TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP İstanbul Kağıthane Belediye Başkan adayı Tonguç Çoban kimdir?

Türkiye yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Kağıthane Belediye Başkan adayı Tonguç Çoban oldu. Tonguç Çoban kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2024 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2024 10:20
Kaynak: HABER MERKEZİ
CHP İstanbul Kağıthane Belediye Başkan adayı Tonguç Çoban kimdir?

Türkiye yerel seçimleri için diğer siyasi partilerin olduğu gibi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) de çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Aday isimlerinin açıklandığı bugünlerde Cumhuriyet Halk Partisi tarafından İstanbul Kağıthane Belediye Başkan adayı ismi de kamuoyuna duyuruldu. Bu kapsamda aday gösterilen isim Tonguç Çoban oldu. Tonguç Çoban kimdir? Birlikte inceleyelim.

Tonguç Çoban kimdir?

Tonguç Çoban, 1967 yılında Artvin'de dünyaya geldi. Nüfusa Giresun Eynesil’de kayıtlı olan Çoban, ilkokul eğitimini Giresun'da tamamladı. Ortaokul ve lise eğitimlerini ise Samsun Anadolu Lisesi'nde aldı. 1985 yılında Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünü kazanarak İstanbul'a geldi ve 1990 yılında bu üniversiteden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından sendikal alanda uzman olarak çalışmaya başlayan Tonguç Çoban; 1994-2006 yılları arasında Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nda (DİSK) başkan danışmanlığı, araştırma-eğitim dairesi müdürlüğü, uluslararası ilişkiler danışmanlığı gibi çeşitli görevlerde bulundu. 2006-2014 yılları arasında araştırma sektöründe çeşitli firmalarda yöneticilik yaptı. Bu dönemde global araştırma firması Ipsos'ta Sosyal Araştırmalar Enstitüsü'nün kurucu genel müdürlüğü görevini üstlendi.

Tonguç Çoban siyasi hayatına hangi parti ile başladı?

2014 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Şişli ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi seçilen Tonguç Çoban, İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) Meclisi'nde CHP Grup Sözcüsü ve Yönetim Kurulu üyesi oldu. 2019 yılından itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Başkan Danışmanı ve İlçe Belediyeleri Koordinatörü olarak görev yapan Çoban ayrıca 2019 yılında; CHP İstanbul Yerel Yönetimler Danışmanı olarak Tonguç Çoban, İstanbul Halk Ekmek Un ve Unlu Maddeler Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin yönetim kuruluna yönetim kurulu üyesi olarak seçildi.

Tonguç Çoban Twitter (X) hesabının adı nedir?

Tonguç Çoban, “tonguccoban” kullanıcı adı ile Twitter (X) hesabını kullanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.