TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP İstanbul Avcılar Belediye Başkan adayı Utku Caner Çaykara kimdir?

Türkiye yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Avcılar Belediye Başkan adayı Utku Caner Çaykara oldu. Utku Caner Çaykara kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2024 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2024 10:12
Kaynak: HABER MERKEZİ
CHP İstanbul Avcılar Belediye Başkan adayı Utku Caner Çaykara kimdir?

Türkiye yerel seçimleri için diğer siyasi partilerin olduğu gibi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) de çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Aday isimlerinin açıklandığı bugünlerde Cumhuriyet Halk Partisi tarafından İstanbul Avcılar Belediye Başkan adayı ismi de kamuoyuna duyuruldu. Bu kapsamda aday gösterilen isim Utku Caner Çaykara oldu. Utku Caner Çaykara kimdir? Birlikte inceleyelim.

Utku Caner Çaykara kimdir?

Utku Caner Çaykara, 1991 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimlerini tamamladıktan sonra, İstanbul Beykent Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi'nde Makina Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Akademik kariyerine ek olarak İş Sağlığı ve Güvenliği (tezsiz) ve İşletme (Tezli) Yüksek Lisans eğitimlerini tamamladı.

Utku Caner Çaykara kaç yaşında?

1991 yılında dünyaya gelen Utku Caner Çaykara, 32 yaşındadır.

Utku Caner Çaykara siyasete hangi parti ile başladı?

Utku Caner Çaykara, siyasi kariyerine Cumhuriyet Halk Partisi'nde gençlik kollarında başladı. 2015 yılında CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevini üstlendi. Ardından 2016-2018 yılları arasında CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı (Marmara Bölge Sorumlusu) ve 2018-2021 yılları arasında CHP Gençlik Kolları Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu. Ayrıca 36. Dönem CHP Kurultay Delegesi olarak görev yaptı. Parti içi görevlerinin yanı sıra Türkiye genelinde CHP adına aktif saha çalışmalarında da bulunan Utku Caner Çaykara, 2023 Genel Seçimlerinde İstanbul 3. Bölge 16. Sıra Milletvekili adayı oldu. Ayrıca 16. Dönem olağan Gençlik Kolları Kurultayında tekrar MYK Üyeliğine seçildi. Halen görevine Gençlik Kolları Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak devam etmektedir. Utku Caner Çaykara aynı zamanda Sivil Toplum Kuruluşları ve Meslek odalarında da aktif bir şekilde görev almaktadır.

Utku Caner Çaykara Twitter (X) hesabının adı nedir?

Utku Caner Çaykara, “utkucaykara” kullanıcı adı ile Twitter (X) hesabını kullanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.