TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

 CHP örgütü ‘Seyrek’ satışları için ayakta: Yarına kalır yanınıza kalmaz!

CHP Menemen ilçe örgütü, geçtiğimiz yıl gündeme gelen ve ardından yargıya taşınan Menemen Belediyesi’nin Seyrek’te bulunan milyarca lira değerindeki 65 araziyi satışa çıkarmasını protesto etti

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2023 09:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
 CHP örgütü ‘Seyrek’ satışları için ayakta: Yarına kalır yanınıza kalmaz!

Geçtiğimiz yıl, 1 milyon 600 bin metrekarelik arazi satışıyla gündeme gelen ve uzun süre Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı arasında yüksek gerilimi tartışmalara neden olan, Seyrek arazileri satışlarıyla gündeme gelen Menemen Belediyesi’nden dev bir satış adımı daha geldi. Geçmişte tamamı ihaleye çıkarılan ancak bir bölümünün sit alanı içinde kaldığı gerekçesi ile iptal edilen Seyrek Arazileri için, daha sonra parça parça satılması kararı alınırken; belediye geçtiğimiz aylarda bu kez ilçenin Maltepe Mahallesi’nde bulunan 1 milyon 50 bin metrekarelik taşınmazı ihale vitrinine koymuştu.

Öte yandan; CHP Menemen örgütünden satışa tepki gelirken örgüt bugün satışlara karşı protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.

Menemen Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan yürüyüş Menemen Belediyesi önünde son bulurken, belediye önünde CHP Menemen İlçe Başkanı Hüseyin Özbey basın açıklaması gerçekleştirdi. Yürüyüşe CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç da destek verdi.

Belediye binası önünde yapılan konuşmalarda ise yerel seçimler işaret edilerek “Hesap sorulacak” mesajı verildi.

özbeymiş

ÖZBEY: LALE DEVRİ BİTECEK

AK Partili yöneticilere ve ihaleye gireceklere seslenen İlçe başkanı Özbey, “AK Partili Menemen Belediyesi Başkan Vekili Aydın Pehlivan, göreve geldiği günden beri arazi satışlarıyla İzmir gündeminden düşmedi. Menemen’in geleceği satılmasın diye defalarca uyarmamıza rağmen bizlere kulak tıkadılar. Son çare olarak arazilerimizi korumak için belediye kapısına dayandık. Buradan AK Partili yöneticilere sesleniyoruz… Bu araziler sizlerin olsaydı parsel parsel satar mıydınız?  Elinizi derhal Menemen’den çekin. Menemen’in geleceğini yandaş sanatçılara, plastik süslere ve asfalta yatıran AK Partili yöneticilerin lale devri bitecek. Sattığınız her karış toprağın hesabını sandıkta soracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Menemenli hemşehrilerimize de çağrımızdır… Sizleri açlığa, sefalete mahkum eden israfçıların biletini sandıkta kesin! İhaleye girecek olan kişileri uyarıyoruz, yanlış hesap Bağdat’tan döner” dedi.

sevda erdan kılıççç

KILIÇ: HESAP YARIN KALIR AMA YANINA KALMAZ

Halkın malının gasp edildiğini söyleyen CHP İzmir Milletvekili Kılıç, satışları TBMM’ye taşıyacağının sözünü vererek “Menemen halkının sandıktan çıkan iradesini gasp edenler bugün menemen halkının taşınmazlarını gasp etmek istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Nasıl ki bu göreve bir hak gaspıyla gelindiyse halkın malını babasının malı gibi satmak istiyorlar. Bu mücadeleyi mecliste sürdüreceğime de söz veriyorum. Bu hesaplar belki yarına kalır ama kimsenin yanına kalmaz. Bu hesabı Menemenliler 31 Mart 2024’te sandıkta göreceklerdir. Halkın malı satılamaz” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Menemen Belediyesi, geçtiğimiz yıl Seyrek’te bulunan 65 taşınmazı satışa çıkardı. 2023 yılı bütçesi 1 milyar 216 milyon  lira olan Menemen Belediyesi, Nisan ayında 1 milyar 705 milyon lira ek bütçe talebiyle meclise geldi. Aradan bir kaç ay geçmeden  Eylül ayı meclis toplantısında 1 milyar 664 milyon liralık et bütçeyi meclisten geçirdi. 2023 yılının 3. Çeyreğinde toplam bütçe ise 4 milyar 585 milyon lira oldu.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - İzmir süs bitkileri üreticilerinden LIF 2023’e çıkarma

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.