TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ali Gökmen kimdir?

Türkiye yerel seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi Esenyurt Belediye Başkan adayı olarak belirlenen, ancak daha sonra adaylığı değiştirilen Ali Gökmen kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2024 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2024 12:38
Kaynak: HABER MERKEZİ
Ali Gökmen kimdir?

Türkiye yerel seçimlerine 2 aydan az bir süre kaldı. 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşmesi planlanan yerel seçimler için diğer siyasi partilerin olduğu gibi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) de çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyor. Aday isimlerinin kamuoyu ile paylaşıldığı bugünlerde Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Esenyurt Belediye Başkan adayını belirledi. Bu kapsamda vatandaşlara duyurulan isim Ali Gökmen oldu. Ancak Ali Gökmen'in adaylığı daha sonra değiştirilerek yerine aday olaak Ahmet Özer'in ismi açıklandı. Ali Gökmen kimdir? Birlikte inceleyelim.

Ali Gökmen kimdir?

Ali Gökmen, 1 Nisan 1978 tarihinde Tokat'ta dünyaya geldi. İş hayatına 2004 yılında Gökmen Sigorta'nın kuruculuğunu üstlenerek adım attı. O tarihten bu yana, kendi seçim bölgesinde sigortacılık alanında aktif olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Ali Gökmen siyasi hayatına ne zaman başladı?

Siyasi kariyerine 1996 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Kıraç Belde Gençlik Kolları'nda başlayan Ali Gökmen, adil ve demokratik bir Türkiye hedefiyle ilk siyasi adımını attı. Kıraç Beldesi'nde çeşitli aktif siyasi görevler üstlendi ve ardından 2008 yılında Esenyurt'un ilçe olmasıyla birlikte Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Gençlik Kolları Başkanı olarak görevlendirildi. 2014 yılında yapılan Olağanüstü Esenyurt İlçe Kongresi'nde İlçe Başkanı olarak seçilen Ali Gökmen, 2019 yılına kadar girdiği tüm parti içi ilçe kongrelerini, delegelerin çoğunluğunun takdiriyle kazanarak, Cumhuriyet Halk Partisi Esenyurt İlçe Başkanlığı görevine devam etti. Bu dönemde gerçekleşen birçok seçim sürecini ekibiyle beraber koordine eden Gökmen, Esenyurt'taki kurumsallığı, istikrarı ve örgütçülüğü partisi adına güçlendirdi. Özellikle 2017 yılında gerçekleşen referandumda Esenyurt'ta tüm demokrasi bileşenleriyle uyumlu çalışması sonucunda "Hayır" çıkmasına öncülük etti. Bu dönemde ilçe genelinde birleştirici bir rol üstlenen Ali Gökmen, 2019 yerel seçimlerinde Esenyurt Belediyesi'ni 15 yıl aradan sonra Cumhuriyet Halk Partisi'ne kazandırarak, siyasi başarılarına bir yenisini daha ekledi. 2019 yerel seçimlerinde ilk sıradan Cumhuriyet Halk Partisi Esenyurt Belediye Meclis Üyesi olarak seçilen Gökmen, Esenyurt Belediyesi Grup Başkanvekili ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olarak görevine devam etmektedir.

Ali Gökmen evli mi?

Ali Gökmen, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Ali Gökmen Twitter (X) hesabının adı nedir?

Ali Gökmen, “AliGokmenCHP” kullanıcı adı ile Twitter (X) hesabını kullanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.