TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Domuzun da can olduğunu ESHOT çalışanlarınıza hatırlatın”

ESHOT şoförünün yola inen yaban domuzuna çarpıp kaçmasına isyan eden Angel’s Farm Sanctuary’nin kurucusu Çakır, Başkan Soyer’e “Domuzun da bir canlı olduğunu ESHOT çalışanlarınıza hatırlatın” çağrısı yaptı

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2023 08:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Domuzun da can olduğunu ESHOT çalışanlarınıza hatırlatın”

ÇAĞLA GENİŞ

Türkiye’de hayvanlara yönelik kötü muamele sık sık gündem olurken, İzmir’in Bornova ilçesinde vicdanları sızlatan bir olay yaşandı. İddiaya göre; 111 numaralı Naldöken-Evka 3 Metro seferini yapan belediye otobüsünün şoförü, yola inen bir yaban domuzuna çarptı. Çevre sakinlerinin anlattıklarına göre şoför daha sonra ağır yaralanan yaban domuzunu olay yerinde bırakıp kaçtı. Mahalle muhtarının ihbarı üzerine Türkiye’nin ilk ve tek kurtarılmış çiftlik hayvanları barınağı Angel’s Farm Sanctuary’a (Melekler Çiftliği) getirilen yaban domuzu tedavi altına alındı. Olayı sosyal medya hesabından duyuran çiftliğin kurucusu Sibel Çakır, çok fazla kırığı bulunan yaban domuzunun durumunun ağır olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e çağrıda bulunan Çakır, “Başkanın ekiplerine talimat vermesi gerekiyor. Çarpıp kaçmak olmaz. Bir insana çarpsaydı basıp kaçacak mıydı? İnsana çarpıldığında ne yapılması gerekiyorsa aynısının yapılması gerektiğini, domuzun ya da başka bir hayvanın da bir canlı olduğunu lütfen ESHOT çalışanlarınıza bir kez daha hatırlatın” dedi.

sibel çakır (Özel)

KAZA OLABİLİR AMA…

Tedavisi devam eden yaralı yaban domuzunun sağlık durumu hakkında bilgi veren Çakır, “Domuzun durumu kritik. Çok fazla kırıkları var. Yaban hayvanları tedavi için bile olsa esaret altında çok büyük riskler her zaman. Kendilerini öldürebiliyorlar, ölümü seçiyorlar yaşamak yerine. Onun için çok fazla direniyorlar iyileşmemek adına. Uğraşıyoruz ama şu an için durumu kritik. Çiftlikte tedavisi devam ediyor. Bize muhtar ihbarda bulundu. ESHOT şoförünün vurup kaçtığını görmüşler. Burada Tunç Başkan’ın bir kabahati yok tabii ki. Sadece Tunç Başkan’dan şöyle bir şey rica ediyoruz. Bu kazadır olur, çünkü hayvanlar trafik kurallarını bilmezler. Kaza olabilir ama bir canlı bu. Herhangi bir nesneye bile çarpsa kişi durup kontrol etmek zorundadır. Belediyenin birçok imkanı var, ambulansları, veteriner hekimleri… Başkanın ekiplerine talimat vermesi gerekiyor. Çarpıp kaçmak olmaz. Bir insana çarpsaydı basıp kaçacak mıydı? İnsana çarpıldığında ne yapılması gerekiyorsa aynısının yapılması gerektiğini, domuzun ya da başka bir hayvanın da bir canlı olduğunu lütfen ESHOT çalışanlarınıza bir kez daha hatırlatın. Ayrıca yaban hayvanlarının şehir merkezlerine indikleri zaman kesinlikle beslenmemesi lazım. Besleme yapılırsa bu hayvanlar şehir merkezlerine inmeye devam edecekler ve bu tür kayıplar çok fazla olacak” ifadelerin kullandı.

eshot

ESHOT şoförü

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.