı almasını istiyorum. Bugün benim başıma gelen yarın sizin de başınıza gelebilir. Lütfen sesim olun” diye haykırdı. 



EVLİLİĞİ BOYUNCA ŞİDDET GÖRDÜ
Evli kaldığı 13 yıl boyunca fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kaldığını, boşanmak istediğinde ise öldürülmekle tehdit edildiğini söyleyen Aydemir, “13 yıl evli kaldığım Ferhat B.’den iki kız çocuğum oldu. Kendisi sürekli alkol alan biriydi. Hem fiziksel hem de psikolojik şiddete uğradım her seferinde. Boşanmak istediğim zaman ‘Seni öldürürüm, kafanı gövdenden ayırırım, bir kadın cinayetine de sen kurban gidersin, aileni katlederim’ gibi tehditlerine maruz kalıyordum. Defalarca kafama silah dayamışlığı vardır şiddet uyguladığı zamanlarda. En son 6284 sayılı kanun kapsamında ve hala aldığım koruma kararları sayesinde boşanabildim kendisinden. Çocuklarım için 1 lira dahi olsa nafakasına tenezzül etmedim, sırf uzak dursun diye. İki çocuğumu ben okutup ben her ihtiyacını karşılıyordum” dedi.



“KAFAMA SIKACAKTI MERMİSİ BİTTİ”
Olay günü yaşadıklarını da anlatan Aydemir, “5 yıl ayrı kaldığım Ferhat B. sabah ben işe giderken camları siyah filmli beyaz bir otomobil içine saklanmış beni öldürmeye gelmişti. Onu fark ettiğimde hızla aracın yan koltuğundan bir şeyler aldığını fark ettim ve acelece araçtan inerek bana pompalı tüfekle, ‘Demek beni şikayet edersin’ diye ateş etti. Gözü dönmüştü kaçtım, ıskaladı. İkincisini de yüzüme doğru sıkmaya çalışınca pompalı tüfek tutukluk yaptı. Tutukluk yaptığını fark edince kaçmaya çalıştım. Yere düştüğümde yanıma gelip silahıyla kafama sıkacaktı ama mermisi bittiği için boş tetik sesi duyuyordum. Ben bağırmaya başlayınca kaçtı yanımdan. Bu şekilde hayatta kalabildim. Şu an vücudumda merminin isabet ettiği yaralar ve bir kemik kırığım var. Bana bu canice öldürmeye teşebbüs ederek yaptığı saldırıdan dolayı bütün hayat dengem sağlığım ve psikolojim bozuldu” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.