TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#ESHOT çalışanları

ESHOT çalışanları haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, ESHOT çalışanları haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

“Domuzun da can olduğunu ESHOT çalışanlarınıza hatırlatın” Haber

“Domuzun da can olduğunu ESHOT çalışanlarınıza hatırlatın”

ÇAĞLA GENİŞ Türkiye’de hayvanlara yönelik kötü muamele sık sık gündem olurken, İzmir’in Bornova ilçesinde vicdanları sızlatan bir olay yaşandı. İddiaya göre; 111 numaralı Naldöken-Evka 3 Metro seferini yapan belediye otobüsünün şoförü, yola inen bir yaban domuzuna çarptı. Çevre sakinlerinin anlattıklarına göre şoför daha sonra ağır yaralanan yaban domuzunu olay yerinde bırakıp kaçtı. Mahalle muhtarının ihbarı üzerine Türkiye’nin ilk ve tek kurtarılmış çiftlik hayvanları barınağı Angel’s Farm Sanctuary’a (Melekler Çiftliği) getirilen yaban domuzu tedavi altına alındı. Olayı sosyal medya hesabından duyuran çiftliğin kurucusu Sibel Çakır, çok fazla kırığı bulunan yaban domuzunun durumunun ağır olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e çağrıda bulunan Çakır, “Başkanın ekiplerine talimat vermesi gerekiyor. Çarpıp kaçmak olmaz. Bir insana çarpsaydı basıp kaçacak mıydı? İnsana çarpıldığında ne yapılması gerekiyorsa aynısının yapılması gerektiğini, domuzun ya da başka bir hayvanın da bir canlı olduğunu lütfen ESHOT çalışanlarınıza bir kez daha hatırlatın” dedi. KAZA OLABİLİR AMA… Tedavisi devam eden yaralı yaban domuzunun sağlık durumu hakkında bilgi veren Çakır, “Domuzun durumu kritik. Çok fazla kırıkları var. Yaban hayvanları tedavi için bile olsa esaret altında çok büyük riskler her zaman. Kendilerini öldürebiliyorlar, ölümü seçiyorlar yaşamak yerine. Onun için çok fazla direniyorlar iyileşmemek adına. Uğraşıyoruz ama şu an için durumu kritik. Çiftlikte tedavisi devam ediyor. Bize muhtar ihbarda bulundu. ESHOT şoförünün vurup kaçtığını görmüşler. Burada Tunç Başkan’ın bir kabahati yok tabii ki. Sadece Tunç Başkan’dan şöyle bir şey rica ediyoruz. Bu kazadır olur, çünkü hayvanlar trafik kurallarını bilmezler. Kaza olabilir ama bir canlı bu. Herhangi bir nesneye bile çarpsa kişi durup kontrol etmek zorundadır. Belediyenin birçok imkanı var, ambulansları, veteriner hekimleri… Başkanın ekiplerine talimat vermesi gerekiyor. Çarpıp kaçmak olmaz. Bir insana çarpsaydı basıp kaçacak mıydı? İnsana çarpıldığında ne yapılması gerekiyorsa aynısının yapılması gerektiğini, domuzun ya da başka bir hayvanın da bir canlı olduğunu lütfen ESHOT çalışanlarınıza bir kez daha hatırlatın. Ayrıca yaban hayvanlarının şehir merkezlerine indikleri zaman kesinlikle beslenmemesi lazım. Besleme yapılırsa bu hayvanlar şehir merkezlerine inmeye devam edecekler ve bu tür kayıplar çok fazla olacak” ifadelerin kullandı.

Başkan Soyer, ESHOT çalışanlarının yeni yılını kutladı Haber

Başkan Soyer, ESHOT çalışanlarının yeni yılını kutladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2023’e sayılı günler kala gece gündüz demeden kent ulaşımı için alın teri döken ESHOT emekçilerinin yeni yılını kutladı. Sabah saat 5’te ESHOT’un Adatepe’deki Garajı’na giderek ilk sefere çıkacak ESHOT çalışanlarıyla bir araya gelen Başkan Tunç Soyer’e, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, ESHOT Genel Müdürü Erhan Bey ve İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları eşlik etti. Adatepe’de yoktan var edilen dinlenme alanı ESHOT çalışanlarıyla sohbet eden Başkan Soyer, Adatepe tesisinde ESHOT’un imkanlarıyla atıl alandan yeniden dönüştürülen dinlenme ve idare binasını gezdi. ESHOT’un atölye çalışanlarının el emeğiyle hizmete açılan binada çay ocağından, kütüphaneye, dinlenme odalarından idari yönetime kadar çok sayıda alan yer aldı. “2023’te ESHOT’un 80’inci yılını kutlayacağız” Garajdaki turun ardından ESHOT çalışanlarına seslenen Başkan Soyer, “Sizler her gün bu saatte işe başlıyorsunuz. Biliyorum, hakikaten zor bir iş yapıyorsunuz. Her gün aslında bulunduğunuz yerde görev yaptığınız noktada, belediyemizin görünür yüzü oluyorsunuz. Sizi gören İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni görüyor aslında. Sizlerin olumlu ve olumsuz davranışları hepimize yansıyor. ESHOT, 80 yıllık bir kurum. 2023’te hep birlikte 80’inci yılını kutlayacağız. Dile kolay 80 yıllık bir çınar. O çınarın hepimiz birer parçasıyız ve o çınar yaşamaya devam edecek. Diliyorum ki 2023’te yapacağınız iş hepimize iyilikler getirsin, moralini düzeltsin, geleceğe dair umut olsun” şeklinde konuştu. “Kadın şoför sayımızı 170’e çıkaracağız” Çalışanların yeni yılını kutlayan Başkan Soyer, “Her anlamda zor bir dönemden geçiyoruz. Türkiye’nin belki de en zor dönemini beraber göğüslüyoruz. Pandemiden bu yana sıkıntılardan, felaketlerden başımızı kaldıramıyoruz. Şimdi de derin bir ekonomik krizin içindeyiz. Ama bunu da atlatacağımızı biliyorum. Hep beraber atlatacağız ve Türkiye’ye örnek olmaya devam edeceğiz. Bu yıl kadın şoför sayımızı 170’e çıkarmak istiyoruz. Daha da çoğaltacağız. Kadınlarımız daha fazla İzmir’e el versin istiyoruz. Her birinize kazasız, belasız, iyi bir yıl diliyorum. Sağlıkla, huzurla, güler yüzle işinizi yapmak nasip olsun. Sizlerle iftihar ediyorum. İyi ki varsınız” ifadelerini kullandı. İHA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.