TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir süs bitkileri üreticilerinden LIF 2023’e çıkarma

İzmir’in önde gelen 26 süs bitkileri üreticisi, İstanbul Fuar Merkezi’nde (IFM) düzenlenecek LANDSCAPE ISTANBUL FAIR 2023 fuarına katılıyor

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2023 08:56
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: BÜLTEN
İzmir süs bitkileri üreticilerinden LIF 2023’e çıkarma

İzmir’in önde gelen süs bitkileri ve peyzaj malzemeleri üreticileri 16-18 Kasım 2023’te İstanbul Fuar Merkezi’nde (IFM) düzenlenecek LANDSCAPE ISTANBUL FAIR 2023 / 2. İstanbul Peyzaj, Peyzaj Malzemeleri, Süs Bitkileri, Park ve Bahçeler Fuarı’na adeta çıkarma yapıyor. Tam 26 İzmir merkezli şirket, yurt içi ve yurt dışından açık yaşam alanlarının düzenlenmesine ihtiyaç duyan oteller, gayrimenkul projeleri, endüstriyel alanlar, kamusal açık alanlar ve belediyeler gibi satın alma hacimleri büyük kurumların yetkileri ile bir araya gelecek, yeni işbirliklerine imza atacak.

Türkiye’de toplam 5.687 ha. alanda süs bitkileri üretimi yapılıyor. Üretim alanlarının yüzde 70’ini dış mekân bitkileri, yüzde 26’sını kesme çiçekler oluşturuyor. İzmir ise süs bitkileri üretiminde de Türkiye için özel bir yere sahip. İzmir 1641 ha ile Türkiye’nin en büyük süs bitkileri üretim alanına sahip. Bu rakam aynı zamanda İzmir’in tarım yapılabilir alanlarının yüzde 0,5’ine denk geliyor.

İzmir, ülke nergis üretiminin yüzde 98,62’sini, kasımpatı üretiminin yüzde 91,69’unu, diğer kesme çiçek üretiminin yüzde 60,75’ini, çiçek soğanı üretiminin yüzde 54,9’unu ve statice üretiminin yüzde 53,8’ini karşılamakta. Dış mekân süs bitkileri üretiminde Bayındır ve Ödemiş, kesme çiçek üretiminde ise Menderes ilçesi ön plana çıkıyor.

İzmir üretimi kadar, süs bitkileri ihracatında da Türkiye’nin öncü şehirlerinden. Türkiye’nin toplam süs bitkileri ihracatının yaklaşık yüzde 13’ünü tek başına yapan İzmirli üreticiler 2022 yılının tamamında 18 milyon 746 bin dolar, bu yılın 1 Ocak-31 Ağustos döneminde ise 13 milyon 192 dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

26 şirketle LIF 2023’e katılıyorlar

İzmir’in önde gelen 26 süs bitkileri üreticisi yurt içi ve yurt dışı pazarlara daha etkin olmak, yeni ihracat bağlantıları kurmak amacıyla 16-18 Kasım 2023’te İstanbul Fuar Merkezi’nde (IFM) düzenlenecek LANDSCAPE ISTANBUL FAIR 2023 / 2. İstanbul Peyzaj, Peyzaj Malzemeleri, Süs Bitkileri, Park ve Bahçeler Fuarı’na katılıyor. Şu ana kadar Aratlı Botanik, Asus Botanik, Bayındır Armağan, Berr Botanik,Best Botanik,Canlı Çiçekçilik, Caran Kimya,Çimsaş Diba Peyzaj, Doğadan Granit,Fidan Burada, Gizli Bahçe Peyzaj, Irmak Botanik,İz Temsilcilik, Kahraman Çiçek, Larin Peyzaj,Polat Çiçekçilik, Queen Türkiye, S.S. Ege Süs Bitkileri, Saygın Botanik, SDR - Edip Güler, Triyanna Flowers, Tülsü Fidan,Ulusoy Plastik,Vardar Fidancılık ve Yılmazsan Plastik net 2.000 metrekare üzerinde sergileme alanda yer alırken fuara tarihine bu sayının artması bekleniyor.

40 ülkeden 5 bin katılımcı

LANDSCAPE ISTANBUL FAIR (LIF) 2023’ün organizatörü ve Athena Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gültekin Gökgül, İzmir’in süs bitkileri üretimdeki yerine dikkat çekerek ‘’LIF 2023 İzmirli üreticilerimize büyük fırsatlar sunuyor.  Çünkü 40 ülkeden 5 binin üzerinde satın alma profesyoneli ile üretici şirketler bir araya gelecek. Açık yaşam alanlarının düzenlenmesine ihtiyaç duyan oteller, gayrimenkul projeleri, endüstriyel alanlar, kamusal açık alanlar ve belediyeler gibi satın alma hacimleri büyük kurumlar da fuarda yerine alacak. Ayrıca fuarda, Türkiye’de başka hiçbir etkinlikte bulunmayacak, sadece LIF 2023’e katılacak, konusunda önde gelen dünyaca ünlü çok sayıda marka ve üretici de yer alacak. Biz İzmirli üreticilerimizin LIF 2023’ten yeni iş bağlantılarıyla ayrılacağını görüyoruz. Fuardaki bu bağlantıların da ihracat rakamlarına yüksek katkı vermesini bekliyoruz’’ dedi

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - İzmir Şehir Tiyatroları’na ikinci sahne müjdesi

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.