TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güncel pilot maaşları ne kadar oldu?

2023 Temmuz ara zamlarının açıklanmasının ardından gözler pilot maaşlarına çevrildi. İşte güncel pilot maaşları…

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2023 04:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Güncel pilot maaşları ne kadar oldu?

Yaz dönemi ara zamları ile birlikte pilot maaşlarının güncel miktarı da merak konusu oldu. Pek çok kişinin araştırmaya başladığı yeni dönem pilot maaşlarındaki iyileştirmeleri ve mesleğe dair diğer detayları sizin için derledik.

Pilot kimdir?

Uçak teknolojisindeki iyileştirmelerle birlikte artan seyahat etme oranları, meslek tercihlerini de doğrudan etkiledi. Son yıllarda sağladığı imkanlar dolayısıyla yüksek talep gören pilotluk mesleğinde sıklıkla araştırılan konulardan biri, pilotların hangi uçakları uçurabildiğidir. Buna göre pilotlar; yolcu uçakları, kargo uçakları, şahsi uçak modelleri ve helikopterlerin tümünü kullanmak üzere eğitim görmüş kişilerdir. Bir uçuşun güvenliğinin sağlanmasından birincil derecede sorumludur.

Nasıl pilot olunur?

Pilotluk mesleğini icra etmek isteyen kişilerin yerine getirmesi gereken şartlar, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından belirlenmiştir. Burada belirlenen kriterlere göre hareket etmesi gereken kişilerin, alması gereken pek çok eğitim ve lisans bulunmaktadır. Ticari Pilot Lisansı ve Hususi Pilot Lisansı gibi farklı alanları kapsayan bu lisans türleri için yerine getirilmesi gereken unsurlar farklılık göstermektedir. Bu nedenle pilot olmak isteyen kişiler, öncelikle almak istedikleri lisans türüne karar vermeli ve ona uygun eğitimlere yönelmelidir. Pilot olmak için gereken belli başlı şartlar ise şu şekildedir:

Pilot olmak için gereken minimum yaş aralığı 18-21’dir.

Belli bir sağlık standardına sahip olmak gerekmektedir.

Minimum lise ya da dengi bir okuldan mezun olunmalıdır.

Uluslararası arenada çalışılabilmesi için ileri seviye İngilizce bilinmelidir.

Uçuş okullarından birinde uçuş eğitimi alınmalıdır.

2023 güncel pilot maaşları

Kariyerini pilot olarak sürdüren ya da mesleğe yeni başlayarak bu alana dahil olan kişiler için, temmuz ayı ara zamları büyük önem arz etmektedir. Bu ara zam oranına bağlı olarak güncellenen maaş tutarlarına göre, bir pilotun aylık ortalama kazancı 112 bin 700 TL’dir. Kişinin meslekteki deneyimine ve çalıştığı firmanın politikalarına göre farklı maaş miktarlarına sahip olan pilotlar için güncel en düşük maaş 87 bin 700 TL’dir. Bununla birlikte en yüksek maaş ise 162 bin 800 TL olarak karşımıza çıkmaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.